مواد لازم و طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده

پلو و چلو ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ بدون دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده

لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به دلیل طعم خوشمزه، خواص فراوان و روش تهیه نسبتاً آسان، در بسیاری از خانه‌ها سرو می‌شود. این غذا ترکیبی از برنج، لوبیا، گوشت چرخ‌کرده و ادویه‌جات مختلف است که می‌تواند برای ناهار یا شام یک وعده کامل و مغذی باشد.

لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده

* مناسب برای: ۴ نفر

* درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده
زمان آماده سازیزمان پختکل زمان
۱ ساعت۴۵ دقیقه ۱ ساعت و ۴۵ دقیقه

مواد لازم

مواد لازم لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده

مواد لازم برای پخت لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده به شرح زیر می باشد:

برنج: چهار لیوان فرانسوی

لوبیا سبز: ۳۰۰ گرم

گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم

پیاز: دو عدد

رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری

پوره گوجه فرنگی: ۴۰۰ گرم

زعفران: به میزان نیاز

لیمو ترش: یک عدد

نمک: یک قاشق چایخوری

فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری

زردچوبه: یک قاشق چایخوری

جوزهندی: یک چهارم قاشق چایخوری

پودر دارچین: یک قاشق چایخوری

پودر هل: نصف قاشق چایخوری

پودر گل سرخ: یک قاشق چایخوری

زیره سبز آسیاب شده (به دلخواه): یک چهارم قاشق چایخوری

روغن حیوانی: به میزان لازم

چوب دارچین: یک عدد

سیر له شده: یک عدد

استاک گوشت: یک لیوان فرانسوی

طرز تهیه

طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده

گام اول:

ابتدا دو عدد پیاز متوسط را نگینی ریز خرد میکنیم. یک تابه مناسب روی اجاق قرار میدهیم و پیاز خرد شده را داخل تابه میریزیم و بدون روغن کمی تفت میدهیم تا آبش کشیده شود و سبک شود سپس مقداری روغن سرخ کردنی اضافه میکنیم و پیازها را سرخ میکنیم، یک قاشق چایخوری زردچوبه اضافه میکنیم و همراه پیاز تفت میدهیم تا کاملا بوی مطبوع پیاز بلند شود.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه کلم پلو شیرازی

گام دوم:

بعد از طلایی شدن پیازها ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده را اضافه میکنیم و با پیاز خوب مخلوط میکنیم و خوب تفت میدهیم (گوشت ها باید خوب تفت خورده و تغییر رنگ بدهد) سپس دو قاشق غذاخوری سرپر رب گوجه فرنگی اضافه میکنیم و به همراه گوشت کاملا تفت میدهیم (اگر احساس کردیم رب نیاز دارد دوباره اضافه میکنیم) بعد از این که گوشت به همراه رب کاملا تفت خورد چوب دارچین را داخل گوشت می اندازیم.

گام سوم:

نصف قاشق چایخوری هل و نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه و یک چهارم قاشق چایخوری جوز هندی و یک قاشق چایخوری پودر گل سرخ اضافه میکنیم و سیر له شده را نیز اضافه میکنیم سپس تفت میدهیم و ۴۰۰ گرم پوره گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و یک لیوان استاک گوشت اضافه می کنیم و در تابه را قرار میدهیم.

گام چهارم:

لوبیا ها را پاک میکنیم و میشوییم و به اندازه یکسان برش میزنیم و داخل کاسه میریزیم و روی لوبیا آب جوش داغ میریزیم و پنج دقیقه بعد آبش را آبکش میکنیم.

گام پنجم:

داخل تابه مناسبی روغن میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم و لوبیا سبز خرد شده را ۱۵ دقیقه در روغن تفت میدهیم و زردچوبه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم و چوب دارچین را از داخل گوشت خارج میکنیم و لوبیا را داخل مواد گوشت میریزیم و یک لیوان آب جوش میریزیم و در تابه را قرار میدهیم و یک ساعت با حرارت کم اجازه پخت میدهیم و بعد از پخت لوبیا و گوشت، در آخر یک قاشق چایخوری سر پر نمک و سه قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و هم میزنیم و پنج دقیقه بعد حرارت را خاموش میکنیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه شیرین پلو

گام ششم:

از سس لوبیا و گوشت قبل از این که آبش کشیده شود برمیداریم و با برنج آبکش شده مخلوط میکنیم تا برنجمان طعم دار شود.

گام هفتم:

داخل کاسه مناسبی، چهار لیوان برنج ایرانی را با آب ولرم میشوییم و سه الی شش ساعت قبل از پخت، با سنگ نمک خیس میکنیم سپس آب برنج را آبکش میکنیم و داخل قابلمه ای که آب داخل آن در حال جوش میباشد میریزیم و با کفگیر یکبار هم میزنیم و اجازه میدهیم تا دوباره بجوشد، برنج را تست میکنیم و اگر مغز برنج کمی سفت بود و شکننده نبود، به صورت نیم پخت و کمی زنده تر آبکش میکنیم.

گام هشتم:

(به علت متفاوت بودن جنس برنج ایرانی آبکش کردن زمان دقیقی ندارد و باید برنج را قبل از آبکش تست کنیم). برنج را کمی زنده تر آبکش میکنیم. برنج را آبکش شده را داخل کاسه میریزیم و با سس لوبیا و گوشت که قبلا برداشتیم مخلوط میکنیم.

داخل قابلمه مناسب روغن مایع و یک قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و روغن و زعفران را ترکیب میکنیم و نان را به عنوان ته دیگ، کف قابلمه قرار میدهیم و یک لایه برنج داخل قابلمه میریزیم و یک لایه مواد گوشت و لوبیا میریزیم و زیره و ادویه جوزهندی و دارچین و پودرگل و هل را لایه لایه روی مواد میپاشیم و این کار را چندین بار تکرار میکنیم.

گام نهم:

چند سوراخ روی برنج ایجاد میکنیم و آب نصف لیمو ترش را روی برنج میریزیم و در قابلمه را میگذاریم و قابلمه را روی حرارت متوسط رو به پایین قرار میدهیم. بعد از گرم شدن برنج و بلند شدن بخار سه قاشق روغن حیوانی و شش قاشق آب جوش را ترکیب می کنیم و روی برنج میریزیم و اجازه میدهیم با حرارت کم دم بکشد.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه عدس پلو مجلسی

نکات مهم

– برای لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده بهتر است از ترکیب گوشت گوساله و گوسفند استفاده نمایید.

– لوبیا ها را حتما باید به یک اندازه برش بزنید و روی لوبیا آب داغ در حال جوش بریزید و بعد از پنج دقیقه آبکش کنید.

– اگر استاک گوشت نداشتید یک عدد استاک گوشت ترک را با آب جوش ترکیب کنید و به گوشت در حال پخت اضافه کنید.

در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها