مواد لازم و طرز تهیه کلم پلو شیرازی
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
کلم پلو شیرازی
کلم پلو شیرازی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که بیشتر در استان فارس و شهر شیراز طبخ میشود. این غذا ترکیبی از برنج، کلم، گوشت چرخ کرده و انواع سبزیجات معطر است. این غذا را میتوان با انواع ترشی، ماست و سالاد سرو کرد. این برنج به دلیل داشتن سبزیجات معطر و گوشت، طعمی بسیار خوشمزه و دلچسب دارد.
* مناسب برای: ۴ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۲۰ دقیقه | ۴۵ دقیقه | ۱ ساعت و ۵ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت کلم پلو شیرازی به شرح زیر می باشد:
برنج: ۴ پیمانه (لیوان فرانسه)
کلم قمری: یک کیلوگرم
گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
پیاز: یک عدد
پیاز داغ: سه قاشق غذاخوری
زعفران آب شده: دو قاشق سوپخوری
پودر دارچین: نصف قاشق چایخوری
سبزی ها:
مواد لازم برای پخت سبزی های کلم پلو شیرازی به شرح زیر می باشد:
شوید و ریحان و ترخون و تره: نیم کیلوگرم
آرد نخودچی: یک قاشق غذاخوری
آبغوره: چهار قاشق سوپخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
فلفل: نصف قاشق چایخوری
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
ادویه کاری: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه
گام اول:
ابتدا برای درست کردن کلم پلو شیرازی ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده و یک عدد پیاز رنده شده آب گرفته و یک قاشق غذاخوری آرد نخودچی و یک قاشق چایخوری نمک و نصف قاشق چایخوری زردچوبه و نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه و نصف قاشق چایخوری ادویه کاری را خوب ترکیب میکنیم و خوب ورز میدهیم سپس به شکل قلقلی (کمی بزرگتر از فندق) در می آوریم. گوشت های قلقلی را داخل روغن محلی یا کره تفت میدهیم و سرخ میکنیم و دو قاشق سوپخوری آبغوره اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم و حرارت را خاموش میکنیم.
گام دوم:
۵۰۰ گرم سبزی را که شامل تره و شوید و ریحان و ترخون میباشد کاملا ریز خرد میکنیم.
کلم قمری را مانند سیب زمینی پوست میکنیم و به صورت خلالی خرد میکنیم.
کلم قمری های خرد شده را داخل روغن محلی به مدت ۲۰ دقیقه و با دمای کم تفت میدهیم و یک قاشق چایخوری نمک و نصف قاشق چایخوری زردچوبه و نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه اضافه میکنیم و سه قاشق غذاخوری پیاز داغ اضافه میکنیم و مجددا تفت میدهیم و دو قاشق سوپخوری زعفران و نصف قاشق چایخوری دارچین اضافه میکنیم و ترکیب میکنیم و دو قاشق سوپخوری آبغوره اضافه میکنیم و مجددا کمی تفت میدهیم و حرارت را خاموش میکنیم.
گام سوم:
۴ پیمانه برنج را چهار ساعت خیس میکنیم و برنج خیس شده را بعد از ۴ ساعت آبکش میکنیم.
داخل یک قابلمه آب میریزیم و اجازه میدهیم بجوشد و یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق چایخوری زردچوبه اضافه میکنیم و برنج را به آب در حال جوش اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا برنج نیم پز شود در اواخر نیم پز شدن برنج، سبزی خرد شده را اضافه میکنیم و کمی بعد برنج و سبزی را آبکش میکنیم.
داخل قابلمه مناسب روغن میریزیم و ته دیگ مناسب میچینیم و لایه به لایه از برنج و سبزی آبکش شده و کلم های تفت داده شده و گوشت های قلقلی میریزیم و چند لایه تکرار میکنیم و اجازه میدهیم تا ۴۵ دقیقه دم بکشد و ده دقیقه آخر کره یا روغن حیوانی روی برنج میریزیم.
نکات مهم
– بهتر است برای پخت کلم پلو شیرازی از کلم قمری استفاده نمایید.