مواد لازم و طرز تهیه کله جوش
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
کله جوش
کله جوش یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که بیشتر در مناطق جنوبی ایران مانند بوشهر و خوزستان پخته میشود. این غذا از ترکیب ماهیچه یا گوشت گوسفند، پیاز، سیر، رب گوجه فرنگی و ادویهجات محلی تهیه میشود و معمولاً به صورت خوراکی خوشمزه و پر انرژی سرو میشود. در برخی نسخههای کلهجوش، از سبزیجاتی مانند تره و گشنیز نیز استفاده میشود تا طعم و عطر آن غنیتر شود.
کلهجوش معمولاً در زمانهای خاصی مانند مراسم یا اعیاد محلی طبخ میشود و بخشی از فرهنگ غذایی منطقه به حساب میآید. این غذا را معمولاً با نان محلی مانند نان تنوری یا نان لواش سرو میکنند که تجربهی غذایی غنی و مطبوعی را ارائه میدهد.
* مناسب برای: ۴ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۳۰ دقیقه | ۱۵ دقیقه | ۴۵ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت کله جوش به شرح زیر می باشد:
پیاز: دو عدد
نعناع خشک: یک الی دو قاشق سوپخوری
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه نیمکوب: یک چهارم قاشق چایخوری
کشک رقیق شده: دو لیوان فرانسوی
آب: دو لیوان فرانسوی
گردو ریز خرد شده: یک لیوان فرانسوی
سیر: دو حبه
نمک: یک پینچ
پیاز داغ برای تزیین: یک قاشق سوپخوری
روغن کرمانشاهی: دو قاشق سوپخوری
بادمجان سرخ شده برای دورچین: دو عدد
طرز تهیه
گام اول:
ابتدا برای درست کردن کله جوش دو عدد پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و داخل قابلمه دو قاشق سوپخوری روغن کرمانشاهی میریزیم و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا روغن داغ شود. پیازهای ریز خرد شده را داخل قابلمه میریزیم و داخل روغن داغ تفت میدهیم تا سبک و طلایی شوند.
گام دوم:
دو حبه سیر را له میکنیم بعد از طلایی شدن پیاز، سیر له شده و نصف قاشق چایخوری زردچوبه را اضافه میکنیم و مجددا تفت میدهیم و یک الی دو قاشق سوپخوری نعناع خشک اضافه میکنیم و چند ثانیه بعد بلافاصله یک پیمانه گردو آسیاب شده را نیز اضافه میکنیم و در حد سی ثانیه تفت میدهیم و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه میریزیم و دو لیوان کشک رقیق شده میریزیم و هم میزنیم و دو لیوان آب جوش میریزیم و هم میزنیم و اجازه میدهیم تا به جوش بیاید.
گام سوم
یک مقدار از کالجوش را میچشیم و اگر نیاز به نمک داشت کمی نمک میریزیم.
دو عدد بادمجان قلمی را پوست میگیریم و داخل روغن سرخ میکنیم.
گام چهارم:
برای تزیین کلهجوش نعناع داغ درست میکنیم. داخل یک تابه کوچک یک سوم لیوان فرانسوی روغن مخصوص سرخ کردن میریزیم و تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا روغن گرم شود و اجازه نمیدهیم روغن داغ شود و دو قاشق سوپخوری نعناع خشک و یک چهارم قاشق چایخوری زردچوبه اضافه میکنیم و قبل از داغ شدن حرارت را خاموش میکنیم.
گام پنجم:
به محض جوش آمدن کلهجوش حرارت را خاموش میکنیم. کالجوش را داخل کاسه مناسبی میریزیم و با نعناع داغ و پیاز داغ روی کلهجوش را تزیین میکنیم و دو عدد بادمجان سرخ شده را کنار کلهجوش قرار میدهیم.
کلهجوش را با نان خشک تلیت میکنیم و سرو میکنیم.
نکات مهم
– اگر کشک غلیظ بود یک لیوان کشک و سه لیوان آب جوش اضافه نمایید.
– کشک را بیست دقیقه با آب بجوشانید تا از سلامت کشک اطمینان داشته باشید.
– حرارت را بلافاصله بعد از به جوش آمدن کله جوش خاموش کنید تا هم نبرد و هم تلخ نشود.
خیلی خوشمزه ست و چون کشک داره برای مشکلات معده عالیه.
من عاشق این غذام خیلی خوشمزست مخصوصا عصر زمستون تو هوای بارونی خیلی میچسبه