مواد لازم و طرز تهیه مرغ مجلسی
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
مرغ مجلسی
مرغ مجلسی یک غذای ایرانی است که اغلب در مهمانیها و مجالس خاص سرو میشود. این غذا با استفاده از مرغ کامل یا تکههایی از مرغ تهیه میگردد که با ادویهجات مختلف و گاهی با افزودن مغزیجات یا خشکبار مزهدار میشود. مرغ معمولاً به صورت کبابی، بخارپز یا در فر پخته میشود و میتواند با سسهای مختلفی همراه باشد تا طعمی غنی و لذیذ داشته باشد.
سرو این غذا به خاطر ظاهر آراسته و لذیذش در مراسمها و جشنها محبوب است. اغلب، مرغ مجلسی با برنج زعفرانی یا پلوهای مختلف و همچنین تزییناتی از جمله خلال بادام، پسته و زرشک سرو میشود که جلوهای بسیار دلپذیر و شایسته مهمانیهای رسمی دارد.
* مناسب برای: ۴ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۳۰ دقیقه | ۲ ساعت | ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت مرغ مجلسی به شرح زیر می باشد:
سینه و ران مرغ: نیم کیلوگرم
زعفران غلیظ: به میزان لازم
نمک: یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه نیمکوب: یک سوم قاشق چایخوری
پودر سیر: یک سوم قاشق چایخوری
زردچوبه: یک پنجم قاشق چایخوری
پیاز خلالی خرد شده: دو عدد
فلفل دلمه ای نواری خرد شده: نصف فلفل دلمه
هل: یک عدد
چوب دارچین: یک عدد کوچک
روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه
گام اول:
تکه های مرغ را از یک شب قبل در آب نمک می خوابانیم بعد می شوییم و خشک میکنیم.
گام دوم:
زعفران غلیظ و نمک و فلفل سیاه نیمکوب و پودر سیر و زردچوبه و روغن زیتون روی تکه های مرغ میریزیم و خوب روی تکه های مرغ میمالیم و مزه دار میکنیم. تکه های مرغ را داخل ظرف در بسته قرار میبندیم و به مدت ۲ ساعت داخل یخچال قرار میدهیم تا استراحت کند.
گام سوم:
دو عدد پیاز را خلالی خرد میکنیم و داخل قابلمه میریزیم و با دست چنگ میزنیم و نصف فلفل دلمه را نیز نازک خلالی خرد میکنیم و داخل قابلمه میریزیم و یک عدد چوب دارچین کوچک و یک عدد هل را میشکنیم و داخل قابلمه قرار میدهیم و مرغ های مزه دار شده را روی پیازها قرار میدهیم و در قابلمه را میبندیم.
گام چهارم:
قابلمه را روی حرارت بسیار کم قرار میدهیم تا مرغ ها به مدت دو ساعت با حرارت بسیار کم بپزند.
پنج دقیقه آخر پخت روی مرغ ها زعفران میریزیم و اجازه میدهیم ۵ دقیقه بجوشد.
گام پنجم:
داخل تابه ۴۰ گرم کره میریزیم و تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و دو طرف مرغ های پخته را داخل کره تفت میدهیم و داخل ظرف مناسب قرار میدهیم و آب مرغ را از صافی رد میکنیم و روی مرغ های پخته و سرخ شده میریزیم و با دورچین مناسب مثل گوجه و سیب زمینی سرو میکنیم.
نکات مهم
– برای پخت مرغ مجلسی از ران یا سینه مرغ نسبت به ذائقه خود استفاده نمایید.