مواد لازم و طرز تهیه فلافل لبنانی

فست فود ۰۱ تیر ۱۴۰۳ بدون دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

فلافل لبنانی به ۲ روش مختلف

فلافل لبنانی یک نوع فلافل سنتی لبنانی است که اغلب از نخود چی یا لوبیا چی به عنوان ماده اصلی تهیه می‌شود. این فلافل معمولاً با اضافه کردن ادویه جات مخصوص و سبزیجات به مخلوط فلافل سبز تهیه می‌شود. طعم ملایم و خوشمزه این نوع فلافل به آن طعم و ارزش غذایی منحصر به فردی می‌دهد. این فلافل معمولاً به صورت سرخ شده یا پخته و با نان یا سالاد مخصوص سرو می‌شود. از آن به عنوان یک گزینه سالم و گیاهی برای وعده های غذایی استفاده می‌شود.

البته در نظر داشته باشید که یکی از ملزومات مهمی که در کنار فلافل لبنانی سرو می‌شود سس انبه است. سس انبه دارای طعم فلفلی و محشری است که تاثیر بسیاری در خوشمزه کردن این فلافل دارد. لذا به راحتی نمی‌توانید از این سس خوشمزه چشم پوشی کنید. ما در سایت فردای تازه روش تهیه سس انبه را به طور گسترده برایتان شرح داده‌ایم. شما می توانید به راحتی و به سرعت تنها در عرض ۳۰ دقیقه این سس لذیذ را برای خود و عزیزانتان تهیه و سرو کنید. با درست کردن فلافل لبنانی تجربه لذت بخش استفاده از یک فلافل اصیل با بافت اسفنجی و طعم دلپذیر را برای خود و عزیزانتان فراهم کنید. پس در ادامه با ما همراه باشید.

فلافل لبنانی

منوی دسترسی سریع

فلافل لبنانی ترد و پفکی (روش اول)

مواد لازم

طرز تهیه

تهیه فلافل لبنانی (روش دوم)

مواد لازم

طرز تهیه


نکات مهم

روش اول – فلافل لبنانی ترد و پفکی

در مرحله اول دستورالعملی را به شما آموزش می‌دهیم که بر طبق آن فلافل اصیل لبنانی را تهیه و طبخ می‌کنند. برای آنکه به راحتی بتوانید وقت خود را مدیریت کنید، جهت مهیا کردن مواد و مایه فلافل لبنانی به این روش در حدود ۳۰ الی ۶۰ دقیقه زمان لازم است. البته به اندازه نیم ساعت مدت زمان سرخ کردن مایه فلافل طول می کشد.

مواد لازم

مواد لازم فلافل لبنانی روش اول

نخود: ۱ کیلوگرم

پیاز خرد شده: ۱ عدد

جعفری تازه: نصف پیمانه

گشنیز تازه: نصف پیمانه

سیر تازه: ۳حبه

آرد سفید یا آرد نخودچی: یک و نیم قاشق غذاخوری

نمک: به مقدار لازم

زیره: به مقدار لازم

فلفل سیاه: به مقدار لازم

فلفل قرمز: به مقدار لازم

بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری

روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم

طرز تهیه

طرز تهیه فلافل لبنانی روش اول

آماده کردن نخود:

برای آنکه فلافل لبنانی را در منزل تهیه کنید از شب قبل نخودها را شسته و در آب بخیسانید.‌ این اقدام موجب می‌شود به راحتی نفخ نخودها گرفته شده و بافت آن نرم و لطیف شود. توجه داشته باشید که در طی زمانی که نخودها در آب خیس می‌خورند در حدود دو یا سه بار آب نخودها را بیرون ریخته و در ازای آن آب جدید پر کنید.‌ پس از سپری شدن این مدت نخودها را آبکش کرده و بگذارید تا کاملاً آب آن خارج شود. سپس نخودها را در دستگاه غذاساز بریزید.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه اسنک مرغ

ترکیب کردن مواد فلافل:

در این هنگام گشنیز و جعفری پاک شده را شسته و پس از خشک شدن ساطوری کنید. سپس سیر و پیاز را پوست گرفته و در اندازه های خیلی کوچک و ریز درآورید. در ادامه نخودهای آسیاب شده را به همراه سبزی های معطر ساطوری شده، سیر و پیاز ریز شده، نمک، زیره، فلفل سیاه، فلفل قرمز، آرد نخودچی و بکینگ پودر در دستگاه غذاساز ریخته و اجازه دهید تا کاملاً با هم ترکیب شده و به خورد یکدیگر رود. در نهایت لازم است مایه فلافل به شکل یکنواخت و لطیف درآید. در نظر داشته باشید که بیش از اندازه مواد را در غذاساز آسیاب نکنید تا شل و وا رفته نشود.

پس از آن مایه فلافل را در یک کاسه متوسط ریخته و با یک سلفون روی آن را بکشید.‌ هم اکنون این ظرف را در یخچال گذاشته و به اندازه یک ساعت به آن زمان دهید تا مواد به خورد یکدیگر رفته و استراحت کند. این اقدام باعث می‌شود بافت فلافل کاملاً چسبنده و مستحکم شود.‌

سرخ کردن فلافل:

پس از گذشت یک ساعت مایه فلافل لبنانی را از یخچال خارج کرده و شروع به فرم دهی کنید. بهتر است از قالب ویژه فلافل برای این کار استفاده کرده و در صورت نداشتن آن، فلافل ها را در دستتان شکل دهید.‌ به اندازه یک قاشق غذاخوری از مواد فلافل را برداشته و در قالب بریزید‌. سپس آن را فشرده کرده و با پشت قاشق مواد را صاف کنید. به این ترتیب هر کدام از فلافل ها کاملاً سفت شده و پس از گذاشتن در روغن باز نمی‌شود.

تابه نچسب با دیواره های بلندی را انتخاب کرده و مقدار زیادی روغن در آن بریزید. روغن را بر روی شعله متوسط بگذارید تا به آرامی داغ شود.‌ پس از آن هر کدام از فلافل ها را به آرامی در روغن داغ بگذارید. به طوری که در آن شناور شود.‌ لذا مناسب است تابه ای در اندازه کوچک و ارتفاع زیاد را برای این کار در نظر بگیرید که از مصرف روغن شما تا حد زیادی کاسته شود. بهتر است شعله گاز را در حد کم بگذارید تا روغن دچار سوختگی نشده و داخل فلافل ها کاملاً پخته شود.‌ پس از آنکه دو طرف فلافل ها به رنگ طلایی درآمد، آن را از روغن خارج کنید.‌

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه فلافل ماهی

به همین ترتیب مابقی فلافل ها را پخته و سرو کنید.‌ توصیه می‌شود این فلافل اصیل لبنانی را به همراه سس انبه نوش جان کنید.

روش دوم – تهیه فلافل لبنانی

وجه تفاوت مهم و اساسی این روش با دستورالعمل قبلی تهیه فلافل لبنانی، چنین است که در آن باقالی افزوده می‌شود.

مواد لازم

مواد لازم فلافل لبنانی روش دوم

باقالی خشک: یک و نیم لیوان دسته دار

نخود:  یک و نیم لیوان دسته دار

سیر کوبیده: ۲ حبه درشت

پیاز درشت: یک عدد

پیازچه: ۴ عدد

فلفل سبز تند: یک عدد

بیکینگ پودر: یک قاشق غذاخوری

آرد گندم: ۲ قاشق غذاخوری

جعفری خرد شده: یک فنجان

پودر تخم گشنیز: یک قاشق مرباخوری

پودر زیره سبز: یک و نیم قاشق مرباخوری

نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه

طرز تهیه فلافل لبنانی روش دوم

– ابتدا باقالی ها را پاک کرده و پوست اصلی و غلاف آن را جدا کنید تا مغز باقالی ها را درآورید. نخود و باقالی ها را هر کدام در ظرف های مجزا ریخته و پس از شستن در آب خیس کنید.

– مناسب است این کار را از ۴۸ ساعت قبل انجام دهید تا کاملاً نفخ آنها گرفته شود.‌ پس از آن نخود و باقالی را در آبکش های جداگانه ریخته و بگذارید تا کاملاً آب آن بیرون آید.

– در ادامه می توانید با استفاده از چرخ گوشت و یا گوشت‌کوب نخود و باقالی های خیس خورده را آسیاب کنید تا به اندازه های خیلی ریز و کوچک درآید.

– سپس سیر و پیاز را پوست گرفته به همراه پیازچه در اندازه های خیلی ریز ساطوری کنید. پس از آن جعفری را ساطوری کرده و به همراه آرد، بکینگ پودر، نمک، فلفل، پودر زیره و پودر تخم گشنیز به مایه فلافل افزوده و سیر، پیاز و پیازچه ریز شده را به آن اضافه کنید.

– در این هنگام با دست این مواد را به اندازه ۵ دقیقه کاملاً ورز داده و مخلوط کنید. سپس درب آن را گذاشته و مایه فلافل را برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا کاملاً مواد به خورد یکدیگر رفته و چسبندگی بیشتری پیدا کنند.

– پس از آنکه مایه فلافل را از یخچال بیرون آوردید می‌توانید با استفاده از قالب ویژه فلافل و یا دست فلافل ها را فرم داده و به حالت دایره های کوچک شکل دهید.‌

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه ساندویچ مرغ و قارچ

– در یک تابه کوچک مقدار زیادی روغن ریخته و بر روی شعله ملایم بگذارید تا داغ شود. پس از آن فلافل ها را در روغن داغ شده ریخته و اجازه دهید مغز پخت شده و سرخ شود.

– فلافل لبنانی شما مهیای سرو است و می‌توانید در کنار ترشی های مختلف آن را نوش جان کنید.

نکات مهم

– با توجه به توضیحاتی که در هر دو روش تهیه فلافل لبنانی به طور گسترده بیان کردیم، طرز تهیه این فلافل همچون فلافل بندری بسیار راحت بوده و تنها لازم است مواد را آسیاب کرده و با هم ترکیب کنید.

– همچنین برای سرخ کردن فلافل ها به هیچ وجه عجله نکرده و در نهایت آرامش با شعله ملایم آن را سرخ کنید. تا نه تنها مغز پخت شوند بلکه هر دو طرف فلافل ها نیز کاملاً طلایی شوند.

– در صورتی که مایه فلافل را بیش از حد لازم تهیه کردید، می‌توانید مابقی آن را در کیسه های نایلونی و یا ظروف دربسته ریخته و به اندازه سه ماه آن را در دمای انجماد در فریزر بگذارید.

– ولی چنانچه مواد را در فضای یخچال قرار دادید، حداکثر تا سه روز آن را مصرف کرده و در روغن سرخ کنید.

– اگر در هنگام تهیه فلافل و با در هنگام هم زدن متوجه شدید مواد بیش از اندازه مستحکم و چسبناک بودند، توصیه می‌شود به اندازه خیلی کمی آرد سفید یا آرد نخودچی را به مایه افزوده و مخلوط کنید. با این کار از نم مازاد موجود در مایه تا حد زیادی کاسته شده و چسبندگی آن کم می‌شود.

– در صورتی که بخواهید در منزل سس انبه دلچسب و لذیذی را برای خود و اعضای خانواده تهیه کنید، لزومی ندارد که حتماً از انبه تازه استفاده کنید. به هر دلیل اگر میوه انبه در اختیارتان نبود، به راحتی می‌توانید پودر انبه را از عطاری ها تهیه کرده و با استفاده از آن سس را درست کنید.‌

– برخلاف تصور، تهیه سس انبه در خانه بسیار راحت و آسان است و می‌توانید با افزودن سرکه و ادویه های لازم بر روی شعله گاز آن را تدارک ببینید. هرچند که دستور العمل تهیه سس انبه را در سایت فردای تازه به طور گسترده برایتان شرح داده‌ایم.

در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها