مواد لازم و طرز تهیه اشکنه تره تبریزی
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
اشکنه تره تبریزی
اشکنه تره تبریزی یکی از انواع اشکنه است که در منطقه تبریز و دیگر نقاط آذربایجان شرقی تهیه میشود. این غذا یک خوراک سنتی و مغذی است که بیشتر در فصل سرما مصرف میشود و به دلیل داشتن تره، خواص بسیار خوبی برای سلامتی دارد.
این اشکنه به دلیل داشتن تره که سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است، به عنوان یک غذای مقوی در روزهای سرد سال شناخته میشود و برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است. این غذا معمولا به همراه نان سرو میشود و میتوان با افزودن چند قطره آب لیمو یا آبغوره طعم آن را تازهتر کرد.
* مناسب برای: ۲ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۳۰ دقیقه | ۱۵ دقیقه | ۴۵ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت اشکنه تره تبریزی به شرح زیر می باشد:
سیب زمینی: دو عدد
تخم مرغ: دو الی سه عدد
برنج نیم دانه: ۲ قاشق غذاخوری سر پر
پیاز: دو عدد متوسط
گوجه فرنگی: سه عدد
تره: ۱۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: یک سوم قاشق چایخوری
پودر گشنیز: یک سوم قاشق چایخوری
قرص استاک مرغ: یک عدد
طرز تهیه
گام اول:
اتبدا برای درست کردن اشکنه تره تبریزی دو عدد پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم. داخل قابلمه دو قاشق غذاخوری کره میریزیم و قابلمه را روی حرارت کم قرار میدهیم تا کره داغ شود و پیازهای خرد شده را داخل روغن داغ تفت میدهیم و در حین تفت دادن یک قاشق چایخوری زردچوبه و یک سوم قاشق چایخوری فلفل سیاه و یک قاشق چایخوری نمک و یک سوم قاشق چایخوری پودر گشنیز میریزیم و چند ثانیه تفت میدهیم سپس یک قاشق غذاخوری رب میریزیم و یک دقیقه داخل روغن تفت میدهیم.
گام دوم:
دو عدد سیب زمینی را خوب میشوییم و پوست سیب زمینی ها را میگیریم و به صورت مکعبی درشت خرد میکنیم و داخل قابلمه میریزیم و هم میزنیم تا سیب زمینی کمی تفت بخورد.
۱۰۰ گرم تره را میشوییم و اجازه میدهیم آبش خشک شود و به صورت ریز خرد میکنیم و داخل قابلمه میریزیم و هم میزنیم. سه عدد گوجه فرنگی را خوب می شوییم و پوست میگیریم و ریز خرد می کنیم و داخل قابلمه میریزیم و هم میزنیم و حدود سه دقیقه تفت میدهیم.
گام سوم:
دو قاشق غذاخوری سر پر برنج نیم دانه را میشوییم و از سه ساعت قبل خیس میکنیم و آبکش میکنیم و داخل قابلمه میریزیم و هم میزنیم و سه لیوان آب جوش میریزیم و یک عدد قرص استاک مرغ را که پودر کردیم نیز میریزیم و هم میزنیم و در قابلمه را قرار میدهیم تا اشکنه تا یک ساعت بپزد.
بعد از پخت اشکنه، دو عدد تخم مرغ را داخل قابلمه میشکنیم و در قابلمه را قرار میدهیم تا به مدت ده دقیقه تخم مرغ بپزد و بعد از ده دقیقه حرارت را خاموش میکنیم و اشکنه را در ظرف مناسبی میریزیم و با نان سرو میکنیم.
نکات مهم
– اگر آب قلم یا استاک مرغ داشتید به جای سه لیوان آب جوش، دو لیوان آب جوش و یک لیوان آب قلم یا استاک بریزید.