مواد لازم و طرز تهیه یتیمچه

خوراک ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ یک دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

یتیمچه

یتیمچه بیشتر در ماه‌های سرد سال مورد استفاده قرار می‌گیرد، زیرا انرژی زیادی را به بدن می‌رساند و باعث گرم شدن بدن می‌شود. همچنین، این غذا در مهمانی‌های خانوادگی و مجالس دوستانه به دلیل سادگی و سرعت بالا در پخت، گزینه‌ای مناسب است.

این غذا به دلیل داشتن بادمجان و گوجه‌فرنگی، سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. بادمجان به کاهش کلسترول کمک می‌کند و گوجه‌فرنگی منبع خوبی از ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌ها است. همچنین، استفاده از روغن کرمانشاهی (یک نوع روغن حیوانی سنتی) به افزایش ارزش غذایی این غذا کمک می‌کند.

یتیمچه

* مناسب برای: ۲ نفر

* درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت یتیمچه
زمان آماده سازیزمان پختکل زمان
۳۰ دقیقه۲۰ دقیقه۵۰ دقیقه

مواد لازم

مواد لازم یتیمچه

مواد لازم برای پخت یتیمچه به شرح زیر می باشد:

بادمجان قلمی: ۴ عدد

پیاز: ۱ عدد

سیر: ۲ حبه

گوجه فرنگی: ۳ عدد

سیب زمینی: ۱ عدد

نمک: یک قاشق چایخوری

زردچوبه: یک سوم قاشق چایخوری

آبغوره: ۲ قاشق سوپخوری

تخم مرغ (اختیاری): ۲ عدد

طرز تهیه

طرز تهیه یتیمچه

گام اول:

ابتدا برای درست کردن یتیمچه سه عدد گوجه فرنگی را میشوییم و سر آنها را با چاقو برش میزنیم و نیم دقیقه داخل آب در حال جوش قرار میدهیم تا پوست گوجه راحت جدا شود. بعد از نرم شدن پوست گوجه از داخل آب جوش خارج میکنیم و اجازه میدهیم سرد شود سپس پوست گوجه ها را میگیریم و گوجه ها را خرد میکنیم.

گام دوم:

چهار عدد بادمجان را میشوییم و پوست بادمجان ها را میگیریم و به صورت چهارگوش (به اندازه حبه قند درشت) خرد میکنیم و داخل کاسه میریزیم و نصف قاشق چایخوری نمک روی بادمجان های خرد شده میریزیم. برای اینکه بادمجان در حین پخت جذب روغن کمتری داشته باشد یک عدد سفیده تخم مرغ را هم میزنیم تا باز شود و روی بادمجان های خرد شده میریزیم و خوب ترکیب میکنیم و بادمجان ها را به سفیده تخم مرغ آغشته میکنیم تا بادمجان ها در حین پخت جذب روغن کمتری داشته باشند.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه خوراک گوشت چرخ کرده

گام سوم:

یک عدد سیب زمینی را میشوییم و پوست سیب زمینی ها را میگیریم و به صورت مکعبی (به اندازه حبه قند درشت) خرد میکنیم.

یک عدد پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و داخل تابه دو قاشق سوپخوری روغن میریزیم و تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا روغن داغ شود. پیازهای ریز خرد شده را داخل تابه میریزیم و داخل روغن داغ تفت میدهیم تا سبک و طلایی شوند.

گام چهارم:

سیب زمینی خرد شده را بعد از طلایی شدن پیاز، اضافه میکنیم و مجددا تفت میدهیم. بادمجان ها را بعد از تفت خوردن سیب زمینی اضافه میکنیم و (اگر بادمجان آب انداخته باشد آب بادمجان را نمیریزیم) هم میزنیم و اگر نیاز باشد دو قاشق روغن اضافه میکنیم و ده دقیقه بادمجان را همراه با مواد تفت میدهیم.

گام پنجم:

یک سوم قاشق چایخوری زردچوبه میریزیم و هم میزنیم سپس دو عدد سیر را ریز خرد میکنیم و اضافه میکنیم و هم میزنیم و گوجه های خرد شده و نصف قاشق چایخوری نمک را اضافه میکنیم و هم میزنیم و اگر گوجه ما کم آب باشد نصف استکان آب جوش نیز میریزیم و در تابه را قرار میدهیم و اجازه میدهیم با حرارت کم بپزد.

گام ششم:

در اواخر پخت دو قاشق سوپخوری آبغوره نیز میریزیم و هم میزنیم.

میتوانید دو عدد تخم مرغ را نیز داخل تیمچه بشکنید و اجازه دهید خودش را بگیرد. (اختیاری)

نکات مهم

– اگر دوست داشتید یتیمچه شما گوشت داشته باشد با ترکیب گوشت چرخکرده و پیاز رنده شده و نمک و فلفل، گوشت قلقلی درست کنید و داخل روغن سرخ کنید و روی آن قرار دهید.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ رستورانی
در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها
برهان
۳۰ شهریور ۱۴۰۳ ساعت: ۱۱:۴۳

سلام. مقداری باله یا کتف مرغ ته قابلمه بچینید بعد بپزید. طعمش عالی می شود