مواد لازم و طرز تهیه کلم پلو شیرازی

پلو و چلو ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ بدون دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

کلم پلو شیرازی

کلم پلو شیرازی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که بیشتر در استان فارس و شهر شیراز طبخ می‌شود. این غذا ترکیبی از برنج، کلم، گوشت چرخ کرده و انواع سبزیجات معطر است. این غذا را می‌توان با انواع ترشی، ماست و سالاد سرو کرد. این برنج به دلیل داشتن سبزیجات معطر و گوشت، طعمی بسیار خوشمزه و دلچسب دارد.

کلم پلو شیرازی

* مناسب برای: ۴ نفر

* درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت کلم پلو شیرازی
زمان آماده سازیزمان پختکل زمان
۲۰ دقیقه۴۵ دقیقه۱ ساعت و ۵ دقیقه

مواد لازم

مواد لازم کلم پلو شیرازی

مواد لازم برای پخت کلم پلو شیرازی به شرح زیر می باشد:

برنج: ۴ پیمانه (لیوان فرانسه)

کلم قمری: یک کیلوگرم

گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم

پیاز: یک عدد

پیاز داغ: سه قاشق غذاخوری

زعفران آب شده: دو قاشق سوپخوری

پودر دارچین: نصف قاشق چایخوری

سبزی ها:

مواد لازم سبزی کلم پلو شیرازی

مواد لازم برای پخت سبزی های کلم پلو شیرازی به شرح زیر می باشد:

شوید و ریحان و ترخون و تره: نیم کیلوگرم

آرد نخودچی: یک قاشق غذاخوری

آبغوره: چهار قاشق سوپخوری

نمک: یک قاشق چایخوری

فلفل: نصف قاشق چایخوری

زردچوبه: نصف قاشق چایخوری

ادویه کاری: نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه

طرز تهیه کلم پلو شیرازی

گام اول:

ابتدا برای درست کردن کلم پلو شیرازی ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده و یک عدد پیاز رنده شده آب گرفته و یک قاشق غذاخوری آرد نخودچی و یک قاشق چایخوری نمک و نصف قاشق چایخوری زردچوبه و نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه و نصف قاشق چایخوری ادویه کاری را خوب ترکیب میکنیم و خوب ورز میدهیم سپس به شکل قلقلی (کمی بزرگتر از فندق) در می آوریم. گوشت های قلقلی را داخل روغن محلی یا کره تفت میدهیم و سرخ میکنیم و دو قاشق سوپخوری آبغوره اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم و حرارت را خاموش میکنیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه گوشت چرخ کرده با برنج

گام دوم:

۵۰۰ گرم سبزی را که شامل تره و شوید و ریحان و ترخون میباشد کاملا ریز خرد میکنیم.

کلم قمری را مانند سیب زمینی پوست میکنیم و به صورت خلالی خرد میکنیم.

کلم قمری های خرد شده را داخل روغن محلی به مدت ۲۰ دقیقه و با دمای کم تفت میدهیم و یک قاشق چایخوری نمک و نصف قاشق چایخوری زردچوبه و نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه اضافه میکنیم و سه قاشق غذاخوری پیاز داغ اضافه میکنیم و مجددا تفت میدهیم و دو قاشق سوپخوری زعفران و نصف قاشق چایخوری دارچین اضافه میکنیم و ترکیب میکنیم و دو قاشق سوپخوری آبغوره اضافه میکنیم و مجددا کمی تفت میدهیم و حرارت را خاموش میکنیم.

گام سوم:

۴ پیمانه برنج را چهار ساعت خیس میکنیم و برنج خیس شده را بعد از ۴ ساعت آبکش میکنیم.

داخل یک قابلمه آب میریزیم و اجازه میدهیم بجوشد و یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق چایخوری زردچوبه اضافه میکنیم و برنج را به آب در حال جوش اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا برنج نیم پز شود در اواخر نیم پز شدن برنج، سبزی خرد شده را اضافه میکنیم و کمی بعد برنج و سبزی را آبکش میکنیم.

داخل قابلمه مناسب روغن میریزیم و ته دیگ مناسب میچینیم و لایه به لایه از برنج و سبزی آبکش شده و کلم های تفت داده شده و گوشت های قلقلی میریزیم و چند لایه تکرار میکنیم و اجازه میدهیم تا ۴۵ دقیقه دم بکشد و ده دقیقه آخر کره یا روغن حیوانی روی برنج میریزیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه شیرین پلو

نکات مهم

– بهتر است برای پخت کلم پلو شیرازی از کلم قمری استفاده نمایید.

در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها