مواد لازم و طرز تهیه خورشت آلو مجلسی با گوشت

خورش ۱۴ شهریور ۱۴۰۳ بدون دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

خورشت آلو مجلسی با گوشت

خورشت آلو مجلسی با گوشت یکی از خورش‌های سنتی و لذیذ ایرانی است که با ترکیب گوشت و آلو به همراه ادویه‌جات و طعم‌دهنده‌های مختلف تهیه می‌شود. این خورشت با طعمی متعادل از شیرینی و ترشی، در مهمانی‌ها و مناسبت‌های خاص ایرانی سرو می‌شود و به همین دلیل به آن «مجلسی» گفته می‌شود، که اشاره به شکوه و زیبایی آن در دورهمی‌ها دارد.

خورشت آلو مجلسی با گوشت

* مناسب برای: ۶ الی ۷ نفر

* درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت خورشت آلو مجلسی با گوشت
زمان آماده سازیزمان پختکل زمان
۲۰ دقیقه۴۵ دقیقه ۱ساعت و ۵ دقیقه

مواد لازم

مواد لازم خورشت آلو مجلسی با گوشت

مواد لازم برای پخت خورشت آلو مجلسی با گوشت به شرح زیر می باشد:

برنج: ۶ پیمانه

گوشت گوسفند: یک کیلوگرم

کره: ۱۵۰ گرم

پیاز: یک عدد

سیر له شده: سه حبه

نمک: یک قاشق غذاخوری سرخالی

فلفل سیاه نیمکوب: یک چهارم قاشق چایخوری

برگ بو: ۳ تکه

تخم گشنیز نیمکوب: یک قاشق چایخوری

زیره سیاه نیمکوب: نصف قاشق چایخوری

هویج: یک عدد بزرگ

آب لیمو ترش تازه: یک عدد

زعفران: شش قاشق سوپخوری

زردچوبه: یک قاشق چایخوری

زرشک: پنج قاشق سوپخوری

خلال پسته: یک قاشق سوپخوری

رب انار ملس: ۳ قاشق غذاخوری

آلو: یک پیمانه

خلال بادام: ۴ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

طرز تهیه خورشت آلو مجلسی با گوشت

گام اول:

یک عدد پیاز را به صورت خلالی باریک خرد میکنیم و یک عدد هویج بزرگ را پوست میگیریم و به صورت حلقه ای برش میزنیم و سه حبه سیر را نیز له میکنیم.

گام دوم:

داخل قابلمه مناسب سه قاشق سوپخوری روغن ویژه سرخ کردن و ۵۰ گرم کره میریزیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و اجازه میدهیم تا کره ذوب شود و پیازها و هویج خرد شده را داخل تابه میریزیم و خوب تفت میدهیم تا پیاز سبک شود سپس سه حبه سیر له شده را نیز به پیاز اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم و یک کیلوگرم گوشت گوسفندی که برش دادیم را به پیاز در حال تفت اضافه میکنیم و گوشت را هم نمیزنیم تا آب نیندازد.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه مرغ مجلسی

گام سوم:

بعد از سرخ شدن یک طرف برمیگردانیم تا طرف دیگر نیز سرخ شود سپس هم میزنیم و تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر بکند سپس ادویه ها را که شامل یک قاشق چایخوری تخم گشنیز نیمکوب و نصف قاشق چایخوری زیره سیاه نیمکوب و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و یک قاشق چایخوری زردچوبه و نصف قاشق چایخوری نمک میباشد به گوشت در حال تفت اضافه میکنیم و هر دو طرف گوشت را پنج دقیقه تفت میدهیم.

گام پنجم:

۳ عدد برگ بو و دو قاشق سوپخوری زعفران نیز به گوشت در حال تفت اضافه میکنیم و روی گوشت به اندازه ای آب جوش میریزیم که تا سطح روی گوشت آب باشد و در قابلمه را قرار میدهیم تا گوشت بپزد و در حین پخت در قابلمه را برنمی داریم.

گام ششم:

بعد از پخت گوشت مجددا سه قاشق سوپخوری زعفران و سه قاشق غذاخوری رب انار ملس و یک لیوان آلو و چهار قاشق غذاخوری خلال بادام که دو ساعت داخل یک لیوان آب خیس کردیم و آب یک عدد لیمو ترش تازه و یک قاشق چایخوری نمک را به آب گوشت پخته شده اضافه میکنیم و گوشت را داخل آبش زیرو رو میکنیم و هم میزنیم و در قابلمه را قرار میدهیم تا بیست دقیقه مجددا بجوشد و خورشت آلو جا بیفتد.

گام هفتم:

داخل یک تابه ۳۰ گرم کره و ۲۰ گرم روغن مایع میریزیم و به محض آب شدن کره، پنج قاشق سوپخوری زرشک و یک قاشق سوپخوری شکر را داخل کره میریزیم و زرشک را تفت میدهیم و یک قاشق سوپخوری زعفران میریزیم و قبل از پف کردن زرشک حرارت را خاموش میکنیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه خورش فسنجان با مرغ گیلانی

گام هشتم:

داخل کاسه مناسبی، شش پیمانه برنج ایرانی را با آب ولرم میشوییم و سه الی شش ساعت قبل از پخت، با سنگ نمک خیس میکنیم سپس آب برنج را آبکش میکنیم و داخل قابلمه ای که آب داخل آن در حال جوش میباشد میریزیم و با کفگیر یکبار هم میزنیم و اجازه میدهیم تا دوباره بجوشد، برنج را تست میکنیم و اگر مغز برنج کمی سفت بود و شکننده نبود، به صورت نیم پخت و زنده تر آبکش میکنیم.

(به علت متفاوت بودن جنس برنج ایرانی آبکش کردن زمان دقیقی ندارد و باید برنج را قبل از آبکش تست کنیم).

گام نهم:

داخل قابلمه مناسب روغن مایع و یک قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و روغن و زعفران را ترکیب میکنیم و نان را به عنوان ته دیگ، کف قابلمه قرار میدهیم و برنج را آرام آرام با کفگیر داخل قابلمه میریزیم و در قابلمه را قرار میدهیم و ۵۰ گرم کره و ۲ قاشق غذاخوری روغن حیوانی را داخل یک شیرجوش میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا ذوب شود و بعد از ذوب شدن کره حرارت را خاموش میکنیم و چهار قاشق سوپخوری آب جوش به کره ذوب شده اضافه میکنیم و هم میزنیم.

گام دهم:

بعد از گرم شدن برنج و بلند شدن بخار، مخلوط کره و آب را روی برنج میریزیم و حرارت را کم میکنیم و مجددا در قابلمه را قرار میدهیم و حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم برنج، یک ساعت دم بکشد.

بعد از دم کشیدن برنج دو کفگیر از برنج را برمیداریم و داخل کاسه مناسبی میریزیم و و زرشک و آب زعفران را به برنج اضافه میکنیم و هم میزنیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه خورشت بادمجان

برنج دم کشیده را در دیس مناسب میریزیم و روی آن، ترکیب برنج زعفرانی و زرشک را میریزیم و خورشت آلو پخته را کنار برنج قرار میدهیم و سس گوشت را از صافی رد میکنیم و از سس گوشت نیز روی گوشت میریزیم و روی گوشت و برنج خلال پسته و پیاز داغ میریزیم.

نکات مهم

– بهتر است برای پخت خورشت آلو از گوشت گوسفندی استفاده کنید.

– زرشک را در حد دو دقیقه با حرارت کم تفت دهید و سریع حرارت را خاموش کنید تا نسوزد.

– زعفران را در دو مرحله به گوشت اضافه کنید یکبار در اوایل پخت بعد از تفت دادن گوشت و یکبار بعد از پختن گوشت اضافه نمایید.

– بعد از پخت گوشت، سس گوشت را از صافی رد کنید و سپس موقع سرو استفاده نمایید.

در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها