مواد لازم و طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی

پلو و چلو ۰۲ شهریور ۱۴۰۳ بدون دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

لوبیا پلو مجلسی

لوبیا پلو مجلسی یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که در مهمانی ها و مناسبت های خاص طبخ می‌شود و به دلیل طعم غنی و معطرش محبوبیت خاصی دارد. این پلو غنی از مواد مغذی است و معمولاً با استفاده از برنج، لوبیا سبز، گوشت (معمولاً گوسفند یا گوساله)، پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویه جات معطر تهیه می‌شود.

این غذا در مناطق مختلف ایران با تغییرات جزئی در مواد اولیه و طرز تهیه پخته می‌شود، اما اساساً این غذا جزء پلوهایی است که از دیرباز در فرهنگ غذایی ایران جایگاه داشته است. ترکیب لوبیا سبز و گوشت در کنار برنج، نمونه‌ای از تلفیق سادگی و طعم عالی است که با گذشت زمان بهبود یافته است.
این غذا را معمولاً با ماست، سالاد شیرازی یا ترشی‌جات میل می‌کنند. این پلو نه تنها غنی از طعم های متفاوت است، بلکه به لحاظ ظاهری نیز بسیار دلپذیر و جذاب است.

لوبیا پلو مجلسی

* مناسب برای: ۴ نفر

* درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت لوبیا پلو مجلسی
زمان آماده سازیزمان پختکل زمان
۳۰ دقیقه۴۰ دقیقه۱ ساعت و ۱۰ دقیقه

مواد لازم

لوبیا پلو مجلسی

مواد لازم برای پخت لوبیا پلو مجلسی به شرح زیر می باشد:

برنج: چهار پیمانه

لوبیا سبز: ۳۰۰ گرم

گوشت (مغز ران گوسفند): ۵۰۰ گرم

پیاز برای سفید کردن گوشت: یک عدد

برگ بو: دو عدد

هویج: یک عدد

برگ کرفس: یک ساقه

پیاز تفت داده شده: دو عدد

رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری

پوره گوجه فرنگی: ۴۰۰ گرم

همچنین بخوانید:  موادد لازم و طرز تهیه بامیه پلو

زعفران: به میزان نیاز

لیمو ترش: یک عدد

نمک: به میزان لازم

فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری

زردچوبه: دو قاشق چایخوری

جوزهندی: یک چهارم قاشق چایخوری

پودر دارچین: یک قاشق چایخوری

پودر هل: نصف قاشق چایخوری

پودر گل سرخ: یک قاشق چایخوری

زیره سبز آسیاب شده (به دلخواه): یک چهارم قاشق چایخوری

روغن حیوانی: به میزان لازم

چوب دارچین: دو عدد

سیر له شده: یک عدد

طرز تهیه

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی

گام اول:

در ابتدا برای پخت لوبیا پلو مجلسی گوشتمان را سفید می کنیم به این صورت که برگ کرفس و یک عدد چوب دارچین و برگ بو و هویج و پیاز را داخل آب در حال جوش به مدت ۵ دقیقه می جوشانیم سپس گوشت را داخل آب جوش به مدت ۵ دقیقه قرار میدهیم و از داخل آب خارج کرده و به تکه های دلخواه برش میدهیم.

گام دوم:

لوبیا ها را پاک میکنیم و میشوییم و به اندازه یکسان برش میزنیم و داخل کاسه میریزیم و روی لوبیا آب جوش داغ میریزیم و پنج دقیقه بعد آبش را آبکش میکنیم.

پیاز را نگینی خرد میکنیم و در روغن داغ تفت میدهیم و بعد با زردچوبه یک دقیقه تفت میدهیم تا به رنگ طلایی درآید.

گام سوم:

روغن را داغ میکنیم و گوشت خرد شده را داخل آن میریزیم و هم نمیزنیم و اجازه میدهیم یک طرف گوشت سرخ شود و چوب دارچین را داخل گوشت می اندازیم و حرارت گوشت را بالا نگه میداریم تا آب نیندازد و هل و فلفل سیاه و جوز هندی و پودر گل و زعفران اضافه میکنیم و گوشت را با حرارت بالا تفت میدهیم و پیاز داغ و سیر له شده را اضافه میکنیم سپس رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و تفت میدهیم و پوره گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و یک لیوان استاک اضافه می کنیم و دو ساعت با شعله کم اجازه پخت میدهیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه رشته پلو

گام چهارم:

لوبیا سبز خرد شده را ۱۵ دقیقه در روغن تفت میدهیم و زردچوبه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم و چوب دارچین را از داخل گوشت خارج میکنیم و لوبیا را داخل مواد گوشت میریزیم و یک لیوان آب جوش میریزیم و یک ساعت با شعله کم اجازه پخت میدهیم و در آخر نمک و زعفران میریزیم.

از سس لوبیا و گوشت قبل از این که آبش کشیده شود برمیداریم و با برنج آبکش شده مخلوط میکنیم تا برنجمان طعم دار شود.

گام پنجم:

ته قابلمه روغن میریزیم و ته دیگی که دوست داشتیم داخلش قرار میدهیم و برنج را که آبکش کردیم یک لایه برنج در قابلمه میریزیم و یک لایه مواد میریزیم و زیره و ادویه جوزهندی و دارچین و پودرگل و هل را لایه لایه روی مواد میپاشیم و این کار را چندین بار تکرار میکنیم.

چند سوراخ روی برنج ایجاد میکنیم و آب نصف لیمو ترش را روی برنج میریزیم و در قابلمه را میگذاریم و به محض بخار کردن سه قاشق روغن حیوانی و شش قاشق آب جوش را ترکیب می کنیم و روی برنج میریزیم و اجازه میدهیم با حرارت کم دم بکشد.

نکات مهم

  • برای لوبیا پلو بهتر است اندازه گوشت های برش داده شده کوچک باشد.
  • لوبیا ها را حتما باید به یک اندازه برش بزنید و روی لوبیا آب داغ در حال جوش بریزید و بعد از پنج دقیقه آبکش کنید.
  • اگر استاک گوشت نداشتید یک عدد استاک گوشت ترک را با آب جوش ترکیب کنید و به گوشت در حال پخت اضافه کنید.
همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه باقالی پلو و ماهیچه
در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها