مواد لازم و طرز تهیه خوراک لوبیا

خوراک ۰۳ مرداد ۱۴۰۳ بدون دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

خوراک لوبیا

خوراک لوبیا یک غذای سنتی و پرطرفدار در بسیاری از فرهنگ‌هاست که معمولاً با استفاده از انواع لوبیاها و سایر مواد اولیه مغذی تهیه می‌شود. این خوراک می‌تواند شامل لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سفید یا هر نوع دیگری از لوبیا باشد. معمولاً لوبیاها را با پیاز، سیر، گوجه‌فرنگی و ادویه‌جاتی مانند فلفل، زیره و پاپریکا می‌پزند تا طعم دلچسبی پیدا کنند.

در برخی نسخه‌ها، از گوشت برای افزودن طعم و پروتئین استفاده می‌شود، مثل گوشت چرخ‌کرده یا گوشت برشته شده. اما نسخه‌های گیاهی خوراک لوبیا نیز بسیار محبوب هستند و شامل موادی مانند قارچ، فلفل دلمه‌ای و اسفناج می‌شوند.

این غذا می‌تواند به عنوان یک وعده اصلی یا به عنوان یک غذای کناری سرو شود و عموماً به همراه برنج یا نان تازه میل می‌شود. این خوراکنه تنها خوشمزه و راضی‌کننده است، بلکه به دلیل داشتن فیبر و پروتئین بالا، یک گزینه غذایی سالم محسوب می‌شود.

خوراک لوبیا

* مناسب برای: ۵ نفر

* درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت خوراک لوبیا
زمان آماده سازیزمان پختکل زمان
۱ ساعت۱ ساعت۲ ساعت

مواد لازم

مواد لازم خوراک لوبیا

مواد لازم برای پخت خوراک لوبیا به شرح زیر می باشد:

لوبیا چیتی تازه و هم اندازه: ۴۰۰ گرم

گوجه فرنگی ترجیحا ترش: ۳ عدد

پیاز سفید نگینی ریز خرد شده: یک عدد بزرگ

سیب زمینی مکعبی خرد شده: ۱ عدد بزرگ

رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپخوری

روغن برای سرخ کردن پیاز: ۳ قاشق غذاخوری

زردچوبه: نصف قاشق چایخوری

فلفل سیاه نیمکوب: یک چهارم قاشق چایخوری

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه خوراک گوشت چرخ کرده

نمک: یک و نیم قاشق چایخوری

استاک مرغ: یک عدد

گلپر: یک دوم قاشق چایخوری

پودر لیمو عمانی: یک دوم قاشق چایخوری

کره: ۲۰ گرم

زعفران آب شده: یک قاشق سوپخوری

لیمو ترش تازه: دو عدد

طرز تهیه

طرز تهیه خوراک لوبیا

گام اول:

ابتدا برای پخت خوراک لوبیا ۴۰۰ گرم لوبیا چیتی را چندین بار میشوییم و داخل کاسه مناسبی میریزیم و به مدت ۲۴ ساعت با آب سرد خیس میکنیم و چندین بار آب لوبیا را عوض میکنیم و هر بار آب سرد روی لوبیا ها میریزیم.

سر و ته سه عدد گوجه را با چاقو خط می اندازیم و داخل آب در حال جوش قرار میدهیم و اجازه میدهیم تا آب مجددا بجوشد و بعد از به جوش آمدن مجدد یک دقیقه داخل آب جوش قرار میدهیم تا پوست گوجه ها راحت جدا شود، سپس پوست گوجه را میکنیم و گوجه را خرد میکنیم.

گام دوم:

داخل قابلمه ۳ قاشق غذاخوری روغن میریزیم و اجازه میدهیم تا داغ شود سپس یک عدد پیاز را که نگینی ریز خرد کردیم به داخل روغن داغ میریزیم و تفت میدهیم تا طلایی شود سپس گوجه های پوست گرفته و خرد شده را اضافه میکنیم و هم میزنیم و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و نصف قاشق چایخوری زردچوبه اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا آب گوجه ها کشیده شود.

لوبیا های خیس خورده را آبکش میکنیم و با آب سرد میشوییم و به مواد گوجه اضافه میکنیم و یک و نیم قاشق چایخوری نمک میریزیم و در حدی آب میریزیم که روی لوبیا گرفته شود و چهار سانتی متر بالاتر از سطح لوبیا باشد و اجازه میدهیم تا با حرارت کم بپزد.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه واویشکا گیلان با مرغ

گام سوم:

بعد از یک ساعت که لوبیا پخته شد داخل آن یک عدد سیب زمینی خرد شده میریزیم و به رنگ لوبیا دقت میکنیم اگر کم رنگ باشد یک قاشق غذاخوری رب را داخل روغن کمی تفت میدهیم و به خوراک لوبیا بعد از اضافه کردن سیب زمینی اضافه میکنیم و یک عدد پودر استاک مرغ را اضافه میکنیم و هم میزنیم سپس یک دوم قاشق چایخوری گلپر و یک دوم قاشق چایخوری پودر لیمو عمانی اضافه میکنیم و مجددا هم میزنیم و در قابلمه را قرار میدهیم و یک ساعت اجازه میدهیم با حرارت کم بپزد.

گام چهارم:

در اواخر پخت یک ملاقه از لوبیا را برمیداریم و با گوشتکوب دستی یا برقی خوب له میکنیم و برای ایجاد لعاب بیشتر به لوبیا چیتی در حال پخت اضافه میکنیم. بعد از لعاب انداختن ۲۰ گرم کره و یک قاشق سوپخوری زعفران اضافه میکنیم و یک دور هم میزنیم و زیر گاز را خاموش میکنیم.

داخل ظرف مورد نظر میریزیم و با گلپر و روغن زیتون تزیین میکنیم. و کنار ظرف لیمو ترش تازه برش خورده قرار میدهیم.

نکات مهم

– استفاده از استاک مرغ اختیاری است اما اضافه کردن آن باعث خوش طعم شدن لوبیا چیتی میشود.

– اگر قصد اضافه کردن قارچ داشتید ابتدا اسلایس کنید و کمی آب لیمو تازه بزنید و داخل کره خوب تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود سپس به مواد لوبیا چیتی قبل از اضافه کردن کره و زعفران اضافه کنید.

در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها