مواد لازم و طرز تهیه ماهی سرخ کرده شب عید
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
ماهی سرخ کرده شب عید
ماهی سرخ کرده شب عید یکی از سنتهای غذایی قدیمی و محبوب در ایران است که بهویژه در شب عید نوروز تهیه میشود. این غذا بخشی از رسوم و آیینهای نوروزی است که در بسیاری از خانوادهها بهعنوان نمادی از فراوانی و برکت در سال جدید مورد استفاده قرار میگیرد. در برخی مناطق ایران، ماهی سرخشده جزئی از سفره هفتسین نیز محسوب میشود.
* مناسب برای: ۶ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۲۰ دقیقه | ۳۰ دقیقه | ۵۰ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت ماهی سرخ کرده شب عید به شرح زیر می باشد:
ماهی قزل آلا بزرگ: یک عدد
نمک برای یک ماهی قزل آلا بزرگ: یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه: یک قاشق چایخوری
فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
پودر سیر: نصف قاشق چایخوری
پاپریکا: یک قاشق چایخوری
پول بیبر: نصف قاشق چایخوری
گلپر: یک قاشق چایخوری
سرکه: یک سوم فنجان
آرد: شش الی ده قاشق غذاخوری سر پر
طرز تهیه
گام اول:
ابتدا ماهی قزل آلا را پاک کرده و میشوییم و اجازه میدهیم آب ماهی گرفته شود سپس ماهی را یا به حالت درسته یا به حالت تکه تکه شده به ادویه ها که شامل (یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق چایخوری فلفل سیاه و نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز و یک قاشق چایخوری زردچوبه و نصف قاشق چایخوری پودر سیر و یک قاشق چایخوری پاپریکا و نصف قاشق چایخوری پول بیبر و یک قاشق چایخوری گلپر و یک سوم فنجان سرکه) میباشد آغشته میکنیم .
گام دوم:
در داخل یک کاسه ۶ الی ۱۰ قاشق غذاخوری آرد میریزیم و ادویه ها که شامل (یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق چایخوری فلفل سیاه و نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز و یک قاشق چایخوری زردچوبه و نصف قاشق چایخوری پودر سیر و یک قاشق چایخوری پاپریکا و نصف قاشق چایخوری پول بیبر و یک قاشق چایخوری گلپر) میباشد را با آرد خوب ترکیب میکنیم.
گام سوم:
ماهی قزل آلا را که به ادویه ها آغشته کردیم به آرد و ادویه های ترکیب شده اش نیز آغشته میکنیم و آرد اضافی روی ماهی را میتکانیم تا خیلی آردی نباشد.
داخل ماهیتابه به اندازه کافی روغن میریزیم و اجازه میدهیم تا داغ شود و ماهی ها را داخل روغن داغ و با حرارت کم سرخ میکنیم.
بعد از سرخ شدن داخل ظرف مناسبی میچینیم و با دورچین گوجه و خیارشور و زیتون سرو میکنیم.
نکات مهم
– این دستور برای تعداد ۱۰ الی ۲۰ ماهی قزل آلا مناسب است.
– اما اگر تعداد افراد زیاد باشد بهتر است از دستور تهیه رستورانی استفاده شود که در آن برای ۵۰ عدد قزل آلا ابتدا ۶۰۰ سی سی آب لیمو و ۴۰۰ سی سی آب پیاز و ۳۰ سی سی زعفران آب شده و صد گرم نمک و پودر سیر و پودر تخم گشنیز و فلفل سیاه و پودر رزماری (از هر کدام ۱۰ گرم) و ۱۵ گرم زردچوبه را با هم ترکیب میکنیم و روی ماهی ها ریخته و ماهی ها را داخل مواد جا به جا میکنیم تا طعم دار شوند و دو ساعت داخل مواد استراحت میدهیم. بعد از دو ساعت داخل روغن داغ فراوان سرخ میکنیم.