مواد لازم و طرز تهیه پیتزا سیر و استیک
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
پیتزا سیر و استیک
پیتزا سیر و استیک نوعی پیتزای تخصصی است که با ترکیب موادی مانند گوشت استیک، سیر، و سایر مواد افزودنی تهیه میشود. این پیتزا به دلیل استفاده از استیک به عنوان یکی از اجزای اصلیاش، طعمی غنی و خاص دارد و معمولاً بین دوستداران گوشت بسیار محبوب است.
این غذا را میتوان در فر پخت، به طوری که پایه پیتزا ترد و استیکها آبدار و مزهدار باشند. این پیتزا یک انتخاب عالی برای یک شام لذیذ و متفاوت است.
* مناسب برای: ۶ نفر
* درجه سختی: سخت
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۱ ساعت و ۳۰ دقیقه | ۳۰ دقیقه | ۲ ساعت |
مواد لازم
مواد لازم برای یک قالب ۳۳ سانتی متری پخت پیتزا سیر و استیک به شرح زیر می باشد:
خمیر: ۲۸۰ گرم
فیله گوساله طعم دار شده و اسلایس شده: ۱۸۰ الی ۲۲۰ گرم
قارچ اسلایس شده: ۵۰ گرم
زیتون سیاه یا سبز بدون هسته اسلایس شده: ۳۰ گرم
سس سیر: ۳ قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا: ۱۵۰ الی ۱۸۰ گرم
مرنیت نیم کیلوگرم گوشت فیله گوساله:
آب سرد: ۲۵ گرم
عصاره گوشت ترک: یک دوم قاشق چایخوری
پاپریکا: نصف قاشق چایخوری
آرومات: نصف قاشق چایخوری
نمک: ۵ گرم
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
سرکه بالزامیک: ۱۰ گرم
گوجه فرنگی: ۵۰ گرم
سیر: یک حبه
روغن مایع: ۱۵۰ گرم
پیاز: نصف یک عدد
مواد خمیر:
مواد لازم برای پخت خمیر پیتزا سیر و استیک به شرح زیر می باشد:
آرد قنادی: نیم کیلوگرم
آب هم دمای محیط: ۲۵۰ گرم
روغن مایع پخت و پز: ۲۰ گرم
خمیر مایه خشک: یک چهارم قاشق چایخوری سرخالی
بکینگ پودر: یک پینچ
بهبود دهنده: یک چهارم قاشق چایخوری سرخالی
شکر: ۵ گرم
نمک: ۵ گرم
سس سیر:
برگ ریحان: ۳۰ گرم
برگ جعفری تازه: ۶۰ گرم
آرومات: یک و نیم قاشق چایخوری
سیر: ۴ حبه
روغن زیتون: ۱۲۰ گرم
آب: ۲۰ گرم
نمک: یک سوم قاشق چایخوری
فلفل قرمز: یک چهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه
گام اول:
برای تهیه خمیر پیتزا سیر و استیک ابتدا ۲۵۰ گرم آب هم دمای محیط را داخل کاسه همزن برقی یا کاسه در دسترس میریزیم و مواد را که شامل یک چهارم قاشق چایخوری سرخالی خمیر مایه خشک و یک چهارم قاشق چایخوری سرخالی بهبود دهنده و یک پینچ بکینگ پودر و ۵ گرم شکر و ۵ گرم نمک میباشد داخل آب میریزیم و هم میزنیم و ۹۰ درصد از آرد را داخل آب الک میکنیم.
گام دوم:
ابتدا با همزن دستی کمی هم میزنیم و سپس توسط سری پدل همزن هم میزنیم و قاشق قاشق آرد اضافه میکنیم و توسط دستگاه یا دست ورز میدهیم تا خمیر جمع شود به حدی که خمیر چسبناک نباشد و به دست نچسبد. (کمی چسبندگی طبیعی است).
نباید آرد زیاد اضافه کنیم و خمیر سفت شود و لطافت خمیر از بین برود بهتر است با ورز دادن چسبندگی خمیر را بگیریم.
گام سوم:
بعد از جمع شدن خمیر حدود ده الی پانزده دقیقه با دستگاه و بیست دقیقه با دست ورز میدهیم بعد از آماده شدن خمیر سطح را کمی آرد پاشی میکنیم و خمیر را مجددا ورز میدهیم نحوه ورز دادن به این صورت است که از اطراف جمع میکنیم و با کف دست به مرکز خمیر فشار میدهیم حدودا یک ربع ورز میدهیم و با تیغه زیر دست خمیر را فشار میدهیم تا هوای آن خارج شود.
گام چهارم:
برای تست آماده شدن خمیر، چانه میگیریم به این صورت که اطراف خمیر را به داخل خودش در زیرش جمع میکنیم و روی سطح قرار میدهیم و می چرخانیم و با تیغه زیر دست خمیر را فشار میدهیم تا هوای آن خارج شود و چانه آماده شود و توسط چاقو خمیر را برش میزنیم اگر داخل خمیر حباب ریز و درشت باشد یعنی خمیر آماده است.
گام پنجم:
کف یک ظرف گود را با روغن زیتون چرب میکنیم و خمیر را داخل ظرف قرار میدهیم و خمیر را یک دور داخل ظرف حاوی روغن زیتون میچرخانیم و روی آن را ابتدا با نایلن و سپس با حوله میپوشانیم تا در دمای اتاق یک ساعت استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
بعد از آماده شدن خمیر پف آن را میگیریم و ۲۸۰ گرم از خمیر را جدا میکنیم و با جمع کردن اطراف خمیر به داخل خودش چانه ۲۸۰ گرمی برای قالب ۳۳ سانتی متری میگیریم و روی سینی که آرد پاشی کردیم قرار میدهیم و روی چانه ها نایلن میکشیم تا چانه ها را به ترتیب آماده کنیم.
گام ششم:
بعد از آماده شدن خمیر ایتالیایی، خمیر را توسط وردنه باز میکنیم و داخل قالب ۳۳ سانتی متری تفلونی پانچ دار و دیواره کوتاه قرار میدهیم و داخل قالب پهن و صاف میکنیم بعد با نوک انگشت خمیر را به سمت دیواره بالا میبریم و خمیر دیواره را به سمت قالب بر میگردانیم و اطراف خمیر را گرد میکنیم سپس خمیر داخل قالب را توسط نایلن می پوشانیم و ده دقیقه در محیط استراحت میدهیم تا حجم بگیرد.
گام هفتم:
اگر چانه ما قبل از باز کردن پف داشت توسط وردنه باز میکنیم و در حین باز شدن پف خمیر کشیده میشود.
نیم کیلوگرم فیله گوساله را برای تهیه دو عدد پیتزا مرینیت میکنیم و نصف آن را برای پخت هر پیتزا استفاده میکنیم.
گام هشتم:
برای مرینیت کردن فیله گوساله ابتدا سسی را آماده میکنیم. برای تهیه سس داخل یک مخلوط کن ۲۵ گرم آب سرد و نصف قاشق چایخوری عصاره گوشت و ۵ گرم نمک و نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه و نصف قاشق چایخوری پاپریکا و نصف قاشق چایخوری آرومات و ۱۰ گرم سرکه بالزامیک و ۵۰ گرم گوجه فرنگی و یک حبه سیر و نصف پیاز را میریزیم و خوب مخلوط میکنیم تا کاملا مواد با هم ترکیب شوند.
گام نهم:
سپس آرام آرام ۱۵۰ گرم روغن مایع را اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم سپس داخل ظرف در بسته میریزیم و سه ساعت داخل یخچال استراحت میدهیم.
گوشت فیله را تمیز میکنیم و به قطر ۶ سانتی متر و طول سی سانتی متر برش میزنیم و بین سلفون به صورت گرد در می آوریم و میپیچیم و سر و ته سلفون را خوب میپیچیم. سه ساعت داخل فریزر قرار میدهیم تا منجمد شود سپس از فریزر خارج میکنیم و با چاقوی تیز به قطر کم و حدود دو الی سه میلیمتر برش میزنیم.
گام دهم:
سس را با قلمو آشپزی به زیر و روی گوشتهای برش خورده ورقه ای می مالیم و ۶ ساعت در ظرف در بسته داخل یخچال استراحت میدهیم و گوشت های مزه دار را در پخت پیتزا استفاده میکنیم.
برای تهیه سس سیر داخل یک مخلوط کن ۳۰ گرم برگ ریحان تازه و ۶۰ گرم جعفری تازه خرد شده و ۴ حبه سیر له شده و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل قرمز و یک سوم قاشق چایخوری نمک و یک و نیم قاشق چایخوری آرومات و ۱۲۰ گرم روغن زیتون میریزیم و خوب مخلوط میکنیم تا کاملا مواد با هم ترکیب شوند. و اگر مواد سفت بود ۲۰ گرم آب سرد نیز به مواد اضافه میکنیم و مجددا هم میزنیم. این میزان سس برای دو عدد پیتزا میباشد.
گام یازدهم:
مواد را داخل ظرف در دار مناسب میریزیم و در ظرف را میبندیم و سه ساعت داخل یخچال استراحت میدهیم.
قارچ ها را به صورت ورقه ای اسلایس میکنیم و زیتون سیاه و سبز بدون هسته را نیز به صورت حلقه ای اسلایس میکنیم.
گام دوازدهم:
بعد از آماده سازی خمیر و مواد داخل پیتزا سیر و استیک شروع به چیدن مواد روی خمیر داخل قالب میکنیم. ابتدا سطح خمیر را با چنگال سوراخ میکنیم. بعد یک لایه از سس سیر، که درست کردیم روی خمیر میمالیم و با کف قاشق خوب پخش میکنیم و ۱۸۰ گرم از پنیر پیتزا که یخ آن کاملا باز شده روی سس میریزیم و استیک گوشت اسلایس شده و مزه دار شده را روی پنیر کنار هم به صورت فشرده قرار میدهیم و لا به لای استیک های مزه دار، قارچ های اسلایس شده و زیتون اسلایس شده قرار میدهیم و ادویه پیتزا روی مواد میپاشیم و در آخر به دیواره خمیر توسط قلمو آشپزی، یک عدد زرده تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری شیر را که ترکیب کردیم میمالیم و پودر کنجد میپاشیم.
گام سیزدهم:
قالب پیتزا را داخل فر از قبل گرم شده و با دمای ۲۳۰ الی ۲۵۰ درجه حدود ۸ دقیقه قرار میدهیم تا پیتزا آماده شود.
اگر فر ضعیف باشد اول خمیر را با دمای ۲۲۰ درجه ۳ دقیقه نیم پخت میکنیم و سریعا سس زده و مواد را میچینیم و مجددا به مدت ۷ دقیقه داخل فر قرار میدهیم تا پیتزا بپزد.
نکات مهم
– پیتزا باید در دمای بالا و زمان کوتاه پخته شود، تا آب نیندازد.
– اگر دمای فر قوی بود باید ده درجه کمتر در نظر بگیرید تا پنیر نسوزد.
– در صورتی که روی پیتزا برشته نشد ۲ دقیقه گریل را روشن کنید.
– برای پیتزا سیر و استیک باید از قالب پانچ دار تفلون و دیواره کوتاه استفاده شود.
– برای پنیر پیتزا بهتر است از ترکیب ۱۲۰ گرم پنیر مطهر آبی و ۶۰ گرم پنیر دانمارکی کاله یا تاپینگ کاله یا دالیا استفاده کنید.
– برای تهیه خمیر پیتزا از آرد نول قنادی باید استفاده کنید.
– از بهبود دهنده s500 که در لوازم قنادی ها موجود میباشد استفاده نمایید.
– بهتر است از قالب تفلونی استفاده نمایید و برای احتیاط کمی آرد پاشی کنید.
– اگر پنیرهای پیشنهادی را پیدا نکردید از پنیر موزارلا برای پخت پیتزا استفاده نمایید.
– میزان استفاده از مرغ گریل شده در پیتزا به ذائقه شخصی شما بستگی دارد.
– اگر قصد داشتید استیک مزه دار شده را برای روزهای دیگر استفاده نمایید، داخل فریزر قرار دهید.