مواد لازم و طرز تهیه فلافل بندری
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
فلافل بندری
فلافل بندری یکی از انواع فلافل محبوب در ایران، به خصوص در مناطق جنوبی مانند بندر عباس است. این غذا با توجه به تفاوت های فرهنگی و ذائقه ای در هر منطقه، دارای ویژگی های منحصر به فردی است. این غذا به دلیل استفاده از ادویه ها و مواد افزودنی خاص، طعمی تند و متمایز دارد.
یکی از فلافل های محبوب و خوشمزه ای که در بسیاری از مناطق یافت می شود، فلافل بندری است که شهرت و آوازه زیادی دارد. فردای تازه در اینجا ۳ روش را جهت تهیه این غذا به شما شرح میدهد که بر اساس مواد فلافل و روش پخت با یکدیگر متفاوت هستند. شما می توانید به دلخواه روش خود را انتخاب کرده و در منزل فلافل را طبخ کنید.
منوی دسترسی سریع
روش اول
روش دوم
روش سوم
* مناسب برای: ۸ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۳۰ دقیقه | ۲۰ دقیقه | ۵۰دقیقه |
فلافل بندری روش اول
فلافل بندری یکی از انواع فلافل های ایرانی است که به خصوص در شهرهای جنوبی مانند بندرعباس محبوبیت زیادی دارد. این نوع فلافل کمی متفاوت از فلافل معمولی است به دلیل استفاده از مواد تندتر و معطرتر در تهیه آن.
مواد لازم
مواد لازم برای پخت فلافل بندری به شرح زیر می باشد:
نخود: ۵۰۰ گرم (معادل ۲ لیوان فرانسوی سر پر)
تخم مرغ: ۳ عدد
جعفری خرد شده: یک فنجان
یک فنجان پودر زیره: ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز: ۲ قاشق چایخوری
آرد گندم: ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو: مقداری
نمک: مقداری
پودر کاری: قاشق چایخوری
طرز تهیه
– در ابتدا برای فلافل بندری لازم است ابتدا نخودها را در آب خیس کرده و به اندازه ای که زمان دارید بگذارید تا کاملاً خیس بخورد. پس از آبکش کردن نخودها را در چرخ گوشت و یا غذاساز چرخ کنید تا کاملاً آسیاب شده و همچون پوره نرم و یکدست شود.
– پس از آن تخم مرغ ها را در کنار پودر زیره، نمک، فلفل قرمز، پودر کاری و جعفری ساطوری شده به نخود آسیاب شده اضافه کرده و مخلوط کنید. سپس دو قاشق آرد گندم را در مایه فلافل ریخته و با دست شروع به ورز دادن آن کنید. با این کار مواد و ادویه ها کاملاً به خورد هم میرود.
– بعد از آنکه مایه فلافل کاملاً آماده شد، زمان آن رسیده که فلافل ها را در روغن سرخ کنید. یکی از نکات مهم در سرخ کردن فلافل استفاده از روغن فراوان است. همچنین لازم است که تابه حاوی روغن را بر روی شعله متوسط بگذارید تا کاملاً داغ شود. سپس فلافل ها را شکل داده و در آن بگذارید. پس از آنکه هر دو طرف فلافل در روغن زیاد سرخ شد، میتوانید آن را در یک دستمال تمیز آشپزخانه و یا دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافی از آن خارج شود. با توجه به اینکه فلفل از جمله ادویه های مهم فلافل محسوب می شود، ولی میزان افزودن فلفل قرمز بستگی به میل و خواسته شما دارد. در صورتی که با غذاهای تند مشکلی نداشته و به آنها گرایش دارید، بهتر است از مقدار بیشتری فلفل قرمز در مایه فلافل استفاده کنید.
فلافل بندری روش دوم
روش دوم تهیه فلافل بندری کمی با روش سنتی متفاوت است و معمولاً با استفاده از برخی مواد اضافه تر به منظور افزایش طعم و مزه ی تندتر انجام می شود.
مواد لازم
مواد لازم برای پخت فلافل بندری به شرح زیر می باشد:
تخم مرغ: ۱ عدد
سیب زمینی: ۱ عدد
نخود: یک فنجان
فلفل قرمز: یک چهارم قاشق سوپخوری
نمک: مقداری
زردچوبه: مقداری
طرز تهیه
– در این روش برای فلافل بندری نخودها را در آب خیس کرده و پس از مدتی آبکشی کنید. سپس سیب زمینی ها را پوست گرفته و به همراه نخود در چرخ گوشت و یا دستگاه غذاساز چرخ کنید. نمک و فلفل را به مخلوط نخود و سیب زمینی افزوده و هم بزنید.
– پس از آن یک عدد تخم مرغ نیز در مایه فلافل شکانده و شروع به مخلوط کردن کنید. به طوری که مواد شما کاملاً ترکیب شده و یکدست شود.
– سپس مقدار زیادی روغن در یک تابه ریخته و بر روی حرارت بگذارید تا کم کم داغ شود. در ادامه میتوانید مایه فلافل را با استفاده از دست فرم داده و یا با استفاده از قالب مخصوص فلافل آن را شکل دهید. فلافل ها را در روغن داغ شده ریخته و بگذارید هر دو طرف آن طلایی و پخته شود. با این روش مابقی مایه فلافل را نیز در روغن سرخ کنید.
هم اکنون فلافل شما آماده سرو است نوش جانتان.
فلافل بندری روش سوم
روش سوم تهیه فلافل بندری می تواند شامل یک دستورالعمل خلاقانه با استفاده از بعضی تغییرات در ادویه ها و مراحل آماده سازی باشد تا طعمی متفاوت و خاص ایجاد کند. این روش ممکن است برای کسانی که دوست دارند طعم های جدیدی را تجربه کنند، جذاب باشد.
مواد لازم
مواد لازم برای پخت فلافل بندری به شرح زیر می باشد:
نخود خیس شده: ۲۵۰ گرم (معادل ۱ لیوان فرانسوی سر پر)
پیاز: یک عدد بزرگ
سیر: ۳ حبه
رب گوجه فرنگی: یک قاشق مربا خوری
سیب زمینی آب پز: ۱ عدد کوچک
ادویه کاری: ۲ قاشق چایخوری
فلفل و نمک و زردچوبه: به میزان دلخواه
طرز تهیه
– برای فلافل بندری نخودهای خیس خورده را با پیاز و سیر پوست کنده در چرخ گوشت و یا میکسر چرخ کنید تا کاملاً ریز شود. پس از آن که سیب زمینی را آب پز کردید، پوست گرفته و رنده ریز بزنید. سیب زمینی رنده شده و رب گوجه را به مخلوط نخود اضافه کرده و هم بزنید تا با هم ترکیب شود. نمک، فلفل و زردچوبه را به مایه فلافل افزوده و شروع به ورز دادن کنید. بهتر است لحظاتی قبل از سرخ کردن مقداری نیز آب به این مواد اضافه کنید تا مخلوط لطیف تر شده و پس از سرخ کردن بافت بهتری پیدا کند.
– در ادامه مایه فلافل را در روغن فراوان که بر روی شعله ملایم داغ شده است، سرخ کنید. توجه داشته باشید که دو طرف فلافل کاملا طلایی شود.
فوت و فن
پیشنهاد میشود به هیچ وجه تخم مرغ را در مایه فلافل بندری نریزید. چرا که با افزودن تخم مرغ باعث میشود طعم اصلی فلافل از بین رفته و شباهت زیادی به کتلت پیدا کند.
برای آنکه فلافل شما مزه لذیذتری پیدا کند، بهتر است مقدار بیشتری فلفل در آن بریزید.
بر اساس ذائقه و سلیقه تان میتوانید رب گوجه را از مواد فلافل حذف کرده و در ازای آن یک گوجه فرنگی را در مایه فلافل رنده کنید.
بهتر است برای سرخ کردن فلافل ها تابهای انتخاب کنید که ابعاد کوچک و عمق زیادی داشته باشد. این موضوع برای آن است که روغن کمتری در تهیه فلافل استفاده کنید. اگر تابه را بر روی حرارت ملایم بگذارید، فلافل ها به راحتی مغزپخت میشوند.
ارزش غذایی
نوع | مقدار |
---|---|
کالری | ۹۳KCal |
چربی | ۳٫۸g |
کربوهیدرات | ۱٫۴g |
پروتئین | ۱۲g |
سدیم | ۱۳۱٫۱mg |
قند | ۰٫۱g |