مواد لازم و طرز تهیه ماهیچه پلو مجلسی
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
ماهیچه پلو مجلسی
ماهیچه پلو مجلسی یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه و لوکس ایرانی است که به ویژه در مهمانیها و مراسم مجلسی سرو میشود. این غذا ترکیبی از برنج ایرانی خوشعطر و ماهیچه گوسفندی است که به روش خاصی پخته میشود و طعمی بینظیر دارد.
این غذا به دلیل طعم غنی، عطر فوقالعاده، و ظاهر شیک و جذابش، به عنوان یک غذای ویژه و مجلسی شناخته میشود. پخت طولانی و آرام ماهیچهها باعث میشود تا گوشت لطیف و نرم شود که به راحتی از استخوان جدا میشود، و این از جمله دلایلی است که این غذا مورد علاقه بسیاری از مردم است.
* مناسب برای: ۶ الی ۷ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۱ ساعت | ۱ ساعت | ۲ ساعت |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت ماهیچه پلو مجلسی به شرح زیر می باشد:
برنج: ۶ پیمانه
ماهیچه جوان و نرگوسفند: یک کیلوگرم
کره: ۱۵۰ گرم
پیاز: یک عدد
سیر له شده: سه حبه
نمک: یک قاشق غذاخوری سرخالی
فلفل سیاه نیمکوب: یک چهارم قاشق چایخوری
برگ بو: ۳ تکه
تخم گشنیز نیمکوب: نصف قاشق چایخوری
زیره سیاه نیمکوب: یک سوم قاشق چایخوری
هویج: یک عدد بزرگ
آب لیمو ترش تازه: یک عدد
زعفران: شش قاشق سوپخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
زرشک: پنج قاشق سوپخوری
خلال پسته: یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه
گام اول:
ابتدا برای پخت ماهیچه پلو مجلسی یک عدد پیاز بزرگ را به صورت خلالی باریک خرد میکنیم و یک عدد هویج بزرگ را پوست میگیریم و به صورت حلقه ای برش میزنیم و سه حبه سیر را نیز له میکنیم.
داخل قابلمه مناسب سه قاشق سوپخوری روغن ویژه سرخ کردن و ۵۰ گرم کره میریزیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و اجازه میدهیم تا کره ذوب شود و پیازها و هویج خرد شده را داخل قابلمه میریزیم و خوب تفت میدهیم تا پیاز سبک شود.
گام دوم:
سپس سه حبه سیر له شده را نیز به پیاز اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم و یک کیلوگرم ماهیچه گوسفندی را به پیاز در حال تفت اضافه میکنیم و ماهیچه را هم نمیزنیم تا آب نیندازد و بعد از سرخ شدن یک طرف برمیگردانیم تا طرف دیگر نیز سرخ شود سپس تفت میدهیم تا رنگ ماهیچه تغییر بکند.
گام سوم:
سپس ادویه ها را که شامل نصف قاشق چایخوری تخم گشنیز نیمکوب و یک سوم قاشق چایخوری زیره سیاه نیمکوب و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و یک قاشق چایخوری زردچوبه و نصف قاشق چایخوری نمک میباشد به ماهیچه در حال تفت اضافه میکنیم و هر طرف ماهیچه را تفت میدهیم.
گام چهارم:
۳ عدد برگ بو و دو قاشق سوپخوری زعفران نیز به ماهیچه در حال تفت اضافه میکنیم و روی ماهیچه به اندازه ای آب جوش میریزیم که سطح روی ماهیچه با آب پوشیده شود و در قابلمه را قرار میدهیم تا ماهیچه بپزد و در حین پخت در قابلمه را برنمی داریم.
بعد از پخت ماهیچه مجددا سه قاشق سوپخوری زعفران و آب یک عدد لیمو ترش تازه و یک قاشق چایخوری نمک را به آب ماهیچه پخته شده اضافه میکنیم و ماهیچه را داخل آبش زیرو رو میکنیم و در قابلمه را قرار میدهیم تا بیست دقیقه مجددا بجوشد.
گام پنجم:
داخل یک تابه ۳۰ گرم کره و ۲۰ گرم روغن مایع میریزیم و به محض آب شدن کره، پنج قاشق سوپخوری زرشک و یک قاشق سوپخوری شکر را داخل کره میریزیم و زرشک را تفت میدهیم و یک قاشق سوپخوری زعفران میریزیم و قبل از پف کردن زرشک حرارت را خاموش میکنیم.
داخل کاسه مناسبی، شش پیمانه برنج ایرانی را با آب ولرم میشوییم و سه الی شش ساعت قبل از پخت، با سنگ نمک خیس میکنیم سپس آب برنج را آبکش میکنیم و داخل قابلمه ای که آب داخل آن در حال جوش میباشد میریزیم و با کفگیر یکبار هم میزنیم و اجازه میدهیم تا دوباره بجوشد، برنج را تست میکنیم و اگر مغز برنج کمی سفت بود و شکننده نبود، به صورت نیم پخت و زنده تر آبکش میکنیم. (به علت متفاوت بودن جنس برنج ایرانی آبکش کردن زمان دقیقی ندارد و باید برنج را قبل از آبکش تست کنیم).
گام ششم:
داخل قابلمه مناسب روغن مایع و یک قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و روغن و زعفران را ترکیب میکنیم و نان را به عنوان ته دیگ، کف قابلمه قرار میدهیم و برنج را آرام آرام با کفگیر داخل قابلمه میریزیم و در قابلمه را قرار میدهیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و ۳۰ گرم کره و ۲ قاشق غذاخوری روغن حیوانی را داخل یک شیرجوش میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا ذوب شود و بعد از ذوب شدن کره حرارت را خاموش میکنیم و چهار قاشق سوپخوری آب جوش به کره ذوب شده اضافه میکنیم و هم میزنیم.
گام هفتم:
بعد از گرم شدن برنج و بلند شدن بخار، مخلوط کره و آب را روی برنج میریزیم و مجددا در قابلمه را قرار میدهیم و اجازه میدهیم برنج با حرارت کم، یک ساعت دم بکشد.
بعد از دم کشیدن برنج دو کفگیر از برنج را برمیداریم و داخل کاسه مناسبی میریزیم و زرشک و آب زعفران را به برنج اضافه میکنیم و هم میزنیم.
برنج دم کشیده را در دیس مناسب میریزیم و روی آن، ترکیب برنج زعفرانی و زرشک را میریزیم و ماهیچه پخته را کنار برنج قرار میدهیم و سس ماهیچه را از صافی رد میکنیم و روی ماهیچه میریزیم و روی ماهیچه و برنج خلال پسته میریزیم.
نکات مهم
– بهتر است برای پخت ماهیچه پلو مجلسی از ماهیچه گوسفندی نر و جوان استفاده کنید.
– زرشک را در حد دو دقیقه با حرارت کم تفت دهید و سریع حرارت را خاموش کنید تا نسوزد.
– زعفران را در دو مرحله به ماهیچه اضافه کنید یکبار در اوایل پخت بعد از تفت دادن گوشت و یکبار بعد از پختن ماهیچه اضافه نمایید.
– بعد از پخت ماهیچه، سس ماهیچه را از صافی رد کنید و سپس موقع سرو استفاده نمایید.