مواد لازم و طرز تهیه نخود آب

سنتی ۱۳ آبان ۱۴۰۳ ۲ دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

نخود آب

نخود آب یک غذای سنتی ایرانی است که به صورت آب‌پز تهیه می‌شود و از نخود، گوشت (معمولاً گوشت گوسفند یا گاو)، پیاز، و ادویه‌های ساده مانند زردچوبه و نمک تشکیل شده است. این غذا به دلیل خواص مقوی و گرم‌کننده‌ای که دارد، به ویژه در فصول سرد سال محبوب است و به عنوان یک غذای سالم و مقوی شناخته می‌شود.

نخود آب

* درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت نخود آب
زمان آماده سازیزمان پختکل زمان
۴۰ دقیقه۱۵ دقیقه۵۵ دقیقه

مواد لازم

مواد لازم نخود آب

مواد لازم برای پخت نخود آب به شرح زیر می باشد:

پیاز: دو عدد

سیر: سه حبه

گوشت گوسفند: ۶۰۰ گرم

نخود: ۴۰۰ گرم

گندم: ۱۵۰ گرم

زردچوبه: یک قاشق چایخوری

فلفل سیاه نیمکوب: یک چهارم قاشق چایخوری

ادویه کاری: یک قاشق چایخوری

پودر زیره نیمکوب: نصف قاشق چایخوری

نمک: یک قاشق چایخوری

پودر تخم گشنیز: نصف قاشق چایخوری

روغن: سه قاشق سوپخوری

طرز تهیه

طرز تهیه نخود آب

گام اول:

گندم را داخل یک کاسه با آب سرد از ۲۴ ساعت قبل داخل یخچال خیس میکنیم و پنج ساعت اول، دو بار آب گندم را خالی میکنیم و دوباره آب سرد میریزیم و بعد از پنج ساعت به هیچ عنوان آب گندم را عوض نمی کنیم تا نشاسته گندم خارج نشود.

نخود را داخل یک کاسه با آب از ۲۴ ساعت قبل خیس میکنیم و چندین بار آب آن را عوض میکنیم و قبل از پخت آبش را کاملا آبکش میکنیم. دو عدد پیاز را نگینی ریز خرد میکنیم و سه حبه سیر را نیز خرد و له میکنیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه اشکنه تره تبریزی

گام دوم:

یک قابلمه مناسب را روی حرارت قرار میدهیم و سه قاشق سوپخوری روغن داخل قابلمه میریزیم و اجازه میدهیم روغن داغ شود. پیازهای خرد شده را داخل روغن داغ میریزیم و هم میزنیم و تفت میدهیم تا پیازها سبک شوند. سپس سیر له شده را اضافه میکنیم و یک دقیقه تفت میدهیم.

گام سوم:

یک قاشق چایخوری زردچوبه و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و یک قاشق چایخوری ادویه کاری را به پیاز در حالت تفت اضافه میکنیم و مجددا دو دقیقه تفت میدهیم. نصف قاشق چایخوری پودر زیره نیمکوب و نصف قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز میریزیم و هم میزنیم.

۶۰۰ گرم گوشت گوسفند را به پیاز در حال تفت اضافه میکنیم و گوشت را هم نمیزنیم تا آب نیندازد و بعد از سرخ شدن یک طرف برمیگردانیم تا طرف دیگر نیز سرخ شود سپس تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر بکند.

گام چهارم:

گندم خیس خورده همراه با آبش و نخود خیس خورده آبکش شده را نیز به گوشت اضافه میکنیم و به حدی آب جوش میریزیم که سطح روی مواد داخل قابلمه را بپوشاند. در قابلمه را نیمه باز قرار میدهیم تا نخود آب با حرارت متوسط بجوشد. بعد از به جوش آمدن اگر کف دیده شد بر میداریم و حرارت را کم میکنیم و مجددا در قابلمه را قرار میدهیم و تا پایان پخت در قابلمه را برنمی داریم.

گام پنجم:

مواد نخود آب باید کاملا بپزند. نخود آب را بعد از پخت در ظرف مناسبی میریزیم و طبق ذائقه و سلیقه سرو میکنیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه شله مشهدی

نکات مهم

– در شهرهای مختلف ایران از انواع برنج یا سیرابی یا سیب زمینی برای پخت نخود آب استفاده میشود. با احترام به هم وطنان عزیز در دستور پخت نخود آب از گوشت و گندم استفاده شده است.

در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
2 نظرات
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها
محمد
۱۴ آبان ۱۴۰۳ ساعت: ۲۳:۰۳

البته با دیگ سنگی یا ظرف مسی بسیار بسیار بهتر است لطفا از ظروف بدون سرطان استفاده کنیم

وفا
۱۴ آبان ۱۴۰۳ ساعت: ۱۹:۵۶

چه غدای مفید و خوشمزه ای !! زمانش هم کم و خواص مواد هم بخوبی حفظ میشه .. برخلاف بعضی از شف های محترم که مثلا فسنجون رو می گن بعد از پنج ساعت آماده است. کلی بحال مصرف گاز بخصوص در زمستان باید گریست .