مواد لازم و طرز تهیه اشکنه گوجه

سنتی ۰۲ آذر ۱۴۰۳ بدون دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

اشکنه گوجه

اشکنه گوجه یک غذای سنتی ایرانی است که به ویژه در مناطق مختلف ایران، به عنوان یک غذای ساده و مغذی شناخته می‌شود. این غذا پایه‌ای آبکی دارد و معمولاً با نان سرو می‌شود. مواد اصلی آن گوجه‌فرنگی، تخم‌مرغ، پیاز، و برخی ادویه‌ها است.

این غذا به دلیل سادگی و سرعت در آماده‌سازی، به عنوان یک غذای سبک و مقوی شناخته می‌شود و معمولاً با نان تازه و گاهی همراه با ماست یا سبزی سرو می‌شود.

اشکنه گوجه فرنگی

* مناسب برای: ۲ نفر

* درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت اشکنه گوجه
زمان آماده سازیزمان پختکل زمان
۳۰ دقیقه۱ ساعت ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه

مواد لازم

مواد لازم اشکنه گوجه

مواد لازم برای پخت اشکنه گوجه به شرح زیر می باشد:

پیاز: یک عدد

آرد: ۲ قاشق سوپخوری

زردچوبه: نصف قاشق چایخوری

فلفل سیاه نیمکوب: یک چهارم قاشق چایخوری

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپخوری

روغن مایع یا روغن حیوانی: ۳ قاشق سوپخوری

شنبلیله خشک: یک قاشق سوپخوری

پوره گوجه فرنگی: ۳ لیوان فرانسوی

مغز گردو: ده عدد

زعفران: دو قاشق غذاخوری

 آب قلم یا استاک مرغ: ۱ لیوان فرانسوی

طرز تهیه

طرز تهیه اشکنه گوجه

گام اول:

یک عدد پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم. داخل قابلمه سه قاشق سوپخوری روغن یا روغن حیوانی میریزیم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا روغن داغ شود و پیازهای خرد شده را داخل روغن داغ تفت میدهیم و در حین تفت دادن نصف قاشق چایخوری زردچوبه و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب میریزیم و چند ثانیه تفت میدهیم سپس دو قاشق سوپخوری رب میریزیم و یک دقیقه داخل روغن تفت میدهیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه اشکنه

گام دوم:

یک قاشق سوپخوری شنبلیله خشک را داخل قابلمه میریزیم و سی ثانیه تفت میدهیم سپس دو قاشق سوپخوری آرد میریزیم و حدود سه دقیقه تفت میدهیم.

سه لیوان فرانسوی پوره گوجه فرنگی و یک لیوان فرانسوی آب قلم یا استاک مرغ را داخل قابلمه میریزیم و هم میزنیم و یک قاشق چایخوری نمک میریزیم و در حین ریختن هم میزنیم و در قابلمه را قرار میدهیم تا اشکنه گوجه تا یک ساعت بپزد.

گام سوم:

در طول پخت اشکنه مغز گردو خرد شده را نیز میریزیم و هم میزنیم و در اواخر پخت دو قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و هم میزنیم.

بعد از پخت اشکنه، حرارت را خاموش میکنیم و اشکنه را در ظرف مناسبی میریزیم و با نان سرو میکنیم.

موقع سرو اشکنه چند قطره آب لیمو تازه یا آبغوره یا قره قروت میریزیم.

نکات مهم

– اگر آب قلم یا استاک مرغ نداشتید به جای آن  قرص استاک بریزید.

– میزان نمک به ذائقه شخصی هر شخص بستگی دارد، بعد از پخت، اشکنه را بچشید و در صورت نیاز نمک اضافه نمایید.

در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها