مواد لازم و طرز تهیه ماهیچه پلو مجلسی

پلو و چلو ۱۶ شهریور ۱۴۰۳ بدون دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

ماهیچه پلو مجلسی

ماهیچه پلو مجلسی یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه و لوکس ایرانی است که به ویژه در مهمانی‌ها و مراسم مجلسی سرو می‌شود. این غذا ترکیبی از برنج ایرانی خوش‌عطر و ماهیچه گوسفندی است که به روش خاصی پخته می‌شود و طعمی بی‌نظیر دارد.

این غذا به دلیل طعم غنی، عطر فوق‌العاده، و ظاهر شیک و جذابش، به عنوان یک غذای ویژه و مجلسی شناخته می‌شود. پخت طولانی و آرام ماهیچه‌ها باعث می‌شود تا گوشت لطیف و نرم شود که به راحتی از استخوان جدا می‌شود، و این از جمله دلایلی است که این غذا مورد علاقه بسیاری از مردم است.

ماهیچه پلو مجلسی

* مناسب برای: ۶ الی ۷ نفر

* درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت ماهیچه پلو مجلسی
زمان آماده سازیزمان پختکل زمان
۱ ساعت۱ ساعت۲ ساعت

مواد لازم

مواد لازم ماهیچه پلو مجلسی

مواد لازم برای پخت ماهیچه پلو مجلسی به شرح زیر می باشد:

برنج: ۶ پیمانه

ماهیچه جوان و نرگوسفند: یک کیلوگرم

کره: ۱۵۰ گرم

پیاز: یک عدد

سیر له شده: سه حبه

نمک: یک قاشق غذاخوری سرخالی

فلفل سیاه نیمکوب: یک چهارم قاشق چایخوری

برگ بو: ۳ تکه

تخم گشنیز نیمکوب: نصف قاشق چایخوری

زیره سیاه نیمکوب: یک سوم قاشق چایخوری

هویج: یک عدد بزرگ

آب لیمو ترش تازه: یک عدد

زعفران: شش قاشق سوپخوری

زردچوبه: یک قاشق چایخوری

زرشک: پنج قاشق سوپخوری

خلال پسته: یک قاشق سوپخوری

طرز تهیه

طرز تهیه ماهیچه پلو مجلسی

گام اول:

ابتدا برای پخت ماهیچه پلو مجلسی یک عدد پیاز بزرگ را به صورت خلالی باریک خرد میکنیم و یک عدد هویج بزرگ را پوست میگیریم و به صورت حلقه ای برش میزنیم و سه حبه سیر را نیز له میکنیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه باقالی پلو و ماهیچه

داخل قابلمه مناسب سه قاشق سوپخوری روغن ویژه سرخ کردن و ۵۰ گرم کره میریزیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و اجازه میدهیم تا کره ذوب شود و پیازها و هویج خرد شده را داخل قابلمه میریزیم و خوب تفت میدهیم تا پیاز سبک شود.

گام دوم:

سپس سه حبه سیر له شده را نیز به پیاز اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم و یک کیلوگرم ماهیچه گوسفندی را به پیاز در حال تفت اضافه میکنیم و ماهیچه را هم نمیزنیم تا آب نیندازد و بعد از سرخ شدن یک طرف برمیگردانیم تا طرف دیگر نیز سرخ شود سپس تفت میدهیم تا رنگ ماهیچه تغییر بکند.

گام سوم:

سپس ادویه ها را که شامل نصف قاشق چایخوری تخم گشنیز نیمکوب و یک سوم قاشق چایخوری زیره سیاه نیمکوب و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و یک قاشق چایخوری زردچوبه و نصف قاشق چایخوری نمک میباشد به ماهیچه در حال تفت اضافه میکنیم و هر طرف ماهیچه را تفت میدهیم.

گام چهارم:

۳ عدد برگ بو و دو قاشق سوپخوری زعفران نیز به ماهیچه در حال تفت اضافه میکنیم و روی ماهیچه به اندازه ای آب جوش میریزیم که سطح روی ماهیچه با آب پوشیده شود و در قابلمه را قرار میدهیم تا ماهیچه بپزد و در حین پخت در قابلمه را برنمی داریم.

بعد از پخت ماهیچه مجددا سه قاشق سوپخوری زعفران و آب یک عدد لیمو ترش تازه و یک قاشق چایخوری نمک را به آب ماهیچه پخته شده اضافه میکنیم و ماهیچه را داخل آبش زیرو رو میکنیم و در قابلمه را قرار میدهیم تا بیست دقیقه مجددا بجوشد.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه استانبولی با مرغ

گام پنجم:

داخل یک تابه ۳۰ گرم کره و ۲۰ گرم روغن مایع میریزیم و به محض آب شدن کره، پنج قاشق سوپخوری زرشک و یک قاشق سوپخوری شکر را داخل کره میریزیم و زرشک را تفت میدهیم و یک قاشق سوپخوری زعفران میریزیم و قبل از پف کردن زرشک حرارت را خاموش میکنیم.

داخل کاسه مناسبی، شش پیمانه برنج ایرانی را با آب ولرم میشوییم و سه الی شش ساعت قبل از پخت، با سنگ نمک خیس میکنیم سپس آب برنج را آبکش میکنیم و داخل قابلمه ای که آب داخل آن در حال جوش میباشد میریزیم و با کفگیر یکبار هم میزنیم و اجازه میدهیم تا دوباره بجوشد، برنج را تست میکنیم و اگر مغز برنج کمی سفت بود و شکننده نبود، به صورت نیم پخت و زنده تر آبکش میکنیم. (به علت متفاوت بودن جنس برنج ایرانی آبکش کردن زمان دقیقی ندارد و باید برنج را قبل از آبکش تست کنیم).

گام ششم:

داخل قابلمه مناسب روغن مایع و یک قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و روغن و زعفران را ترکیب میکنیم و نان را به عنوان ته دیگ، کف قابلمه قرار میدهیم و برنج را آرام آرام با کفگیر داخل قابلمه میریزیم و در قابلمه را قرار میدهیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و ۳۰ گرم کره و ۲ قاشق غذاخوری روغن حیوانی را داخل یک شیرجوش میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا ذوب شود و بعد از ذوب شدن کره حرارت را خاموش میکنیم و چهار قاشق سوپخوری آب جوش به کره ذوب شده اضافه میکنیم و هم میزنیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه پلو یونانی با میگو

گام هفتم:

بعد از گرم شدن برنج و بلند شدن بخار، مخلوط کره و آب را روی برنج میریزیم و مجددا در قابلمه را قرار میدهیم و اجازه میدهیم برنج با حرارت کم، یک ساعت دم بکشد.

بعد از دم کشیدن برنج دو کفگیر از برنج را برمیداریم و داخل کاسه مناسبی میریزیم و زرشک و آب زعفران را به برنج اضافه میکنیم و هم میزنیم.

برنج دم کشیده را در دیس مناسب میریزیم و روی آن، ترکیب برنج زعفرانی و زرشک را میریزیم و ماهیچه پخته را کنار برنج قرار میدهیم و سس ماهیچه را از صافی رد میکنیم و روی ماهیچه میریزیم و روی ماهیچه و برنج خلال پسته میریزیم.

نکات مهم

– بهتر است برای پخت ماهیچه پلو مجلسی از ماهیچه گوسفندی نر و جوان استفاده کنید.

– زرشک را در حد دو دقیقه با حرارت کم تفت دهید و سریع حرارت را خاموش کنید تا نسوزد.

– زعفران را در دو مرحله به ماهیچه اضافه کنید یکبار در اوایل پخت بعد از تفت دادن گوشت و یکبار بعد از پختن ماهیچه اضافه نمایید.

– بعد از پخت ماهیچه، سس ماهیچه را از صافی رد کنید و سپس موقع سرو استفاده نمایید.

در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها