مواد لازم و طرز تهیه فلافل جنوبی

فست فود ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ بدون دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

فلافل جنوبی

یکی از پرطرفدارترین غذاهایی که در تمامی اغذیه فروشی‌های خاورمیانه به وفور یافت می‌شود، فلافل است که منشا آن کشورهای عرب نشین و مناطق جنوبی ایران است که ساکنان آن عرب زبان هستند. جهت طبخ این غذای خوش طعم و لذیذ روش‌های مختلفی در نقاط مختلف خاورمیانه وجود دارد که با هر کدام از این دستورالعمل‌ها فلافل خوشمزه و خوشایندی را تجربه می‌کنید.‌

یکی از غذاهایی که در ایران محبوبیت زیادی دارد فلافل است که در همه ساندویچی و اغذیه فروشی‌ها تهیه و فروخته می‌شود. در این میان فلافل های آبادانی، خوزستانی و بندری شهرت زیادی داشته و طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است. البته آوازه فلافل منحصر به خاورمیانه نبوده و به قدری در همه جای جهان گسترده شد که روز ۱۲ ژوئن مصادف با بیست و دوم خرداد ماه را به عنوان روز جهانی فلافل نامگذاری کرده‌اند.

در این بخش با گروه فردای تازه همراه باشید تا دستورالعمل تهیه فلافل جنوبی را به شما آموزش دهیم.
فلافل جنوبی

منوی دسترسی سریع

فلافل آبادانی:

مواد لازم

طرز تهیه

فلافل اهوازی:

مواد لازم

طرز تهیه

فلافل آبادانی

یکی از انواع فلافل جنوبی فلافل آبادانی است که طعم و مزه دلچسب و لذیذی دارد. این فلافل طرفداران زیادی داشته و بسیاری از اغذیه فروشان از این دستورالعمل جهت تهیه فلافل استفاده می‌کنند. در ادامه طرز تهیه فلافل آبادانی را برای تان شرح می دهیم.

مواد لازم

مواد لازم فلافل جنوبی روش اول

نخود: ۳۰۰ گرم (معادل یک و نیم لیوان فرانسوی)

سیب‌زمینی: ۱ عدد

سیر: ۳ حبه

پیاز متوسط: ۱ عدد

نعناع خشک: مقداری

نمک: مقداری

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه سوسیس بندری

فلفل قرمز: مقداری

زردچوبه: مقداری

پودر زیره: مقداری

پودر کاری: ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه

مرحله اول:

جهت درست کردن همه انواع فلافل از جمله فلافل آبادانی که ماده اصلی و اولیه آن نخود می باشد، لازم است یک شبانه روز پیش از پخت نخودها را در آب خیس کرده و در طی این مدت هر چند ساعت یک بار آب آن را دور ریخته و آب جدید در آن بریزید تا کاملا نفخ آن گرفته شود.‌ پس از سپری شدن این مدت زمان نخودها را در آبکش بریزید.

شستن پیاز و سیب زمینی و سیر

مرحله دوم:

پیاز، سیب زمینی و سیرها را کاملاً شسته و پوستشان را جدا کنید.‌ سپس آنها را به همراه نخودهای خیس خورده در چرخ گوشت و یا دستگاه غذاساز ریخته و با هم میکس کنید تا مایه یکنواختی از آن به دست آید. سپس مایه فلافل را در یک کاسه متوسط ریخته و به آن نعنای خشک به همراه نمک، زردچوبه، فلفل، پودر زیره و پودر کاری اضافه کنید.‌ بهتر است این مواد را به اندازه ۵ دقیقه با دست تان ورز دهید تا ادویه‌ها به طور یکسان در آن پخش شود.

مرحله سوم:

سپس که ادویه‌ها جذب مایه فلافل شدند، روی آن را با سلفون کشیده و به اندازه نیم ساعت در یخچال بگذارید تا مایه فلافل خودش را بگیرد. پس از گذشت ۳۰ دقیقه آن را از یخچال بیرون آورید.

پختن فلافل

مرحله چهارم:

یک تابع متوسط با دیواره‌های بلند را انتخاب نموده و مقدار زیادی روغن مایع یا سرخ کردنی در آن بریزید. تابه را روی شعله ملایم بگذارید تا به تدریج داغ شده و به دمای مناسب برسد. پس از آن با استفاده از قالب مخصوص فلافل و یا با دست فلافل‌ها را شکل داده و در تابه بگذارید تا مغز پخت شده و دو طرفش سرخ شود. لازم است که فلافل ها کاملاً در روغن غوطه ور باشند.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه هات داگ با فویل قارچ و پنیر

مرحله پنجم:

پس از طلایی شدن هر دو سمت فلافل آن را از تابه بیرون آورید. بهتر است ابتدا فلافل‌ها را بر روی حوله تمیز آشپزخانه و یا دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافی از آن خارج شود. هم اکنون فلافل خوش طعم آبادانی آماده سرو است و می‌توانید با نان باگت و سایر مخلفات آن را نوش جان کنید.‌

فلافل اهوازی

نوع دیگری از فلافل که بسیار خوشمزه و لذیذ بوده و طرفداران زیادی دارد، فلافل اهوازی است. هرچند که در برخی از دستورالعمل‌های فلافل جنوبی اصولاً پیاز استفاده نمی‌شود، ولی سیر جز ضروریات این فلافل به شمار می‌رود.‌ همچنین در روش تهیه فلافل اهوازی سیب زمینی نیز به چشم می‌خورد.

مواد لازم

مواد لازم فلافل جونی روش دوم

نخود خیس شده: ۲۵۰ گرم (معادل ۱ لیوان فرانسوی سر پر)

پیاز (به دلخواه): یک عدد بزرگ

سیر: ۳ حبه

رب گوجه فرنگی: یک قاشق مرباخوری

سیب زمینی آب پز: ۱ عدد کوچک

ادویه کاری: ۲ قاشق چایخوری

فلفل و نمک و زردچوبه: به میزان دلخواه

طرز تهیه

مرحله اول:

در شب قبل از پخت نخودها را در آب خیسانده و پس از سپری شدن این مدت نخودهای خیس خورده را به همراه پیاز و سیر پوست کرده در یک دستگاه غذاساز چرخ کنید.

افزودن سیب زمینی رنده شده و گوجه خرد شده به فلافل

مرحله دوم:

سپس سیب زمینی را پوست گرفته و رنده ریز بزنید و به همراه گوجه به مخلوط فلافل بریزید. نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری را به میزان تعیین شده به این مایه اضافه کرده و با دست کاملاً ورز دهید تا مایه فلافل یکدست شود.

مرحله سوم:

پیش از آنکه شروع به سرخ کردن کنید، بهتر است مقدار کمی آب نیز به این مواد افزوده و مخلوط کنید.‌ با این کار فلافل شما بافت پوک و بهتری پیدا می‌کند.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه شنیسل مرغ با سس قارچ

مرحله چهارم:

این مواد را در تابه ای سرخ کنید که دیواره‌های بلند داشته و مقدار زیادی روغن سرخ کردنی در آن بریزید.‌ تابه را بر روی شعله متوسط بگذارید تا به تدریج داغ شود. پس از آنکه از داغ شدن روغن مطمئن شدید، مایه فلافل را با استفاده از قالب مخصوص فلافل و یا با دست به شکل دایره و یا توپی فرم داده و در روغن بگذارید تا شناور شده و پخته شود.

در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
اشتراک
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها