مواد لازم و طرز تهیه شیرین پلو

پلو و چلو ۱۶ شهریور ۱۴۰۳ بدون دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

شیرین پلو

شیرین پلو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که به خصوص در مهمانی‌ها و مراسم‌های خاص سرو می‌شود. این غذا ترکیبی از برنج معطر با موادی شیرین مانند هویج، پوست پرتقال، خلال بادام، و خلال پسته است که همراه با زعفران، زرشک و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود.

این غذا معمولاً با انواع گوشت مانند مرغ، گوشت گوسفند یا ماهیچه سرو می‌شود و طعم خاص و منحصر به فردی دارد که آن را برای مجالس و مهمانی‌ها ایده‌آل می‌کند.

شیرین پلو

* مناسب برای: ۴ الی ۵ نفر

* درجه سختی: سخت

اطلاعات زمانی پخت شیرین پلو
زمان آماده سازیزمان پختکل زمان
۲ ساعت۱ ساعت۳ ساعت

مواد لازم

مواد لازم شیرین پلو

مواد لازم برای پخت شیرین پلو به شرح زیر می باشد:

برنج: ۴ لیوان فرانسوی

سینه یا ران مرغ: ۴ تکه

شکر: دو سوم لیوان فرانسوی

آب: یک لیوان فرانسوی

خلال بادام: یک سوم لیوان فرانسوی

خلال پسته: یک سوم لیوان فرانسوی

خلال پرتقال: نصف لیوان فرانسوی

زعفران: پنج قاشق سوپخوری

گلاب: دو قاشق سوپخوری

کره: ۵۰ گرم

پیاز: یک عدد

نمک: یک قاشق چایخوری

فلفل سیاه نیمکوب: یک سوم قاشق چایخوری

طرز تهیه

طرز تهیه شیرین پلو

گام اول:

داخل یک قابلمه مناسب سه قاشق غذاخوری روغن میریزیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و ۴ تکه مرغ را داخل قابلمه قرار میدهیم و یک قاشق چایخوری نمک و یک سوم قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و یک قاشق سوپخوری زعفران روی تکه های مرغ میریزیم و هر دو طرف مرغ را سرخ می کنیم. بعد از سرخ شدن دو طرف مرغ ها یک عدد پیاز داخل قابلمه قرار میدهیم و روی مرغ ها تا حدی که روی سطح مرغ ها پوشیده شود آب میریزم و در قابلمه را قرار میدهیم تا مرغ ها بپزند و آبی که ریختیم تبخیر شود.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه شوید پلو با مرغ

گام دوم:

برای تهیه پوست پرتقال خشک شده، پوست پرتقال را توسط پوست کن طوری نازک پوست میگیریم که قسمت سفید پرتقال روی آن نباشد سپس به صورت خلالی باریک برش میزنیم و داخل یک شیرجوش آب میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا آب بجوشد و خلال ها را داخل آب در حال جوش میریزیم و چهار دقیقه که جوشید آبکش میکنیم و داخل آب یخ به مدت نیم ساعت قرار میدهیم و این کار را چهار بار تکرار میکنیم تا تلخی پوست پرتقال گرفته شود و بعد از گرفته شدن تلخی تست میکنیم و در آخر داخل آب یخ به مدت سه ساعت داخل یخچال قرار میدهیم و بعد از آبکش کردن اگر قصد استفاده داشتیم استفاده میکنیم و اگر قصد استفاده نداشتیم، اجازه میدهیم خشک شود و داخل ظرف شیشه ای برای استفاده های بعدی میریزیم.

گام سوم:

دو سوم لیوان شکر و یک لیوان آب را داخل شیر جوش میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم و چند بار هم میزنیم تا شکر حل شود و به جوش بیاید و بعد از به جوش آمدن اجازه میدهیم پنج دقیقه بجوشد و حرارت را خاموش میکنیم.

یک سوم لیوان فرانسوی خلال بادام و یک سوم لیوان فرانسوی خلال پسته را داخل کاسه مناسبی میریزیم و روی خلال پسته و بادام دو قاشق سوپخوری گلاب میریزیم.

گام چهارم:

یک عدد تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و دو قاشق غذاخوری داخل تابه روغن یا کره میریزیم و خلال بادام و خلال پسته را همراه با گلابی که روی خلال ها ریختیم داخل تابه میریزیم و پوست پرتقال هایی که تلخی آن ها را گرفتیم و هنوز خشک نکردیم (خشک کردن برای استفاده در روزهای آینده است) را نیز میریزیم و چند دقیقه تفت میدهیم و یک قاشق سوپخوری زعفران غلیظ اضافه میکنیم و هم میزنیم و حرارت خاموش میکنیم و نصف شیره ای که درست کردیم روی مواد خلال میریزیم و مواد را هم میزنیم و استراحت میدهیم تا شیره به خورد مواد برود.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی

گام پنجم:

داخل کاسه مناسبی، چهار لیوان برنج ایرانی را با آب ولرم میشوییم و سه الی شش ساعت قبل از پخت، با سنگ نمک خیس میکنیم سپس آب برنج را آبکش میکنیم و داخل قابلمه ای که آب داخل آن در حال جوش میباشد میریزیم و با کفگیر یکبار هم میزنیم و اجازه میدهیم تا دوباره بجوشد، برنج را تست میکنیم و اگر مغز برنج کمی سفت بود و شکننده نبود، به صورت نیم پخت و کمی زنده تر آبکش میکنیم.

(به علت متفاوت بودن جنس برنج ایرانی آبکش کردن زمان دقیقی ندارد و باید برنج را قبل از آبکش تست کنیم). برنج شیرین پلو را به علت اضافه کردن شیره به برنج کمی زنده تر آبکش میکنیم.

گام ششم:

داخل قابلمه مناسب روغن مایع و یک قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و روغن و زعفران را ترکیب میکنیم و نان را به عنوان ته دیگ، کف قابلمه قرار میدهیم و آرام آرام با کفگیر یک لایه برنج داخل قابلمه میریزیم و یک لایه از مواد خلال همراه با شیره اش میریزیم و مرغ های پخته شده را روی مواد خلال قرار میدهیم و مجددا یک لایه از مواد خلال را روی مرغ ها همراه با شیره داخلش میریزیم و مجددا یک لایه برنج داخل قابلمه میریزیم و یک لایه از مواد خلال همراه با شیره اش میریزیم و این کار را چندین بار تکرار میکنیم تا موادمان تمام شود.

گام هفتم:

در لایه آخر برنج ساده میریزیم و مقداری از مواد خلال را برای تزیین نگه میداریم و در قابلمه را قرار میدهیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم. ۵۰ گرم کره را داخل شیرجوش شیره میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا کره ذوب شود و بعد از ذوب شدن کره داخل شیره حرارت را خاموش میکنیم و هم میزنیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه باقالی پلو با ماهی

گام هشتم

بعد از گرم شدن برنج و بلند شدن بخار، مخلوط کره و شیره را روی برنج میریزیم و مجددا در قابلمه را قرار میدهیم و زیر قابلمه شعله پخش کن قرار میدهیم و اجازه میدهیم شیرین پلو، یک ساعت با حرارت کم و همراه با شعله پخش کن دم بکشد.

بعد از دم کشیدن برنج شیرین پلو دو کفگیر از برنج های سفید روی شیرین پلو را برمیداریم و داخل کاسه مناسبی میریزیم و آب زعفران را به برنج اضافه میکنیم و هم میزنیم.

گام نهم:

برنج داخل قابلمه شیرین پلو را کمی با کفگیر به آرامی  ترکیب میکنیم و با کفگیر روی دیس میریزیم و بعد از دیدن مرغ ها، برای جلوگیری از له شدن مرغ ها، مرغ ها را خارج میکنیم و داخل ظرف مناسب قرار میدهیم و مجددا قسمت های پایین شیرین پلو را هم میزنیم و داخل دیس میریزیم. مرغ ها را روی شیرین پلو میچینیم و با برنج زعفرانی روی شیرین پلو را تزیین میکنیم و از مواد خلال که نگه داشتیم برای تزیین روی شیرین پلو میریزیم.

ته دیگ را به تکه های کوچک تقسیم میکنیم و روی شیرین پلو قرار میدهیم.

نکات مهم

– برای پخت شیرین پلو حتما از شعله پخش کن استفاده نمایید تا به علت استفاده از شیره ته دیگ نسوزد.

در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها