مواد لازم و طرز تهیه اشکنه

سنتی ۰۲ آذر ۱۴۰۳ بدون دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

اشکنه

اشکنه یک غذای سنتی و ساده ایرانی است که به‌ویژه در مناطق مرکزی و شمال شرقی ایران تهیه می‌شود. این غذا نوعی سوپ یا خوراک است که از مواد اولیه ساده‌ای مانند پیاز، تخم‌مرغ، آب، آرد، و برخی ادویه‌ها و سبزیجات معطر تهیه می‌شود.

این غذا به‌عنوان یک غذای مقوی و سبک، به‌ویژه در فصول سرد سال، محبوبیت دارد و به دلیل سادگی و مواد اولیه در دسترس، به راحتی در خانه تهیه می‌شود.

اشکنه

* مناسب برای: ۲ نفر

* درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت اشکنه
زمان آماده سازیزمان پختکل زمان
۴۰ دقیقه۱۰ دقیقه۵۰ دقیقه

مواد لازم

مواد لازم اشکنه

مواد لازم برای پخت اشکنه به شرح زیر می باشد:

پیاز: یک عدد

آرد: ۲ قاشق سوپخوری

زردچوبه: نصف قاشق چایخوری

فلفل سیاه نیمکوب: یک چهارم قاشق چایخوری

نمک: یک قاشق چایخوری

سیب زمینی: یک عدد

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپخوری

روغن مایع یا روغن حیوانی: ۳ قاشق سوپخوری

تخم مرغ: ۴ عدد

شنبلیله خشک: یک قاشق سوپخوری

گوجه فرنگی: ۲ عدد

آب: ۳ لیوان فرانسوی

آب قلم یا استاک مرغ: ۱ لیوان فرانسوی

طرز تهیه

طرز تهیه اشکنه

گام اول:

با احترام به فرهنگ آشپزی هر شهر امروز یک دستور کلی پخت اشکنه را با شما دوستان عزیز به اشتراک میگذاریم. اشکنه یک غذای قدیمی و سنتی میباشد و هر شهر نسبت به ذائقه خود دستور پخت ویژه دارد.

گام دوم:

یک عدد پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم. داخل قابلمه دو قاشق غذاخوری روغن مایع یا روغن حیوانی میریزیم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا روغن داغ شود و پیازهای خرد شده را داخل روغن داغ تفت میدهیم و در حین تفت دادن نصف قاشق چایخوری زردچوبه و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب میریزیم و چند ثانیه تفت میدهیم سپس دو قاشق سوپخوری رب میریزیم و یک دقیقه داخل روغن تفت میدهیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه اشکنه لپه تبریزی

گام سوم:

سیب زمینی را خوب میشوییم و پوست سیب زمینی را میگیریم و به صورت مکعبی درشت خرد میکنیم و داخل قابلمه میریزیم و هم میزنیم تا سیب زمینی کمی تفت بخورد.

یک قاشق سوپخوری شنبلیله خشک را داخل قابلمه میریزیم و سی ثانیه تفت میدهیم.

دو عدد گوجه فرنگی را خوب می شوییم و پوست میگیریم و ریز خرد می کنیم و داخل قابلمه میریزیم و هم میزنیم و حدود سه دقیقه تفت میدهیم.

گام چهارم:

دو قاشق سوپخوری آرد میریزیم و حدود سه دقیقه تفت میدهیم و ۳ لیوان فرانسوی آب و ۱ لیوان فرانسوی آب قلم یا استاک مرغ و یک قاشق چایخوری نمک میریزیم و در حین ریختن هم میزنیم و در قابلمه را قرار میدهیم تا اشکنه تا یک ساعت بپزد.

بعد از پخت اشکنه، چهار عدد تخم مرغ را داخل قابلمه میشکنیم و در قابلمه را قرار میدهیم تا به مدت ده دقیقه تخم مرغ بپزد و بعد از ده دقیقه حرارت را خاموش میکنیم و اشکنه را در ظرف مناسبی میریزیم و با نان سرو میکنیم.

موقع سرو اشکنه چند قطره آب لیمو تازه یا آبغوره یا قره قروت میریزیم.

نکات مهم

– اگر آب قلم یا استاک مرغ نداشتید به جای آن  قرص استاک بریزید.

در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها