مواد لازم و طرز تهیه شله مشهدی
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
شله مشهدی
شله مشهدی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایران است که بیشتر در شهر مشهد و مناطق اطراف آن معروف و پرطرفدار است. این غذا به عنوان یکی از انواع آشها شناخته میشود و معمولاً در ماه محرم و مناسبتهای مذهبی خاص تهیه و سرو میشود.
این غذا نه تنها به دلیل طعم دلپذیرش بلکه به خاطر ارزش غذایی بالا و مواد اولیه مقویاش مورد توجه است. در مجالس و مراسم خاص، این غذا اغلب به عنوان یک غذای معنوی و نمادین سرو میشود.
* مناسب برای: ۱۰ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۴ ساعت | ۲ ساعت | ۶ ساعت |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت شله مشهدی به شرح زیر می باشد:
گوشت گوسفند (ترکیب گوشت سردست یا گردن گوسفند): ۱ الی ۲ کیلوگرم
پیاز: ۵ عدد
ماش: ۱۰۰ گرم
نخود: ۱۰۰ گرم
لوبیا سفید: ۱۰۰ گرم
لوبیا چیتی: ۱۰۰ گرم
لوبیا قرمز: ۱۰۰ گرم
بلغور گندم: ۲۵۰ گرم
برنج نیمه عطری: ۱۰۰ گرم
روغن: نصف لیوان فرانسوی
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
نمک: پنج قاشق چایخوری
فلفل سیاه نیمکوب: یک قاشق چایخوری
زنجبیل: یک قاشق چایخوری
پاپریکا: نصف قاشق چایخوری
جوز هندی: دو قاشق چایخوری
دارچین: نصف قاشق چایخوری
هل: نصف قاشق چایخوری
خورشت قیمه برای تزیین: به میزان دلخواه
طرز تهیه
گام اول:
ابتدا برای درست کردن شله مشهدی نخود و لوبیا چیتی و لوبیا قرمز و لوبیا سفید و ماش و برنج و بلغور گندم را جداگانه داخل یک کاسه با آب از ۲۴ ساعت قبل خیس میکنیم و چندین بار آب آنها را عوض میکنیم و قبل از پخت آب آنها را خالی میکنیم.
گام دوم:
داخل یک قابلمه آب سرد و آب قلم میریزیم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم و گوشت و نخود و لوبیا چیتی و لوبیا قرمز و لوبیا سفید و یک عدد پیاز پوست گرفته که به چهار قسمت تقسیم کردیم و یک قاشق چایخوری زردچوبه را به آب داخل قابلمه اضافه میکنیم و در قابلمه را نیمه باز قرار میدهیم و کف روی گوشت و حبوبات را در حین پخت میگیریم و یک عدد چوب درسته دارچین به داخل قابلمه گوشت و حبوبات در حال پخت می اندازیم و در قابلمه را قرار میدهیم.
گام سوم:
در اواخر پخت ماش را به حبوبات داخل قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم به همراه حبوبات بپزد. حدود چهار ساعت پخت گوشت و حبوبات طول میکشد.
بعد از پخت حبوبات یک سوم حبوبات را به همراه کمی از آبش داخل مخلوط کن میریزیم و کاملا میکس میکنیم.
گام چهارم:
سه عدد پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و داخل تابه مناسبی به اندازه ۵ قاشق غذاخوری روغن مخصوص سرخ کردن میریزیم و تابه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا روغن داغ شود و پیازها را داخل تابه میریزیم و خوب تفت میدهیم تا طلایی و سرخ شوند.
گام پنجم:
داخل یک قابلمه دیگر، آب میریزیم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا آب بجوشد و برنج و بلغور گندم و پیاز تفت خورده و سرخ شده را اضافه میکنیم و هم میزنیم و در قابلمه را قرار میدهیم تا برنج و بلغور گندم کاملا بپزند و برنج و بلغور گندم پخته و له شده را داخل مخلوط کن میریزیم و کاملا میکس میکنیم.
گام ششم:
گوشت کاملا پخته شده را از داخل قابلمه حبوبات خارج میکنیم و داخل ظرف مناسبی قرار میدهیم و استخوان ها را جدا میکنیم و گوشت را همراه با گوشکوب دستی به صورت کششی میکوبیم تا حالت ریش ریش پیدا کند.
تکه دارچین را نیز از داخل حبوبات خارج میکنیم و حبوبات میکس شده و برنج و بلغور میکس شده را به حبوبات اضافه میکنیم و هم میزنیم و در قابلمه را نیمه باز قرار میدهیم و یک ربع بعد گوشت ریش ریش کوبیده را اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم.
گام هفتم:
پنج قاشق چایخوری نمک و یک قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و یک قاشق چایخوری زنجبیل و نصف قاشق چایخوری پاپریکا و دو قاشق چایخوری جوز هندی و نصف قاشق چایخوری دارچین و نصف قاشق چایخوری هل را داخل یک لیوان آب جوش میریزیم و خوب هم میزنیم و به غذای در حال پخت اضافه میکنیم و با حرارت ملایم به مدت دو ساعت به صورت مداوم هم میزنیم تا آش جا بیفتد و ته نگیرد.
گام هشتم:
در اواخر پخت میچشیم و نسبت به ذائقه خود ادویه و نمک اضافه میکنیم و هم میزنیم و یک ربع آخر حرارت را بسیار کم میکنیم و در قابلمه را قرار میدهیم تا دم بکشد.
بعد از یک ربع که دم کشید مجددا هم میزنیم و مواد را داخل ظرف مناسب میریزیم و با خورشت قیمه تزیین میکنیم.
نکات مهم
– اگر از گوشت گوساله بدون استخوان برای شله مشهدی استفاده نمودید بهتر است از آب قلم به میزان یک لیتر در پخت آش استفاده نمایید.
کاش شل مشهدی همه جا ایران درست میکردن بهترین غذا در ایران