مواد لازم و طرز تهیه گل کلم پلو
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
گل کلم پلو
گل کلم پلو یک غذای خوشمزه و سنتی ایرانی است که معمولاً با استفاده از گل کلم، برنج و ادویههای متنوع تهیه میشود. این غذا معمولاً برای کسانی که به دنبال یک وعده غذایی سبکتر هستند اما میخواهند از طعمهای رضایتبخش لذت ببرند، گزینهای عالی است.
این غذا میتواند به تنهایی یا همراه با خورشت یا ماست سرو شود و برای افرادی که به دنبال یک وعده غذایی گیاهی هستند اما میخواهند از طعمهای متنوع لذت ببرند، گزینهای عالی محسوب میشود.
* مناسب برای: ۳ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۱ ساعت | ۱ ساعت | ۲ ساعت |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت گل کلم پلو به شرح زیر می باشد:
برنج: ۳ لیوان فرانسوی
گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
گل کلم: ۲۰۰ الی ۳۰۰ گرم
زرشک: ۳ قاشق غذاخوری
سیر: یک حبه
فلفل سیاه نیمکوب: یک سوم قاشق چایخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری
پودر دارچین: یک سوم قاشق چایخوری
زعفران: دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه
گام اول:
ابتدا برای درست کردن گل کلم پلو، گل کلم را به قسمت های کوچکتر تقسیم میکنیم و سپس داخل آب به مدت یک ساعت خیس میکنیم و سپس گل کلم ها را میشوییم.
گام دوم:
گل کلم ها را بخار پز میکنیم. برای بخار پز کردن گل کلم ها یک قابلمه مناسب روی اجاق میگذاریم و کف قابلمه آب میریزیم و یک آبکش روی قابلمه قرار میدهیم (مقدار آب طوری باشد که به آبکش نرسد) بعد از جوش آمدن آب، گل کلم ها را داخل آبکش میریزیم و پخش میکنیم و در قابلمه را روی آبکش قرار میدهیم و اجازه میدهیم با بخار آب کاملا پخته شود. تقریبا نیم ساعت طول میکشد تا گل کلم ها بپزد.
گام سوم:
یک عدد پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم. داخل تابه ۳ قاشق غذاخوری روغن میریزیم و تابه را روی حرارت قرار میدهیم و اجازه میدهیم روغن داغ شود و پیازهای خرد شده را داخل روغن داغ تفت میدهیم تا سبک و طلایی شوند.
گام چهارم:
گوشت را میتوانیم به دو روش به پیاز های در حال تفت اضافه کنیم. در روش اول گوشت چرخکرده را به پیاز در حال تفت اضافه میکنیم و باز کرده و تفت میدهیم و ادویه ها را که شامل یک سوم قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و یک قاشق چایخوری نمک و نصف قاشق چایخوری زردچوبه میباشد به گوشت در حال تفت اضافه میکنیم و هم میزنیم.
گام پنجم:
در روش دوم گوشت چرخکرده را قلقلی میکنیم. یک عدد پیاز کوچک را با رنده ریز رنده میکنیم و آب پیاز را میگیریم و داخل یک کاسه مناسب میریزیم و ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده (ترکیب گوشت گوسفند و گوساله) را به همراه ادویه ها که شامل یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه و یک قاشق چایخوری نمک میباشد و یک قاشق سوپخوری زعفران به پیاز رنده شده اضافه میکنیم و خوب ورز میدهیم و چندین بار به کف کاسه میکوبیم تا گوشت چسبنده شود. به اندازه فندق از گوشت ها بر میداریم و قلقلی میکنیم و روی سینی میچینیم.
گام ششم:
داخل تابه ۴۰ گرم کره میریزیم و تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا کره ذوب شود و گوشت های قلقلی را آرام آرام داخل تابه قرار میدهیم و داخل کره ذوب شده تفت میدهیم (گوشت قلقلی ها را به یکباره اضافه نمیکنیم تا له نشوند و زیاد تفت نمیدهیم تا خشک نشوند) و حرارت را خاموش میکنیم.
گام هفتم:
قلقلی ها را به پیاز در حال تفت اضافه میکنیم و هم میزنیم و ادویه ها را که شامل یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و نصف قاشق چایخوری نمک و نصف قاشق چایخوری زردچوبه میباشد به قلقلی و پیاز در حال تفت اضافه میکنیم و هم میزنیم.
گل کلم های بخارپز را به گوشت در حال تفت یا قلقلی ها اضافه میکنیم و هم میزنیم و مجددا تفت میدهیم. سیر رنده شده را اضافه میکنیم و مجددا هم میزنیم. دو قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و مجددا هم میزنیم.
گام هشتم:
دو قاشق رب گوجه را داخل ده گرم کره تفت میدهیم و به مواد گوشت و گل کلم تفت خورده اضافه میکنیم و هم میزنیم. ۳ قاشق غذاخوری زرشک را نیز به مواد گوشت و گل کلم تفت خورده اضافه میکنیم و یک دور هم میزنیم و حرارت را خاموش میکنیم.
گام نهم:
داخل کاسه مناسبی، سه لیوان برنج ایرانی را با آب ولرم میشوییم و سه الی شش ساعت قبل با سنگ نمک خیس میکنیم سپس آب برنج را آبکش میکنیم و داخل قابلمه ای که آب داخل آن در حال جوش میباشد میریزیم و با کفگیر یکبار هم میزنیم و اجازه میدهیم تا دوباره بجوشد، برنج را تست میکنیم و اگر مغز برنج کمی سفت بود و شکننده نبود، به صورت نیم پخت و زنده تر آبکش میکنیم. (به علت متفاوت بودن جنس برنج ایرانی آبکش کردن زمان دقیقی ندارد و باید برنج را قبل از آبکش تست کنیم).
گام دهم:
داخل قابلمه مناسب روغن مایع و یک قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و روغن و زعفران را ترکیب میکنیم و نان یا سیب زمینی را به عنوان ته دیگ داخل قابلمه میچینیم و برنج را آرام آرام با کفگیر یک لایه داخل قابلمه میریزیم و از مواد گوشت و گل کلم که آماده کردیم روی برنج میریزیم و به همین صورت لایه به لایه برنج و مواد میانی را میریزیم (مواد میانی نباید آب دار باشند) و در قابلمه را قرار میدهیم و قابلمه را روی حرارت کم و همراه با شعله پخش کن قرار میدهیم و اجازه میدهیم تا یک ساعت دم بکشد.
گام یازدهم:
برنج داخل قابلمه گل کلم پلو را کمی با کفگیر به آرامی ترکیب میکنیم و با کفگیر روی دیس میریزیم و با خلال پسته تزیین میکنیم.
نکات مهم
گل کلم پلو را میتوان با گوشت چرخکرده یا گوشت قلقلی یا تکه های ریز سینه مرغ بپزید. در این دستور دو روش استفاده از گوشت چرخکرده و گوشت قلقلی اموزش داده شده است. میتوانید به جای گوشت از سینه مرغ که به اندازه نصف بند انگشت خرد کردید نیز استفاده نمایید.