مواد لازم و طرز تهیه اشکنه
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
اشکنه
اشکنه یک غذای سنتی و ساده ایرانی است که بهویژه در مناطق مرکزی و شمال شرقی ایران تهیه میشود. این غذا نوعی سوپ یا خوراک است که از مواد اولیه سادهای مانند پیاز، تخممرغ، آب، آرد، و برخی ادویهها و سبزیجات معطر تهیه میشود.
این غذا بهعنوان یک غذای مقوی و سبک، بهویژه در فصول سرد سال، محبوبیت دارد و به دلیل سادگی و مواد اولیه در دسترس، به راحتی در خانه تهیه میشود.
* مناسب برای: ۲ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۴۰ دقیقه | ۱۰ دقیقه | ۵۰ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت اشکنه به شرح زیر می باشد:
پیاز: یک عدد
آرد: ۲ قاشق سوپخوری
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه نیمکوب: یک چهارم قاشق چایخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
سیب زمینی: یک عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپخوری
روغن مایع یا روغن حیوانی: ۳ قاشق سوپخوری
تخم مرغ: ۴ عدد
شنبلیله خشک: یک قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی: ۲ عدد
آب: ۳ لیوان فرانسوی
آب قلم یا استاک مرغ: ۱ لیوان فرانسوی
طرز تهیه
گام اول:
با احترام به فرهنگ آشپزی هر شهر امروز یک دستور کلی پخت اشکنه را با شما دوستان عزیز به اشتراک میگذاریم. اشکنه یک غذای قدیمی و سنتی میباشد و هر شهر نسبت به ذائقه خود دستور پخت ویژه دارد.
گام دوم:
یک عدد پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم. داخل قابلمه دو قاشق غذاخوری روغن مایع یا روغن حیوانی میریزیم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا روغن داغ شود و پیازهای خرد شده را داخل روغن داغ تفت میدهیم و در حین تفت دادن نصف قاشق چایخوری زردچوبه و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب میریزیم و چند ثانیه تفت میدهیم سپس دو قاشق سوپخوری رب میریزیم و یک دقیقه داخل روغن تفت میدهیم.
گام سوم:
سیب زمینی را خوب میشوییم و پوست سیب زمینی را میگیریم و به صورت مکعبی درشت خرد میکنیم و داخل قابلمه میریزیم و هم میزنیم تا سیب زمینی کمی تفت بخورد.
یک قاشق سوپخوری شنبلیله خشک را داخل قابلمه میریزیم و سی ثانیه تفت میدهیم.
دو عدد گوجه فرنگی را خوب می شوییم و پوست میگیریم و ریز خرد می کنیم و داخل قابلمه میریزیم و هم میزنیم و حدود سه دقیقه تفت میدهیم.
گام چهارم:
دو قاشق سوپخوری آرد میریزیم و حدود سه دقیقه تفت میدهیم و ۳ لیوان فرانسوی آب و ۱ لیوان فرانسوی آب قلم یا استاک مرغ و یک قاشق چایخوری نمک میریزیم و در حین ریختن هم میزنیم و در قابلمه را قرار میدهیم تا اشکنه تا یک ساعت بپزد.
بعد از پخت اشکنه، چهار عدد تخم مرغ را داخل قابلمه میشکنیم و در قابلمه را قرار میدهیم تا به مدت ده دقیقه تخم مرغ بپزد و بعد از ده دقیقه حرارت را خاموش میکنیم و اشکنه را در ظرف مناسبی میریزیم و با نان سرو میکنیم.
موقع سرو اشکنه چند قطره آب لیمو تازه یا آبغوره یا قره قروت میریزیم.
نکات مهم
– اگر آب قلم یا استاک مرغ نداشتید به جای آن قرص استاک بریزید.