مواد لازم و طرز تهیه خورشت آلو مجلسی با گوشت
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
خورشت آلو مجلسی با گوشت
خورشت آلو مجلسی با گوشت یکی از خورشهای سنتی و لذیذ ایرانی است که با ترکیب گوشت و آلو به همراه ادویهجات و طعمدهندههای مختلف تهیه میشود. این خورشت با طعمی متعادل از شیرینی و ترشی، در مهمانیها و مناسبتهای خاص ایرانی سرو میشود و به همین دلیل به آن «مجلسی» گفته میشود، که اشاره به شکوه و زیبایی آن در دورهمیها دارد.
* مناسب برای: ۶ الی ۷ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۲۰ دقیقه | ۴۵ دقیقه | ۱ساعت و ۵ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت خورشت آلو مجلسی با گوشت به شرح زیر می باشد:
برنج: ۶ پیمانه
گوشت گوسفند: یک کیلوگرم
کره: ۱۵۰ گرم
پیاز: یک عدد
سیر له شده: سه حبه
نمک: یک قاشق غذاخوری سرخالی
فلفل سیاه نیمکوب: یک چهارم قاشق چایخوری
برگ بو: ۳ تکه
تخم گشنیز نیمکوب: یک قاشق چایخوری
زیره سیاه نیمکوب: نصف قاشق چایخوری
هویج: یک عدد بزرگ
آب لیمو ترش تازه: یک عدد
زعفران: شش قاشق سوپخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
زرشک: پنج قاشق سوپخوری
خلال پسته: یک قاشق سوپخوری
رب انار ملس: ۳ قاشق غذاخوری
آلو: یک پیمانه
خلال بادام: ۴ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
گام اول:
یک عدد پیاز را به صورت خلالی باریک خرد میکنیم و یک عدد هویج بزرگ را پوست میگیریم و به صورت حلقه ای برش میزنیم و سه حبه سیر را نیز له میکنیم.
گام دوم:
داخل قابلمه مناسب سه قاشق سوپخوری روغن ویژه سرخ کردن و ۵۰ گرم کره میریزیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و اجازه میدهیم تا کره ذوب شود و پیازها و هویج خرد شده را داخل تابه میریزیم و خوب تفت میدهیم تا پیاز سبک شود سپس سه حبه سیر له شده را نیز به پیاز اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم و یک کیلوگرم گوشت گوسفندی که برش دادیم را به پیاز در حال تفت اضافه میکنیم و گوشت را هم نمیزنیم تا آب نیندازد.
گام سوم:
بعد از سرخ شدن یک طرف برمیگردانیم تا طرف دیگر نیز سرخ شود سپس هم میزنیم و تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر بکند سپس ادویه ها را که شامل یک قاشق چایخوری تخم گشنیز نیمکوب و نصف قاشق چایخوری زیره سیاه نیمکوب و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و یک قاشق چایخوری زردچوبه و نصف قاشق چایخوری نمک میباشد به گوشت در حال تفت اضافه میکنیم و هر دو طرف گوشت را پنج دقیقه تفت میدهیم.
گام پنجم:
۳ عدد برگ بو و دو قاشق سوپخوری زعفران نیز به گوشت در حال تفت اضافه میکنیم و روی گوشت به اندازه ای آب جوش میریزیم که تا سطح روی گوشت آب باشد و در قابلمه را قرار میدهیم تا گوشت بپزد و در حین پخت در قابلمه را برنمی داریم.
گام ششم:
بعد از پخت گوشت مجددا سه قاشق سوپخوری زعفران و سه قاشق غذاخوری رب انار ملس و یک لیوان آلو و چهار قاشق غذاخوری خلال بادام که دو ساعت داخل یک لیوان آب خیس کردیم و آب یک عدد لیمو ترش تازه و یک قاشق چایخوری نمک را به آب گوشت پخته شده اضافه میکنیم و گوشت را داخل آبش زیرو رو میکنیم و هم میزنیم و در قابلمه را قرار میدهیم تا بیست دقیقه مجددا بجوشد و خورشت آلو جا بیفتد.
گام هفتم:
داخل یک تابه ۳۰ گرم کره و ۲۰ گرم روغن مایع میریزیم و به محض آب شدن کره، پنج قاشق سوپخوری زرشک و یک قاشق سوپخوری شکر را داخل کره میریزیم و زرشک را تفت میدهیم و یک قاشق سوپخوری زعفران میریزیم و قبل از پف کردن زرشک حرارت را خاموش میکنیم.
گام هشتم:
داخل کاسه مناسبی، شش پیمانه برنج ایرانی را با آب ولرم میشوییم و سه الی شش ساعت قبل از پخت، با سنگ نمک خیس میکنیم سپس آب برنج را آبکش میکنیم و داخل قابلمه ای که آب داخل آن در حال جوش میباشد میریزیم و با کفگیر یکبار هم میزنیم و اجازه میدهیم تا دوباره بجوشد، برنج را تست میکنیم و اگر مغز برنج کمی سفت بود و شکننده نبود، به صورت نیم پخت و زنده تر آبکش میکنیم.
(به علت متفاوت بودن جنس برنج ایرانی آبکش کردن زمان دقیقی ندارد و باید برنج را قبل از آبکش تست کنیم).
گام نهم:
داخل قابلمه مناسب روغن مایع و یک قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و روغن و زعفران را ترکیب میکنیم و نان را به عنوان ته دیگ، کف قابلمه قرار میدهیم و برنج را آرام آرام با کفگیر داخل قابلمه میریزیم و در قابلمه را قرار میدهیم و ۵۰ گرم کره و ۲ قاشق غذاخوری روغن حیوانی را داخل یک شیرجوش میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا ذوب شود و بعد از ذوب شدن کره حرارت را خاموش میکنیم و چهار قاشق سوپخوری آب جوش به کره ذوب شده اضافه میکنیم و هم میزنیم.
گام دهم:
بعد از گرم شدن برنج و بلند شدن بخار، مخلوط کره و آب را روی برنج میریزیم و حرارت را کم میکنیم و مجددا در قابلمه را قرار میدهیم و حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم برنج، یک ساعت دم بکشد.
بعد از دم کشیدن برنج دو کفگیر از برنج را برمیداریم و داخل کاسه مناسبی میریزیم و و زرشک و آب زعفران را به برنج اضافه میکنیم و هم میزنیم.
برنج دم کشیده را در دیس مناسب میریزیم و روی آن، ترکیب برنج زعفرانی و زرشک را میریزیم و خورشت آلو پخته را کنار برنج قرار میدهیم و سس گوشت را از صافی رد میکنیم و از سس گوشت نیز روی گوشت میریزیم و روی گوشت و برنج خلال پسته و پیاز داغ میریزیم.
نکات مهم
– بهتر است برای پخت خورشت آلو از گوشت گوسفندی استفاده کنید.
– زرشک را در حد دو دقیقه با حرارت کم تفت دهید و سریع حرارت را خاموش کنید تا نسوزد.
– زعفران را در دو مرحله به گوشت اضافه کنید یکبار در اوایل پخت بعد از تفت دادن گوشت و یکبار بعد از پختن گوشت اضافه نمایید.
– بعد از پخت گوشت، سس گوشت را از صافی رد کنید و سپس موقع سرو استفاده نمایید.