مواد لازم و طرز تهیه گراتن سیب زمینی
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
گراتن سیب زمینی
گراتن سیب زمینی، که به زبان فرانسوی به آن “Gratin Dauphinois” گفته میشود، یکی از غذاهای کلاسیک فرانسوی است که به خصوص در منطقه دوفینه در جنوب شرقی فرانسه محبوبیت زیادی دارد. این غذا از سیب زمینی ورقهورقه شده، خامه، و پنیر تشکیل شده و بافتی نرم و خامهای دارد که آن را به یک غذای فوقالعاده دلپذیر تبدیل میکند.
این غذا معمولاً به عنوان یک غذای کناری لوکس سرو میشود و میتواند همراه با انواع گوشتها، به ویژه استیک یا مرغ، یک وعده غذایی کامل و رضایتبخش را تشکیل دهد.
* مناسب برای: ۴ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۳۰ دقیقه | ۱ ساعت و ۲۰ دقیقه | ۱ ساعت و ۵۰ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت گراتن سیب زمینی به شرح زیر می باشد:
سیب زمینی: ۴ الی ۵ عدد
قارچ: ۲۰۰ گرم
نمک: به میزان قید شده در دستور
فلفل سیاه: به میزان قید شده در دستور
آویشن: به میزان قید شده در دستور
کره: ۴۰ گرم
آرد: ۳۰ گرم
شیر: ۲ لیوان فرانسوی
خامه: یک قاشق غذاخوری
پنیر موزارلا: ۱۰۰
پنیر پارمزان: ۵۰ گرم
پیازچه ریز خرد شده: دو عدد
طرز تهیه
گام اول:
قارچ ها را میشوییم و اسلایس میکنیم. یک عدد تابه را روی حرارت قرار میدهیم و داخل تابه ۲۵ گرم کره و قارچ های اسلایس شده را اضافه میکنیم و حرارت را زیاد میکنیم تا قارچ ها موقع پخت آب نیندازند و ادویه ها را که شامل نصف قاشق چایخوری نمک و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه و یک چهارم قاشق چایخوری آویشن میباشد به قارچ اضافه میکنیم و هم میزنیم و بعد از خشک شدن آب قارچ و تفت خوردن قارچ حرارت را خاموش میکنیم.
گام دوم:
برای تهیه سس بشامل داخل یک تابه ۴۰ گرم کره را با حرارت ملایم ذوب میکنیم و ۳۰ گرم آرد را اضافه میکنیم و داخل کره کمی تفت میدهیم تا خامی آرد گرفته شود و سپس ۲ لیوان شیر را آرام آرام اضافه میکنیم و هم میزنیم تا به غلظت کمی برسد و اجازه نمی دهیم سس زیاد غلیظ شود و نصف قاشق چایخوری نمک و یک سوم قاشق چایخوری فلفل سیاه و نصف قاشق چایخوری آویشن اضافه میکنیم و هم میزنیم و در آخر یک قاشق غذاخوری خامه اضافه میکنیم و هم میزنیم و حرارت را خاموش میکنیم.
سس بشامل را به مواد قارچ اضافه میکنیم و هم میزنیم تا با مواد ترکیب شود.
گام سوم:
پنج عدد سیب زمینی را پوست میکنیم و به صورت ورقه های باریک دو الی سه میلیمتر برش میزنیم و داخل یک ظرف در دار یا نایلن زیپ دار میریزیم و داخل یک کاسه کوچک یک قاشق چایخوری سرخالی نمک و یک قاشق چایخوری آویشن و یک سوم قاشق چایخوری سرخالی فلفل سیاه و دو قاشق غذاخوری روغن زیتون میریزیم و خوب ترکیب میکنیم و به همراه دو قاشق غذاخوری پنیر رنده شده پارمزان روی سیب زمینی های داخل ظرف میریزیم و در ظرف یا نایلن زیپ دار را میندیم و تکان میدهیم تا ادویه و روغن زیتون و پنیر پارمزان با سیب زمینی ها ترکیب شود.
گام چهارم:
ظرفی را برای پخت گراتن استفاده میکنیم که بعد از پخت نیز از همان ظرف برای سرو استفاده کنیم و باید سایز ظرف نیز با موادمان متناسب باشد.
داخل ظرف مقداری از سس قارچ را میریزیم و سیب زمینی های خام را که اسلایس کردیم به صورت عمودی کنار هم میچینیم و لابه لای سیب زمینی ها که به صورت عمودی و ایستاده کنار هم چیدیم، پنیر موزارلا قرار میدهیم و از مواد سس قارچ روی سیب زمینی ها میریزیم و ۱۰۰ گرم پنیر موزارلا را روی مواد میریزیم و در آخر ۲۵ گرم پنیر پارمزان را روی مواد رنده میکنیم.
گام دوم:
دو عدد پیازچه را ریز خرد میکنیم و روی گراتن سیب زمینی میریزیم.
اگر سس بشامل غلیظ باشد روی ظرف فویل میکشیم و اگر رقیق باشد نیازی به کشیدن فویل نمیباشد و ظرف گراتن را در طبقه وسط فر از قبل گرم شده و با دمای ۱۸۰ درجه و به مدت ۱ ساعت و ۲۰ دقیقه قرار میدهیم تا گراتن آماده سرو شود.
نکات مهم
– در انتخاب ظرف پخت گراتن دقت کنید تا بعد از پخت مواد گراتن را به ظرف دیگری منتقل نکنید و با همان ظرف سرو نمایید.
– سس بشامل را کمی که غلیظ شد حرارت را خاموش کنید و اجازه ندهید زیاد غلیظ شود تا سیب زمینی های خام داخل گراتن به همراه سس بشامل بپزد و اگر غلیظ شد روی ظرف فویل بکشید و داخل فر قرار دهید.