مواد لازم و طرز تهیه استرامبولی مرغ و قارچ
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
استرامبولی مرغ و قارچ
استرامبولی مرغ و قارچ یک غذای ایتالیایی – آمریکایی است که به نوعی شبیه به کالزونه، یک نوع پیتزای تا شده است. این غذا از خمیر نان یا پیتزا ساخته میشود که به شکل لولهای پر از مواد گوناگون درست میشود و سپس پخته میشود. مواد داخل استرامبولی میتواند شامل انواع پنیرها، گوشتها، و سبزیجات باشد. در نسخه مرغ و قارچ استرامبولی، از تکههای مرغ پخته شده، قارچ تفت داده شده، پنیر موزارلا و اغلب اوقات سایر پنیرها مانند پنیر ریکوتا یا پارمزان استفاده میشود. همچنین ممکن است موادی مانند سیر، پیاز، و ادویهجات مختلف برای افزایش طعم به آن افزوده شوند.
استرامبولی معمولاً با سس مارینارا یا سایر سسهای مبتنی بر گوجه سرو میشود که میتواند به عنوان چاشنی در کنار غذا یا روی خود خمیر قبل از پیچیدن و پخت زده شود. این غذا را میتوان به عنوان وعده اصلی سرو کرد و بسیار مغذی و خوشمزه است.
* مناسب برای: ۳ الی ۴ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۲۰ دقیقه | ۱۵ دقیقه | ۳۵ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت استرامبولی مرغ و قارچ به شرح زیر می باشد:
فیله مرغ: ۳۰۰ گرم
نمک و پودر سیر: یک قاشق چایخوری (از هر کدام)
فلفل سیاه و پول بیبر: یک سوم قاشق چایخوری (از هر کدام)
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
آب لیمو تازه: نصف یک عدد
ژامبون گوشت نواری خرد شده: ۲۰۰ گرم
قارچ اسلایس شده: ۱۰۰ گرم
پنیر پیتزا: ۲۰۰ الی ۳۰۰ گرم
ذرت: ۵۰ گرم
زیتون بدون هسته اسلایس شده: ۷ عدد
فلفل دلمه ای نگینی ریز خرد شده: نصف یک عدد
سس استرامبولی:
گوجه فرنگی: ۴ عدد
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و پول بیبر و پودر سیر و فلفل سیاه و ادویه پیتزا و آویشن: از هر کدام نصف قاشق چایخوری
مواد رویه:
زرده تخم مرغ: یک عدد
شیر: یک قاشق غذاخوری
کنجد: یک قاشق غذاخوری
مواد خمیر:
آرد: ۲ لیوان فرانسوی
مخمر خشک: یک قاشق چایخوری
شیر: یک لیوان
شکر: یک قاشق چایخوری
روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه
گام اول:
ابتدا ۳۰۰ گرم فیله مرغ را به صورت نواری خرد میکنیم و به یک قاشق چایخوری نمک و یک سوم قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و یک سوم قاشق چایخوری پول بیبر و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و یک قاشق چایخوری پودر سیر و نصف آب لیمو تازه آغشته و مزه دار میکنیم و داخل ظرف در بسته به مدت سه ساعت داخل یخچال قرار میدهیم.
گام دوم:
برای تهیه خمیر به ۲ لیوان فرانسوی آرد یک پینچ نمک میزنیم و مخلوط میکنیم بعد از الک رد میکنیم.
داخل نصف لیوان شیر ولرم، مخمر را تست میکنیم به این صورت که ۱ قاشق چایخوری مخمر و ۱ قاشق چایخوری شکر را داخل شیر میریزیم و هم میزنیم و یک در روی آن قرار میدهیم اگر بعد از ۱۰ دقیقه ور بیاید نشان سالم بودن مخمر است.
گام سوم:
آرد را داخل یک کاسه مناسب میریزیم و وسط آرد را باز میکنیم و مخمر به عمل آمده را وسط آرد میریزیم و آرام آرام با کمک قاشق چوبی هم میزنیم تا مواد به خورد هم بروند بعد کم کم و در چندین مرحله مابقی شیر را اضافه میکنیم و آرام آرام هم میزنیم، شیر را آرام آرام اضافه میکنیم تا آرد را به یکباره خیس و چسبنده نکنیم سپس یک قاشق غذاخوری روغن زیتون میریزیم و هم میزنیم تا خمیر به مرحله ای برسد که بشود با دست جمعش کرد و ورز داد.
گام چهارم:
نحوه ورز دادن به این صورت است که از اطراف جمع میکنیم و با کف دست به مرکز خمیر فشار میدهیم حدودا یک ربع ورز میدهیم و با تیغه زیر دست خمیر را فشار میدهیم تا هوای آن خارج شود. ( اگر همزن دارای سری پدل داشتیم توسط همزن خمیر را آماده میکنیم).
کف ظرف را با روغن زیتون چرب میکنیم و خمیر را داخل ظرف قرار میدهیم و خمیر را یک دور داخل ظرف حاوی روغن زیتون میچرخانیم و روی آن را میپوشانیم تا در دمای اتاق دو ساعت استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
گام پنجم:
سس استرامبولی را آماده میکنیم به این صورت که ۴ عدد گوجه پوره شده را داخل تابه میریزیم و تابه را روی حرارت قرار میدهیم و بدون روغن تفت میدهیم تا آبش کشیده شود بعد ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون و نمک و پول بیبر و فلفل سیاه نیمکوب و ادویه پیتزا و پودر سیر از هر کدام نصف قاشق چایخوری اضافه میکنیم و هم میزنیم تا غلیظ شود و حرارت را خاموش میکنیم وکنار میگذاریم.
داخل تابه ۳۰ گرم کره میریزیم و تابه را روی حرارت قرار میدهیم و مرغ های مزه دار شده را داخل کره حدود ۶ دقیقه تفت میدهیم سپس ۱۰۰ گرم قارچ اسلایس شده را اضافه میکنیم و تا کشیده شدن کامل آب قارچ ها تفت میدهیم و نصف فلفل دلمه ای رنگی نگینی ریز خرد شده را نیز میریزیم و کمی تفت میدهیم سپس حرارت را خاموش میکنیم.
گام ششم:
خمیر را که دو ساعت استراحت دادیم کمی ورز میدهیم تا هوای داخل آن خارج شود سپس خمیر را توسط وردنه به شکل مستطیل باز میکنیم و پهن و صاف میکنیم و داخل سینی مناسبی که قرار است داخل فر برود قرار میدهیم. بعد یک لایه از سسی که درست کردیم روی قسمت وسط خمیر میمالیم و نصف پنیر پیتزا که یخ آن کاملا باز شده روی سس میریزیم و بعد ژامبون گوشت که نواری برش دادیم و فیله های نواری و قارچ اسلایس شده پخته و فلفل دلمه را روی پنیر میریزیم و روی مواد مجددا پنیر موزارلا میریزیم.
گام هفتم:
روی پنیر ذرت بخارپز شده میریزیم و زیتون بدون هسته اسلایس شده را میریزیم سپس برای خوب کش آمدن پنیر روی پنیر آب اسپری میکنیم و ادویه پیتزا روی مواد میپاشیم و خمیر را از قسمت سر و ته روی مواد بر میگردانیم و از قسمت های کناری به حالت بقچه دو طرف خمیر را روی هم قرار میدهیم و با چاقو روی خمیر خط می اندازیم و روی خمیر را به مخلوط یک عدد زرده تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری شیر آغشته میکنیم و پودر کنجد میپاشیم.
خمیر را که داخل سینی مناسبی قرار داده بودیم، در طبقه وسط فر از قبل گرم شده و با دمای ۱۸۰ درجه و به مدت نیم ساعت قرار می دهیم تا بپزد.
نکات مهم
– می توانید به سسی که درست کردید یک قاشق سس گوجه فرنگی نیز اضافه نمایید.
– می توانید از انواع ژامبون و سوسیس و هات داگ و کراکف که نازک برش زدید و داخل روغن سرخ کردید داخل استرامبولی استفاده نمایید.
– میتوانید به جای فیله مرغ از چرخ کرده گوشت استفاده نمایید و داخل کره همراه نمک و فلفل سیاه نیمکوب تفت دهید و به استرامبولی اضافه نمایید.
– اگر دستگاه همزن دارای سری پدل داشتید میتوانید خمیر را توسط همزن تهیه نمایید.