مواد لازم و طرز تهیه شیرین پلو
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
شیرین پلو
شیرین پلو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که به خصوص در مهمانیها و مراسمهای خاص سرو میشود. این غذا ترکیبی از برنج معطر با موادی شیرین مانند هویج، پوست پرتقال، خلال بادام، و خلال پسته است که همراه با زعفران، زرشک و ادویههای مختلف تهیه میشود.
این غذا معمولاً با انواع گوشت مانند مرغ، گوشت گوسفند یا ماهیچه سرو میشود و طعم خاص و منحصر به فردی دارد که آن را برای مجالس و مهمانیها ایدهآل میکند.
* مناسب برای: ۴ الی ۵ نفر
* درجه سختی: سخت
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۲ ساعت | ۱ ساعت | ۳ ساعت |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت شیرین پلو به شرح زیر می باشد:
برنج: ۴ لیوان فرانسوی
سینه یا ران مرغ: ۴ تکه
شکر: دو سوم لیوان فرانسوی
آب: یک لیوان فرانسوی
خلال بادام: یک سوم لیوان فرانسوی
خلال پسته: یک سوم لیوان فرانسوی
خلال پرتقال: نصف لیوان فرانسوی
زعفران: پنج قاشق سوپخوری
گلاب: دو قاشق سوپخوری
کره: ۵۰ گرم
پیاز: یک عدد
نمک: یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه نیمکوب: یک سوم قاشق چایخوری
طرز تهیه
گام اول:
داخل یک قابلمه مناسب سه قاشق غذاخوری روغن میریزیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و ۴ تکه مرغ را داخل قابلمه قرار میدهیم و یک قاشق چایخوری نمک و یک سوم قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و یک قاشق سوپخوری زعفران روی تکه های مرغ میریزیم و هر دو طرف مرغ را سرخ می کنیم. بعد از سرخ شدن دو طرف مرغ ها یک عدد پیاز داخل قابلمه قرار میدهیم و روی مرغ ها تا حدی که روی سطح مرغ ها پوشیده شود آب میریزم و در قابلمه را قرار میدهیم تا مرغ ها بپزند و آبی که ریختیم تبخیر شود.
گام دوم:
برای تهیه پوست پرتقال خشک شده، پوست پرتقال را توسط پوست کن طوری نازک پوست میگیریم که قسمت سفید پرتقال روی آن نباشد سپس به صورت خلالی باریک برش میزنیم و داخل یک شیرجوش آب میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا آب بجوشد و خلال ها را داخل آب در حال جوش میریزیم و چهار دقیقه که جوشید آبکش میکنیم و داخل آب یخ به مدت نیم ساعت قرار میدهیم و این کار را چهار بار تکرار میکنیم تا تلخی پوست پرتقال گرفته شود و بعد از گرفته شدن تلخی تست میکنیم و در آخر داخل آب یخ به مدت سه ساعت داخل یخچال قرار میدهیم و بعد از آبکش کردن اگر قصد استفاده داشتیم استفاده میکنیم و اگر قصد استفاده نداشتیم، اجازه میدهیم خشک شود و داخل ظرف شیشه ای برای استفاده های بعدی میریزیم.
گام سوم:
دو سوم لیوان شکر و یک لیوان آب را داخل شیر جوش میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم و چند بار هم میزنیم تا شکر حل شود و به جوش بیاید و بعد از به جوش آمدن اجازه میدهیم پنج دقیقه بجوشد و حرارت را خاموش میکنیم.
یک سوم لیوان فرانسوی خلال بادام و یک سوم لیوان فرانسوی خلال پسته را داخل کاسه مناسبی میریزیم و روی خلال پسته و بادام دو قاشق سوپخوری گلاب میریزیم.
گام چهارم:
یک عدد تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و دو قاشق غذاخوری داخل تابه روغن یا کره میریزیم و خلال بادام و خلال پسته را همراه با گلابی که روی خلال ها ریختیم داخل تابه میریزیم و پوست پرتقال هایی که تلخی آن ها را گرفتیم و هنوز خشک نکردیم (خشک کردن برای استفاده در روزهای آینده است) را نیز میریزیم و چند دقیقه تفت میدهیم و یک قاشق سوپخوری زعفران غلیظ اضافه میکنیم و هم میزنیم و حرارت خاموش میکنیم و نصف شیره ای که درست کردیم روی مواد خلال میریزیم و مواد را هم میزنیم و استراحت میدهیم تا شیره به خورد مواد برود.
گام پنجم:
داخل کاسه مناسبی، چهار لیوان برنج ایرانی را با آب ولرم میشوییم و سه الی شش ساعت قبل از پخت، با سنگ نمک خیس میکنیم سپس آب برنج را آبکش میکنیم و داخل قابلمه ای که آب داخل آن در حال جوش میباشد میریزیم و با کفگیر یکبار هم میزنیم و اجازه میدهیم تا دوباره بجوشد، برنج را تست میکنیم و اگر مغز برنج کمی سفت بود و شکننده نبود، به صورت نیم پخت و کمی زنده تر آبکش میکنیم.
(به علت متفاوت بودن جنس برنج ایرانی آبکش کردن زمان دقیقی ندارد و باید برنج را قبل از آبکش تست کنیم). برنج شیرین پلو را به علت اضافه کردن شیره به برنج کمی زنده تر آبکش میکنیم.
گام ششم:
داخل قابلمه مناسب روغن مایع و یک قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و روغن و زعفران را ترکیب میکنیم و نان را به عنوان ته دیگ، کف قابلمه قرار میدهیم و آرام آرام با کفگیر یک لایه برنج داخل قابلمه میریزیم و یک لایه از مواد خلال همراه با شیره اش میریزیم و مرغ های پخته شده را روی مواد خلال قرار میدهیم و مجددا یک لایه از مواد خلال را روی مرغ ها همراه با شیره داخلش میریزیم و مجددا یک لایه برنج داخل قابلمه میریزیم و یک لایه از مواد خلال همراه با شیره اش میریزیم و این کار را چندین بار تکرار میکنیم تا موادمان تمام شود.
گام هفتم:
در لایه آخر برنج ساده میریزیم و مقداری از مواد خلال را برای تزیین نگه میداریم و در قابلمه را قرار میدهیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم. ۵۰ گرم کره را داخل شیرجوش شیره میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا کره ذوب شود و بعد از ذوب شدن کره داخل شیره حرارت را خاموش میکنیم و هم میزنیم.
گام هشتم
بعد از گرم شدن برنج و بلند شدن بخار، مخلوط کره و شیره را روی برنج میریزیم و مجددا در قابلمه را قرار میدهیم و زیر قابلمه شعله پخش کن قرار میدهیم و اجازه میدهیم شیرین پلو، یک ساعت با حرارت کم و همراه با شعله پخش کن دم بکشد.
بعد از دم کشیدن برنج شیرین پلو دو کفگیر از برنج های سفید روی شیرین پلو را برمیداریم و داخل کاسه مناسبی میریزیم و آب زعفران را به برنج اضافه میکنیم و هم میزنیم.
گام نهم:
برنج داخل قابلمه شیرین پلو را کمی با کفگیر به آرامی ترکیب میکنیم و با کفگیر روی دیس میریزیم و بعد از دیدن مرغ ها، برای جلوگیری از له شدن مرغ ها، مرغ ها را خارج میکنیم و داخل ظرف مناسب قرار میدهیم و مجددا قسمت های پایین شیرین پلو را هم میزنیم و داخل دیس میریزیم. مرغ ها را روی شیرین پلو میچینیم و با برنج زعفرانی روی شیرین پلو را تزیین میکنیم و از مواد خلال که نگه داشتیم برای تزیین روی شیرین پلو میریزیم.
ته دیگ را به تکه های کوچک تقسیم میکنیم و روی شیرین پلو قرار میدهیم.
نکات مهم
– برای پخت شیرین پلو حتما از شعله پخش کن استفاده نمایید تا به علت استفاده از شیره ته دیگ نسوزد.