مواد لازم و طرز تهیه اشکنه لپه تبریزی
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
اشکنه لپه تبریزی
اشکنه لپه تبریزی یکی از انواع اشکنه است که در تبریز و دیگر نقاط آذربایجان شرقی رواج دارد. این غذا از ترکیب لپه (نوعی حبوبات شبیه به نخود فرنگی که بخشی از خانواده لوبیاست) با مواد دیگری مانند تخم مرغ، سبزیجات معطر، و ادویهجات تهیه میشود و یک غذای سنتی و مقوی به حساب میآید.
این اشکنه میتواند به عنوان یک وعده غذایی کامل سرو شود و بخصوص در فصول سرد سال به عنوان یک غذای گرم و مقوی محبوبیت دارد. این غذا نه تنها خوشمزه و مغذی است، بلکه به دلیل داشتن حبوبات و سبزیجات، ارزش غذایی بالایی دارد و میتواند منبع خوبی از فیبر و پروتئین باشد.
* مناسب برای: ۲ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۳۰ دقیقه | ۱۵ دقیقه | ۴۵ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت اشکنه لپه تبریزی به شرح زیر می باشد:
پیاز: یک عدد
گوجه فرنگی پوست گرفته: دو عدد
لپه: نصف لیوان فرانسوی
تخم مرغ: یک عدد
رشته پلویی: ۷۰ گرم
تره خرد شده: ۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه
گام اول:
ابتدا برای درست کردن اشکنه لپه تبریزی یک عدد پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم. داخل قابلمه دو قاشق غذاخوری روغن میریزیم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا روغن داغ شود و پیازهای خرد شده را داخل روغن داغ تفت میدهیم و در حین تفت دادن نصف قاشق چایخوری زردچوبه و یک سوم قاشق چایخوری فلفل سیاه میریزیم و چند ثانیه تفت میدهیم.
گام دوم:
نصف پیمانه لپه (را که از شب قبل خیس کردیم و چندین بار آب آن را عوض کردیم و آبکش کردیم) را نیز داخل قابلمه میریزیم و یک دقیقه همراه پیاز تفت میدهیم و دو لیوان آب جوش و یک لیوان آب قلم میریزیم و در قابلمه را قرار میدهیم تا لپه ها بپزد.
دو عدد گوجه فرنگی را خوب می شوییم و پوست میگیریم و ریز خرد می کنیم و بعد از پخت لپه ها داخل قابلمه میریزیم و رشته پلویی میریزیم و هم میزنیم.
گام سوم:
داخل یک تابه کوچک یک قاشق غذاخوری روغن میریزیم و تابه را روی حرارت قرار میدهیم تا روغن داغ شود و یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی میریزیم و داخل روغن تفت میدهیم و رب گوجه فرنگی تفت داده شده را داخل قابلمه میریزیم و هم میزنیم و اجازه میدهیم تا ده دقیقه بجوشد.
گام چهارم:
۵۰ گرم تره تازه ریز خرد شده و یا ۲ قاشق غذاخوری تره خشک را داخل قابلمه میریزیم و هم میزنیم و یک قاشق چایخوری نمک میریزیم و هم میزنیم و در قابلمه را به مدت ۵ دقیقه قرار میدهیم.
یک الی دو عدد تخم مرغ را داخل اشکنه میشکنیم و در قابلمه را قرار میدهیم تا به مدت ده دقیقه تخم مرغ بپزد و بعد از ده دقیقه حرارت را خاموش میکنیم و اشکنه را در ظرف مناسبی میریزیم و با نان سرو میکنیم.
نکات مهم
– برای رشته اشکنه لپه تبریزی از رشته سنتی استفاده نمایید.