مواد لازم و طرز تهیه گوشت چرخ کرده با برنج
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
گوشت چرخ کرده با برنج
گوشت چرخ کرده با برنج یک غذای ساده و مغذی است که در بسیاری از فرهنگها با تنوعهای مختلفی یافت میشود. این ترکیب پایه و اساس بسیاری از دستورالعملهای غذایی را تشکیل میدهد، مانند کوفته، دلمه، و یا برخی پلوها. معمولاً گوشت چرخ کرده (معمولاً گوسفند یا گاو) با برنج و ادویهجات مخلوط شده و به شکلهای مختلفی پخته میشود. بسته به سنتهای آشپزی هر منطقه، ممکن است این ترکیب با سبزیجات، حبوبات یا حتی میوههای خشک نیز ترکیب شود.
* مناسب برای: ۴ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۱ ساعت | ۱ ساعت | ۲ ساعت |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت گوشت چرخ کرده با برنج به شرح زیر می باشد:
برنج: ۴ لیوان فرانسوی
پیاز خرد شده: ۲ عدد
گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ الی ۵۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری سر پر
آب ولرم: یک لیوان
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
فلفل قرمز: یک سوم قاشق چایخوری
پودر سیر: نصف قاشق چایخوری
چوب دارچین: یک عدد
جوز هندی: یک چهارم قاشق چایخوری
نمک: دو قاشق چایخوری
ادویه کاری: نصف قاشق چایخوری
آبغوره یا آب نارنج یا آب لیمو تازه: یک قاشق سوپخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
روغن سرخ کردنی: به میزان لازم
استاک گوشت: یک عدد
زعفران: چهار قاشق غذاخوری
کره: ۳۰ گرم
روغن حیوانی: دو قاشق غذاخوری
پودر گل محمدی: یک قاشق غذاخوری
پودر دارچین: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه
گام اول:
ابتدا دو عدد پیاز متوسط را نگینی ریز خرد میکنیم. یک تابه مناسب روی اجاق قرار میدهیم و پیاز خرد شده را داخل تابه میریزیم و بدون روغن کمی تفت میدهیم تا آبش کشیده شود و سبک شود سپس مقداری روغن سرخ کردنی اضافه میکنیم و پیازها را سرخ میکنیم، یک قاشق چایخوری زردچوبه اضافه میکنیم و همراه پیاز تفت میدهیم تا کاملا بوی مطبوع پیاز بلند شود.
گام دوم:
بعد از طلایی شدن پیازها ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده را اضافه میکنیم و با پیاز خوب مخلوط میکنیم و خوب تفت میدهیم (گوشت ها باید خوب تفت خورده و تغییر رنگ بدهد) سپس دو قاشق غذاخوری سرپر رب گوجه فرنگی اضافه میکنیم و به همراه گوشت کاملا تفت میدهیم (اگر احساس کردیم رب نیاز دارد دوباره اضافه میکنیم) بعد از این که گوشت به همراه رب کاملا تفت خورد یک لیوان آب ولرم روی گوشت میریزیم و شعله را زیاد میکنیم تا گوشت شروع به جوشیدن بکند، ادویه کاری را بعد از جوشیدن اضافه میکنیم و حرارت را کم میکنیم.
گام سوم:
نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و یک سوم قاشق چایخوری فلفل قرمز و نصف قاشق چایخوری پودر سیر و یک تکه چوب دارچین و یک چهارم قاشق چایخوری جوز هندی و پودر استاک گوشت را به گوشت در حال جوش اضافه میکنیم و هم میزنیم تا ادویه به خورد گوشت برود و در ظرف را میگذاریم و اجازه میدهیم گوشت با حرارت کم پخته شود.
گام چهارم:
بعد از کم شدن آب گوشت نمک را اضافه میکنیم ابتدا یک قاشق چایخوری نمک اضافه میکنیم و هم میزنیم و مواد را میچشیم اگر نیاز باشد یک قاشق چایخوری دیگر اضافه میکنیم و هم میزنیم و آب نارنج یا آب لیمو یا آب آبغوره، یک قاشق غذاخوری اضافه میکنیم و هم میزنیم تا به خورد گوشت برود. دو قاشق غذاخوری زعفران نیز میریزیم و هم میزنیم و بعد از آماده شدن گوشت آن را کنار میگذاریم.
گام پنجم:
داخل کاسه مناسبی، چهار لیوان برنج ایرانی را با آب ولرم میشوییم و سه الی شش ساعت قبل از پخت، با سنگ نمک خیس میکنیم سپس آب برنج را آبکش میکنیم و داخل قابلمه ای که آب داخل آن در حال جوش میباشد میریزیم و با کفگیر یکبار هم میزنیم و اجازه میدهیم تا دوباره بجوشد، برنج را تست میکنیم و اگر مغز برنج کمی سفت بود و شکننده نبود، به صورت نیم پخت و کمی زنده تر آبکش میکنیم. (به علت متفاوت بودن جنس برنج ایرانی آبکش کردن زمان دقیقی ندارد و باید برنج را قبل از آبکش تست کنیم). برنج را کمی زنده تر آبکش میکنیم.
گام ششم:
داخل قابلمه مناسب روغن مایع و یک قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و روغن و زعفران را ترکیب میکنیم و نان را به عنوان ته دیگ، کف قابلمه قرار میدهیم و آرام آرام با کفگیر یک لایه برنج حدود یک سوم از برنج را داخل قابلمه میریزیم و یک لایه از مواد گوشت را میریزیم مجددا یک لایه برنج حدود یک سوم از برنج را داخل قابلمه میریزیم و یک لایه از مواد گوشت را میریزیم و در لایه آخر برنج میریزیم و مقداری از مواد گوشت را برای تزیین نگه میداریم و در قابلمه را قرار میدهیم و قابلمه را روی حرارت متوسط رو به پایین قرار میدهیم.
گام هفتم:
۳۰ گرم کره و ۲ قاشق غذاخوری روغن حیوانی را داخل یک شیرجوش میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا ذوب شود و بعد از ذوب شدن کره حرارت را خاموش میکنیم و چهار قاشق سوپخوری آب جوش به کره ذوب شده اضافه میکنیم و هم میزنیم. بعد از گرم شدن برنج و بلند شدن بخار، مخلوط کره و آب را روی برنج میریزیم و مجددا در قابلمه را قرار میدهیم و حرارت را کم میکنیم و زیر قابلمه شعله پخش کن قرار میدهیم و اجازه میدهیم برنج، یک ساعت دم بکشد.
گام هشتم:
بعد از دم کشیدن برنج دو کفگیر از برنج های سفید را برمیداریم و داخل کاسه مناسبی میریزیم و آب زعفران را به برنج اضافه میکنیم و هم میزنیم.
برنج داخل قابلمه را کمی با کفگیر به آرامی ترکیب میکنیم و با کفگیر روی دیس میریزیم و در حین ریختن داخل دیس لابه لای برنج، پودر گل محمدی و پودر دارچین میپاشیم و با برنج زعفرانی و مواد گوشتی تزیین میکنیم.
ته دیگ را به تکه های کوچک تقسیم میکنیم و روی برنج داخل دیس قرار میدهیم.
نکات مهم
– برای پخت گوشت چرخکرده و برنج حتما از شعله پخش کن استفاده نمایید تا ته دیگ نسوزد.
– میتوانید برنج را به صورت کته آماده کنید و موقع کشیدن برنج داخل دیس مواد گوشتی را لابه لای برنج بریزید.