مواد لازم و طرز تهیه واویشکا گیلان با مرغ
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
واویشکا گیلان با مرغ
واویشکا یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه استان گیلان در شمال ایران است که با استفاده از مرغ و چندین نوع سبزی معطر تهیه میشود. این غذا شباهتهایی به خورشت دارد و بخاطر استفاده از انواع سبزیهای معطر و ترشیجات دارای طعمی دلپذیر و منحصر به فرد است.
این یک غذای غنی از آروماها و طعمهای متنوع است که همراه با برنج سرو میشود و میتواند تجربهای متفاوت از غذاهای ایرانی را به ارمغان بیاورد. این غذا در میهمانیها و مناسبتهای خاص در گیلان طبخ میشود و بخشی از هویت فرهنگی و غذایی این منطقه محسوب میشود.
* مناسب برای: ۴ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۳۰ دقیقه | ۲۵ دقیقه | ۵۵ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت واویشکا گیلان با مرغ به شرح زیر می باشد:
پیاز: دو عدد
گوجه فرنگی: نیم کیلوگرم
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
آبغوره یا آب نارنج: یک سوم لیوان فرانسوی
نمک و فلفل و زردچوبه: در رسپی به صورت دقیق ذکر شده
سیب زمینی: دو عدد
تکه های ران مرغ: نیم کیلوگرم
طرز تهیه
گام اول:
ابتدا بریا درست کردن واویشکا گیلان با مرغ پیاز ها را به صورت خلالی خرد میکنیم و داخل یک تابه چهار قاشق روغن میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم و پیازها را با حرارت ملایم تفت میدهیم تا طلایی شوند و بعد از سبک شدن پیازها یک سوم قاشق چایخوری زردچوبه به پیازها اضافه میکنیم و مجددا دو دقیقه تفت میدهیم.
تکه های مرغ را به ادویه ها که شامل یک قاشق چایخوری نمک و یک سوم قاشق چایخوری فلفل سیاه و یک سوم قاشق چایخوری زردچوبه میباشد آغشته میکنیم و داخل ماهیتابه روغن میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم و دو طرف مرغ های مزه دار را خوب سرخ میکنیم تا طلایی شوند.
گام دوم:
مرغ های سرخ شده را به پیازهای تفت داده شده اضافه میکنیم و یک قاشق رب داخل تابه میریزیم و همراه مرغ و پیاز ها تفت میدهیم.
نیم کیلوگرم گوجه را خوب میشوییم و خرد میکنیم و به مواد مرغ اضافه میکنیم و کمی که گوجه ها نرم شدند یک لیوان آب جوش اضافه میکنیم و اجازه میدهیم خورشت جا بیفتد و یک ربع آخر آبغوره یا آب نارنج اضافه میکنیم.
گام سوم:
سیب زمینی ها را میشوییم و پوست میگیریم و به صورت مربع یک سانتیمتری خرد میکنیم. داخل تابه روغن میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا روغن داغ شود سپس سیب زمینی ها را داخل روغن داغ سرخ میکنیم در حین سرخ شدن می توانیم یک پنجم قاشق چایخوری زرد چوبه به روغن اضافه کنیم تا سیب زمینی ها رنگ و طعم خوبی بگیرند. سیب زمینی ها را بعد از سرخ شدن با صافی توری از داخل روغن خارج میکنیم و تا داغ هستند با احتیاط نمک میپاشیم.
گام چهارم:
واویشکا را داخل ظرف مناسبی میریزیم و سیب زمینی سرخ کرده را دور خورشت میریزیم. واویشکا را به همراه کته یا نان سرو میکنند.
نکات مهم
– واویشکا را میتوان با گوشت چرخ کرده نیز درست کرد.