مواد لازم و طرز تهیه سماق پلو

پلو و چلو ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ یک دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

سماق پلو

سماق پلو یک غذای سنتی ایرانی است که از ترکیب برنج پخته شده با سماق، و اغلب همراه با گوشت یا مرغ تهیه می‌شود. سماق، ادویه‌ای با طعم ترش و کمی تند است که به برنج رنگ و طعم خاصی می‌بخشد و اغلب در غذاهای خاورمیانه‌ای استفاده می‌شود.

این غذا با طعم ترش و دلپذیر سماق و ترکیب آن با گوشت یا مرغ، غذایی خوشمزه و مقوی است که می‌تواند در مهمانی‌ها و جمع‌های خانوادگی سرو شود و طرفداران زیادی دارد.

سماق پلو

* مناسب برای: ۴ نفر

* درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت سماق پلو
زمان آماده سازیزمان پختکل زمان
۱ ساعت۱ ساعت۲ ساعت

مواد لازم

مواد لازم سماق پلو

مواد لازم برای پخت سماق پلو به شرح زیر می باشد:

برنج: ۴ لیوان فرانسوی

سماق: دو قاشق غذاخوری

گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم

پیاز: یک عدد

نمک: یک قاشق چایخوری

فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چایخوری

پودر سوخاری: یک قاشق غذاخوری

کره: ۸۰ گرم

زعفران: پنج قاشق سوپخوری

خلال پسته: ۲ قاشق سوپخوری

مغز گردو درشت خرد شده: ده عدد گردو

طرز تهیه

طرز تهیه سماق پلو

گام اول:

ابتدا برای درست کردن سماق پلو یک عدد پیاز را با رنده متوسط رنده میکنیم و آب پیاز را میگیریم و داخل یک کاسه مناسب میریزیم و ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده (ترکیب گوشت گوسفند و گوساله) را به همراه ادویه ها که شامل یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه و یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق غذاخوری پودر سوخاری میباشد و یک قاشق سوپخوری زعفران به پیاز رنده شده اضافه میکنیم و خوب ورز میدهیم و چندین بار به کف کاسه میکوبیم تا گوشت چسبنده شود.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه شیرین پلو

گام دوم:

به اندازه گردو از گوشت ها بر میداریم و داخلش یک چهارم مغز گردو را قرار میدهیم و قلقلی میکنیم و روی سینی میچینیم.

داخل تابه ۴۰ گرم کره میریزیم و تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا کره ذوب شود و گوشت های قلقلی را آرام آرام داخل تابه قرار میدهیم و داخل کره ذوب شده تفت میدهیم (گوشت قلقلی ها را به یکباره اضافه نمیکنیم تا له نشوند و زیاد تفت نمیدهیم تا خشک نشوند) و حرارت را خاموش میکنیم.

گام سوم:

داخل کاسه مناسبی، چهار لیوان برنج ایرانی را با آب ولرم میشوییم و سه الی شش ساعت قبل از پخت، با سنگ نمک خیس میکنیم سپس آب برنج را آبکش میکنیم و داخل قابلمه ای که آب داخل آن در حال جوش میباشد میریزیم و با کفگیر یکبار هم میزنیم و اجازه میدهیم تا دوباره بجوشد.

گام چهارم:

برنج را تست میکنیم و اگر مغز برنج کمی سفت بود و شکننده نبود، به صورت نیم پخت و کمی زنده تر آبکش میکنیم. (به علت متفاوت بودن جنس برنج ایرانی آبکش کردن زمان دقیقی ندارد و باید برنج را قبل از آبکش تست کنیم). برنج  را کمی زنده تر آبکش میکنیم.

گام پنجم:

داخل قابلمه مناسب روغن مایع و یک قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و روغن و زعفران را ترکیب میکنیم و نان را به عنوان ته دیگ، کف قابلمه قرار میدهیم و آرام آرام با کفگیر یک لایه برنج حدود یک سوم از برنج را داخل قابلمه میریزیم و روی برنج سماق میپاشیم و یک لایه از مواد گوشت قلقلی و مقداری مغز گردو، میریزیم مجددا یک لایه برنج حدود یک سوم از برنج را داخل قابلمه میریزیم و روی برنج سماق میپاشیم و یک لایه از مواد گوشت قلقلی و مقداری مغز گردو، میریزیم و در لایه آخر برنج میریزیم و روی برنج سماق میپاشیم و مقداری از مواد گوشت و گردو را برای تزیین نگه میداریم و در قابلمه را قرار میدهیم و قابلمه را روی حرارت متوسط رو به پایین قرار میدهیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه عدس پلو مجلسی

گام ششم:

۲۰ گرم کره و ۲ قاشق غذاخوری روغن حیوانی را داخل یک شیرجوش میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا ذوب شود و بعد از ذوب شدن کره حرارت را خاموش میکنیم و چهار قاشق سوپخوری آب جوش به کره ذوب شده اضافه میکنیم و هم میزنیم. بعد از گرم شدن برنج و بلند شدن بخار، مخلوط کره و آب را روی برنج میریزیم و مجددا در قابلمه را قرار میدهیم و حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم برنج، یک ساعت دم بکشد.

گام هفتم:

بعد از دم کشیدن برنج دو کفگیر از برنج را برمیداریم و داخل کاسه مناسبی میریزیم و آب زعفران را به برنج اضافه میکنیم و هم میزنیم.

برنج داخل قابلمه سماق پلو را کمی با کفگیر به آرامی ترکیب میکنیم و با کفگیر روی دیس میریزیم و برای تزیین روی سماق پلو برنج زعفرانی میریزیم و از گوشت قلقلی و گردو که نگه داشتیم برای تزیین روی آن قرار میدهیم و دو قاشق سوپخوری خلال پسته برای تزیین روی غذا میریزیم.

ته دیگ را به تکه های کوچک تقسیم میکنیم و روی غذا قرار میدهیم.

نکات مهم

– میزان استفاده از سماق به ذائقه هر شخص بستگی دارد میتوانید کم یا زیاد کنید.

در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها
مریم
۳۰ شهریور ۱۴۰۳ ساعت: ۱۴:۳۷

وای خیلی عالیه تنوع تو آشپزی لازمه ممنون که دستورهای جدید از غذاها می‌گذارید خوردن غذاهای تکراری خسته کننده است البته ما خانمها به صرفه با مواد ارزونتر غذا رو اقتصادی میکنیم و بازم متشکرم واسه دستور غذایی جدید