مواد لازم و طرز تهیه شله مشهدی

سنتی ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ یک دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

شله مشهدی

شله مشهدی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایران است که بیشتر در شهر مشهد و مناطق اطراف آن معروف و پرطرفدار است. این غذا به عنوان یکی از انواع آش‌ها شناخته می‌شود و معمولاً در ماه محرم و مناسبت‌های مذهبی خاص تهیه و سرو می‌شود.

این غذا نه تنها به دلیل طعم دلپذیرش بلکه به خاطر ارزش غذایی بالا و مواد اولیه مقوی‌اش مورد توجه است. در مجالس و مراسم خاص، این غذا اغلب به عنوان یک غذای معنوی و نمادین سرو می‌شود.
شله مشهدی

* مناسب برای: ۱۰ نفر

* درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت شله مشهدی
زمان آماده سازیزمان پختکل زمان
۴ ساعت۲ ساعت۶ ساعت

مواد لازم

شله مشهدی

مواد لازم برای پخت شله مشهدی به شرح زیر می باشد:

گوشت گوسفند (ترکیب گوشت سردست یا گردن گوسفند): ۱ الی ۲ کیلوگرم

پیاز: ۵ عدد

ماش: ۱۰۰ گرم

نخود: ۱۰۰ گرم

لوبیا سفید: ۱۰۰ گرم

لوبیا چیتی: ۱۰۰ گرم

لوبیا قرمز: ۱۰۰ گرم

بلغور گندم: ۲۵۰ گرم

برنج نیمه عطری: ۱۰۰ گرم

روغن: نصف لیوان فرانسوی

زردچوبه: یک قاشق چایخوری

نمک: پنج قاشق چایخوری

فلفل سیاه نیمکوب: یک قاشق چایخوری

زنجبیل: یک قاشق چایخوری

پاپریکا: نصف قاشق چایخوری

جوز هندی: دو قاشق چایخوری

دارچین: نصف قاشق چایخوری

هل: نصف قاشق چایخوری

خورشت قیمه برای تزیین: به میزان دلخواه

طرز تهیه

طرز تهیه شله مشهدی

گام اول:

ابتدا برای درست کردن شله مشهدی نخود و لوبیا چیتی و لوبیا قرمز و لوبیا سفید و ماش و برنج و بلغور گندم را جداگانه داخل یک کاسه با آب از ۲۴ ساعت قبل خیس میکنیم و چندین بار آب آنها را عوض میکنیم و قبل از پخت آب آنها را خالی میکنیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه اشکنه گوجه

گام دوم:

داخل یک قابلمه آب سرد و آب قلم میریزیم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم و گوشت و نخود و لوبیا چیتی و لوبیا قرمز و لوبیا سفید و یک عدد پیاز پوست گرفته که به چهار قسمت تقسیم کردیم و یک قاشق چایخوری زردچوبه را به آب داخل قابلمه اضافه میکنیم و در قابلمه را نیمه باز قرار میدهیم و کف روی گوشت و حبوبات را در حین پخت میگیریم و یک عدد چوب درسته دارچین به داخل قابلمه گوشت و حبوبات در حال پخت می اندازیم و در قابلمه را قرار میدهیم.

گام سوم:

در اواخر پخت ماش را به حبوبات داخل قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم به همراه حبوبات بپزد. حدود چهار ساعت پخت گوشت و حبوبات طول میکشد.

بعد از پخت حبوبات یک سوم حبوبات را به همراه کمی از آبش داخل مخلوط کن میریزیم و کاملا میکس میکنیم.

گام چهارم:

سه عدد پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و داخل تابه مناسبی به اندازه ۵ قاشق غذاخوری روغن مخصوص سرخ کردن میریزیم و تابه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا روغن داغ شود و پیازها را داخل تابه میریزیم و خوب تفت میدهیم تا طلایی و سرخ شوند.

گام پنجم:

داخل یک قابلمه دیگر، آب میریزیم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا آب بجوشد و برنج و بلغور گندم و پیاز تفت خورده و سرخ شده را اضافه میکنیم و هم میزنیم و در قابلمه را قرار میدهیم تا برنج و بلغور گندم کاملا بپزند و برنج و بلغور گندم پخته و له شده را داخل مخلوط کن میریزیم و کاملا میکس میکنیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه اشکنه تره تبریزی

گام ششم:

گوشت کاملا پخته شده را از داخل قابلمه حبوبات خارج میکنیم و داخل ظرف مناسبی قرار میدهیم و استخوان ها را جدا میکنیم و گوشت را همراه با گوشکوب دستی به صورت کششی میکوبیم تا حالت ریش ریش پیدا کند.

تکه دارچین را نیز از داخل حبوبات خارج میکنیم و حبوبات میکس شده و برنج و بلغور میکس شده را به حبوبات اضافه میکنیم و هم میزنیم و در قابلمه را نیمه باز قرار میدهیم و یک ربع بعد گوشت ریش ریش کوبیده را اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم.

گام هفتم:

پنج قاشق چایخوری نمک و یک قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و یک قاشق چایخوری زنجبیل و نصف قاشق چایخوری پاپریکا و دو قاشق چایخوری جوز هندی و نصف قاشق چایخوری دارچین و نصف قاشق چایخوری هل را داخل یک لیوان آب جوش میریزیم و خوب هم میزنیم و به غذای در حال پخت اضافه میکنیم و با حرارت ملایم به مدت دو ساعت به صورت مداوم هم میزنیم تا آش جا بیفتد و ته نگیرد.

گام هشتم:

در اواخر پخت میچشیم و نسبت به ذائقه خود ادویه و نمک اضافه میکنیم و هم میزنیم و یک ربع آخر حرارت را بسیار کم میکنیم و در قابلمه را قرار میدهیم تا دم بکشد.

بعد از یک ربع که دم کشید مجددا هم میزنیم و مواد را داخل ظرف مناسب میریزیم و با خورشت قیمه تزیین میکنیم.

نکات مهم

– اگر از گوشت گوساله بدون استخوان برای شله مشهدی استفاده نمودید بهتر است از آب قلم به میزان یک لیتر در پخت آش استفاده نمایید.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه نخود آب
در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها
علی
۵ بهمن ۱۴۰۳ ساعت: ۱۷:۳۲

کاش شل مشهدی همه جا ایران درست میکردن بهترین غذا در ایران