مواد لازم و طرز تهیه پلو یونانی با میگو
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
پلو یونانی با میگو
پلو یونانی با میگو یک غذای خوشمزه و سالم است که با ترکیب میگو، سبزیجات تازه، برنج و ادویههای معطر تهیه میشود. این غذا از آشپزی مدیترانهای الهام گرفته و به دلیل استفاده از موادی همچون روغن زیتون، سبزیجات، و میگو، طعمی لذیذ و سالم دارد.
در تهیه این پلو، میگوها ابتدا با ادویهها و سبزیجات مانند فلفل دلمهای، پیاز، سیر و گوجهفرنگی تفت داده میشوند. سپس برنج نیمپز به آن اضافه میشود و با هم پخته میشوند تا طعمها با هم ترکیب شوند. از سبزیجات تازه مانند جعفری و لیمو برای تزیین و طعمدهی استفاده میشود.
این غذا معمولاً سبک است و به خاطر استفاده از میگو، سرشار از پروتئین و مواد مغذی دریایی است. پلو یونانی با میگو را میتوان به عنوان یک غذای اصلی یا همراه با سالاد سرو کرد.
* مناسب برای: ۵ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۱ ساعت | ۱ ساعت | ۲ ساعت |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت پلو یونانی با میگو به شرح زیر می باشد:
برنج: ۵ لیوان فرانسوی
میگو آماده: ۵۰۰ گرم
پیاز: یک عدد
فلفل کاپی: یک عدد
قارچ: ۳۰۰ گرم
آب لیمو تازه: نصف لیمو
کره: دو قاشق غذاخوری
ذرت پخته: ۱۰۰ گرم
نخود فرنگی پخته: ۵۰ گرم
هویج نگینی خرد شده و پخته: یک عدد
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
پول بیبر: یک سوم قاشق چایخوری
ادویه کاری: نصف قاشق چایخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
زعفران: دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه
گام اول:
یک عدد پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و داخل تابه مناسبی به اندازه ۳ قاشق غذاخوری روغن مخصوص سرخ کردن میریزیم و تابه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا روغن داغ شود و پیازها را داخل تابه میریزیم و خوب تفت میدهیم تا سبک و طلایی شوند و نصف قاشق چایخوری زردچوبه میریزیم و چند ثانیه تفت میدهیم.
گام دوم:
۳۰۰ گرم قارچ را میشوییم و اسلایس میکنیم و در همان ماهیتابه قارچ های اسلایس شده را می ریزیم و یک قاشق چایخوری نمک و آب نصف لیمو روی قارچ ها می ریزیم و تا کشیده شدن آب قارچ ها تفت میدهیم.
یک عدد هویج را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و داخل قابلمه آب میریزیم و هویج های خرد شده را داخل قابلمه میریزیم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم و هویج را میپزیم.
گام سوم:
هویج های نگینی خرد شده و پخته را آبکش میکنیم و به همراه ۵۰ گرم نخود فرنگی پخته و ۱۰۰ گرم ذرت پخته و یک عدد فلفل کاپی خرد شده به قارچ های تفت خورده اضافه میکنیم و مجددا پنج دقیقه تفت میدهیم.
یک سوم قاشق چایخوری پول بیبر و نصف قاشق چایخوری ادویه کاری میریزیم و هم میزنیم و یک دقیقه تفت میدهیم.
دو قاشق غذاخوری کره یا روغن حیوانی میریزیم و نیم کیلوگرم میگو پاک شده و آماده را داخل مواد میریزیم و پنج دقیقه تفت میدهیم تا میگو ها بپزد و دو قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و هم میزنیم و حرارت را خاموش میکنیم.
گام چهارم:
داخل کاسه مناسبی، پنج لیوان برنج ایرانی را با آب ولرم میشوییم و سه الی شش ساعت قبل از پخت، با سنگ نمک خیس میکنیم سپس آب برنج را آبکش میکنیم و داخل قابلمه ای که آب داخل آن در حال جوش میباشد میریزیم و با کفگیر یکبار هم میزنیم و اجازه میدهیم تا دوباره بجوشد، برنج را تست میکنیم و اگر مغز برنج کمی سفت بود و شکننده نبود، به صورت نیم پخت و زنده تر آبکش میکنیم. (به علت متفاوت بودن جنس برنج ایرانی آبکش کردن زمان دقیقی ندارد و باید برنج را قبل از آبکش تست کنیم).
گام پنجم:
داخل قابلمه مناسب روغن مایع و یک قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و روغن و زعفران را ترکیب میکنیم و نان را به عنوان ته دیگ، کف قابلمه قرار میدهیم و نصف برنج را آرام آرام با کفگیر داخل قابلمه میریزیم و از مواد لای پلو که آماده کردیم میریزیم و (مقداری از مواد لای پلو را برای تزیین نگه میداریم) و نصف بقیه برنج را روی مواد لای پلو میریزیم و در قابلمه را قرار میدهیم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم.
گام ششم:
۳۰ گرم کره و ۲ قاشق غذاخوری روغن حیوانی را داخل یک شیرجوش میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا ذوب شود و بعد از ذوب شدن کره حرارت را خاموش میکنیم و چهار قاشق سوپخوری آب جوش به کره ذوب شده اضافه میکنیم و هم میزنیم. بعد از گرم شدن برنج و بلند شدن بخار، مخلوط کره و آب را روی برنج میریزیم و حرارت را کم میکنیم و مجددا در قابلمه را قرار میدهیم و اجازه میدهیم برنج، یک ساعت دم بکشد.
گام هفتم:
بعد از دم کشیدن برنج دو کفگیر از برنج های سفید روی پلو یونانی را برمیداریم و داخل کاسه مناسبی میریزیم و آب زعفران را به برنج اضافه میکنیم و هم میزنیم.
برنج داخل قابلمه پلو یونانی با میگو را کمی با کفگیر به آرامی ترکیب میکنیم.
پلو یونانی با میگو را در دیس مناسبی میریزیم و روی برنج را با مواد لای پلو و برنج زعفرانی تزیین میکنیم.
نکات مهم
– برای راحتی کار از میگو آماده و پاک شده استفاده نمایید.