مواد لازم و طرز تهیه عدس پلو مجلسی

پلو و چلو ۱۰ تیر ۱۴۰۳ یک دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

عدس پلو مجلسی

عدس پلو مجلسی یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که به خاطر طعم دلپذیر و تهیه‌ی آسانش در میان انواع غذاهای ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد. این غذا ترکیبی از برنج، عدس، پیاز، و معمولاً گوشت (مثل گوشت چرخ‌کرده یا قیمه برشته) است و با ادویه جاتی چون دارچین و زردچوبه طعم دار می‌شود.

در نسخه‌ی مجلسی عدس پلو، به غذا بافت و ظاهری لوکس تر داده می‌شود، معمولاً با افزودن موادی چون خلال بادام، پسته، کشمش یا زرشک. این افزودنی ها نه تنها ظاهر غذا را زیباتر می‌کنند بلکه باعث ایجاد ترکیب طعمی جذاب و متنوعی نیز می‌شوند. عدس پلو می‌تواند به عنوان غذای اصلی در مهمانی ها و جشن ها سرو شود و معمولاً با مخلفاتی مانند ماست یا سالاد شیرازی همراه می‌شود.

این غذا علاوه بر اینکه بسیار خوشمزه است، از نظر تغذیه‌ای نیز سرشار از پروتئین و فیبر است، و برای یک وعده‌ی غذایی مقوی و کامل انتخاب مناسبی به شمار می‌رود.

عدس پلو مجلسی

* مناسب برای: ۵ نفر

* درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت عدس پلو مجلسی
زمان آماده سازیزمان پختکل زمان
۴۰ دقیقه۴۰ دقیقه۱ ساعت و ۲۰ دقیقه

مواد لازم

مواد لازم عدس پلو مجلسی

مواد لازم برای پخت عدس پلو مجلسی به شرح زیر می باشد:

برنج: ۶ پیمانه

عدس: ۳ پیمانه

زرد چوبه برای عدس خیس خورده: یک قاشق چایخوری

فلفل سیاه کوبیده شده برای عدس خیس خورده: نصف قاشق چایخوری

مخلوط زیره سبز و سیاه بو داده و پودر شده برای عدس خیس خورده: یک قاشق سوپخوری

آویشن برای عدس خیس خورده: یک قاشق سوپخوری

چوب دارچین برای پختن عدس: یک عدد

غنچه گل محمدی برای پختن عدس: ۴ عدد

استاک مرغ برای پخت عدس: یک و نیم پیمانه (قرص استاک مرغ حل شده در آب)

آب جوش برای پخت عدس: سه پیمانه

نمک برای پخت عدس: یک و نیم قاشق چایخوری

شکر برای پخت عدس: یک قاشق چایخوری

کشمش پلویی: ۱۰۰ گرم

خرما: ۲۰ تا ۳۰ عدد

گوشت چرخ کرده: ۶۰۰ گرم

پیاز داغ برای پخت گوشت: دو الی سه قاشق غذاخوری

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه رشته پلو

پیاز داغ برای تزیین: به میزان لازم

شکر برای پخت گوشت: دو قاشق غذاخوری

غنچه گل محمدی برای تزیین غذا: ۸ عدد

فلفل قرمز برای پخت عدس(به دلخواه): یک عدد

کره برای برنج: ۱۰۰ گرم

کره برای پخت گوشت: ۲۰ گرم

روغن برای پخت گوشت: سه الی چهار قاشق سوپخوری

زعفران دم کشیده: چهار قاشق سوپخوری

نمک برای پخت گوشت: دو قاشق چایخوری

فلفل سیاه برای پخت گوشت: یک قاشق چایخوری

زرد چوبه برای پخت گوشت: یک قاشق چایخوری

ادویه کاری برای پخت گوشت: یک و نیم قاشق چایخوری

آویشن برای پخت گوشت (به دلخواه): نصف قاشق چایخوری

زیره سبز برای پخت گوشت: یک قاشق چایخوری

لیمو ترش تازه برای پخت گوشت: یک عدد

طرز تهیه

طرز تهیه عدس پلو مجلسی

گام اول:

ابتدا برای پخت عدس پلو مجلسی عدس را از ۲۴ ساعت قبل خیس می کنیم و بعد از آبکش کردن داخل یک قابلمه میریزیم و زردچوبه و فلفل سیاه کوبیده شده و زیره سیاه و سبز بو داده و آسیاب شده و آویشن میریزیم و قابلمه را خوب تکان می دهیم تا ادویه ها به خورد عدس خیس خورده بروند.

بعد از ده دقیقه روی عدس ها آب جوش میریزیم و استاک مرغ که آبش داغ است اضافه می کنیم و چوب دارچین و غنچه گل و نمک می ریزیم و اجازه پخت می دهیم (یک بند انگشت آب باید روی عدس برای پخت باشد). بعد از پخت عدس و کشیده شدن آب عدس یک قاشق شکر اضافه می کنیم و هم میزنیم.

گام دوم:

تابه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و گوشت چرخ کرده را داخل تابه میریزیم و خوب هم میزنیم تا بافت گوشت باز شود بعد از این که گوشت را روی حرارت ملایم کمی تفت دادیم و بافتش باز شد زردچوبه و فلفل سیاه و ادویه کاری و زیره و آویشن (به دلخواه) را اضافه می کنیم.

خوب هم میزنیم تا ادویه ها به خورد گوشت برود و زعفران آب شده را میریزیم و مخلوط می کنیم و پیاز داغ را اضافه و مخلوط می کنیم و شکر را اضافه می کنیم و هم میزنیم بعد نمک بعد کره و روغن اضافه کرده و یک عدد لیمو را برش می دهیم و هسته آن را جدا می کنیم.

همچنین بخوانید:  ته چین کاهو، مواد لازم، طرز تهیه و نکات مهم

آب لیمو را داخل گوشت میریزیم و پوست یک طرف لیمو را داخل گوشت بعد از ریختن اب لیمو به داخل گوشت می اندازیم تا عطر بگیرد (موقع کشیدن غذا پوست لیمو را خارج می کنیم) و هم میزنیم و در آخر برای ترکیب شدن تمام مواد با هم یک استکان آب جوش میریزیم تا گوشت و ادویه ها به خورد هم بروند.

گام سوم:

برنج را از سه ساعت قبل با نمک می خیسانیم و آب آن را بیرون میریزیم و به آب در حال جوش اضافه می کنیم. کف روی برنج را دور میریزیم تا برنجمان شفاف شود. بعد از نیم پز شدن برنج آن را آبکش می کنیم.

قابلمه ای را برای پخت انتخاب می کنیم که بعد از ریختن برنج و عدس یک سوم فضای خالی برای قد کشیدن برنج داشته باشد. ته قابلمه روغن میریزیم و هر ته دیگی که دوست داشتیم در کف قابلمه قرار می دهیم سپس برنج و عدس را لایه لایه میریزیم و در قابلمه را می گذاریم تا با حرارت ملایم بخار کند ۵ قاشق سوپخوری کره و ۸ قاشق سوپخوری آب را ترکیب می کنیم و اجازه می دهیم داغ شود و به روی برنج و عدس در حال بخار می دهیم و اجازه می دهیم تا با حرارت کم عرض ۴۰ دقیقه دم بکشد.

هسته خرما را در می آوریم و پوستش را جدا می کنیم  و کره و زعفران آب کرده اضافه می کنیم و خوب له می کنیم بعد دستمان را خیس می کنیم و به خرمای له شده توسط دستمان فرم خرما می دهیم و در وسط خرما فرم داده شده خلال بادام قرار می دهیم. روغن را با حرارت ملایم داغ می کنیم و خرما را داخل آن به مدت کوتاه تفت می دهیم.

کشمش پلویی را در آب به مدت یک ربع خیس می کنیم بعد آبکش می کنیم و اجازه می دهیم خشک شوند بعد از خشک شدن آب کشمش به مدت یک دقیقه داخل روغن سرخ می کنیم و در داخل ظرف میریزیم و یک قاشق آب داغ در آخر اضافه می کنیم و هم میزنیم تا کشمش ها فرم خود را حفظ کنند.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی

بعد از آماده شدن تمام موادمان در یک دیس پذیرایی برنج و عدس دم کشیده را میریزیم و گوشت پخته شده را روی برنج عدس میریزیم و پیاز داغ را دور گوشت میریزیم و کشمش و خرما را یا به صورت دور تا دور یا تکه ای روی مواد میریزیم.

نکات مهم

– بهتر است از عدس محلی برای پخت عدس پلو مجلسی استفاده کنید. بعد از خیس کردن عدس و دور ریختن آب آن حتما با ادویه های ذکر شده خوب مخلوط کنید و حتما برای پخت آب جوش بریزید تا عدس ها وا نروند.

– اگر برای پخت عدس استاک مرغ نداشتید از عصاره مرغ ترجیحا ترک استفاده نمایید و در یک و نیم لیوان آب جوش حل کرده و به آب عدس اضافه نمایید.

– گوشت ها را اول بدون اضافه کردن روغن تفت دهید تا بافت گوشت کاملا باز شود و طبق مراحل گفته شده در دستور ادویه را اضافه نمایید.

– پوست لیمو که داخل گوشت می باشد موقع سرو جدا کنید.

– بعد از تفت دادن گوشت حتما باید پیاز داغ استفاده نمایید.

– اگر خواستید روغن مصرفی شما خوش عطر باشد داخل آن رزماری و دو دانه فلفل بیندازید تا روغن شما خوش عطر باشد.

– اضافه کردن کره آب شده و زعفران آب شده طعم خاصی به خرما له شده می دهد پس حذف نکنید.

– بعد از تفت دادن کشمش با حرارت کم و به مدت یک دقیقه داخل ظرفی بریزید و برای برگشتن حالت کشمش یک قاشق آب داغ به آن اضافه نمایید.

– برای شفاف شدن برنج موقع جوشیدن کف آن را بردارید برای قد کشیدن برنج، در حال جوشیدن یخ اضافه کنید تا شوک وارده باعث قد کشیدن برنج شود.

ارزش غذایی

ارزش غذایی برای عدس پلو مجلسی
نوعمقدار
کالری۳۷۱KCal
چربی۱۴g
سدیم۲۰mg
کربوهیدرات۵۰g
پروتئین۱۲g
در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها
سها
۱ مرداد ۱۴۰۳ ساعت: ۱۹:۱۰

تصاویری واقعا لایک داره و توضیحات عالیه