مواد لازم و طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

پلو و چلو ۰۸ شهریور ۱۴۰۳ بدون دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

سبزی پلو با ماهی

سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به ویژه در مناسبت‌های خاصی مانند شب عید نوروز تهیه می‌شود. این غذا ترکیبی از برنج، سبزیجات معطر و ماهی است که در کنار هم سرو می‌شود و به عنوان یکی از نمادهای سفره هفت‌سین نیز شناخته می‌شود.

این غذا ترکیبی سالم و مغذی است که شامل پروتئین، ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر است. ماهی منبع خوبی از امگا-۳ و پروتئین است، و سبزی‌های استفاده شده در این غذا نیز سرشار از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند.

این یک غذای لذیذ، مغذی و پرطرفدار است که با طعم و بوی خاص خود جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ غذایی ایران دارد.

سبزی پلو با ماهی

* مناسب برای: ۵ نفر

* درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت سبزی پلو با ماهی
زمان آماده سازیزمان پختکل زمان
۵۰ دقیقه۴۵ دقیقه۱ ساعت و ۳۵ دقیقه

مواد لازم

مواد لازم سبزی پلو با ماهی

مواد لازم برای پخت سبزی پلو با ماهی به شرح زیر می باشد:

برنج: ۵ پیمانه

سبزی (تره و جعفری و گشنیز و شوید): ۵۰۰ گرم (۱۲۵ گرم از هر کدام)

بوته سیر تازه: ۲۰۰ گرم

روغن حیوانی: ۲ قاشق غذاخوری

کره: ۵۰ گرم

زعفران: سه قاشق غذاخوری

ماهی: ۵ عدد

آرد: یک پیمانه

نمک: نصف قاشق چایخوری

فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چایخوری

زردچوبه: یک قاشق چایخوری

پیاز و جعفری: به میزان لازم

طرز تهیه

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

گام اول:

ابتدا برای پخت سبزی پلو با ماهی بوته سیر را میشوییم و خشک میکنیم و بوته سیر را به صورت کاملا ریز خرد میکنیم. تره و جعفری و گشنیز و شوید را خوب میشوییم و داخل آبکش قرار میدهیم و سپس روی پارچه پهن میکنیم و اجازه میدهیم کاملا آبشان خشک شود و کاملا ریز خرد میکنیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه هویج پلو مجلسی

گام دوم:

داخل کاسه مناسبی، پنج پیمانه برنج را از سه ساعت قبل با سنگ نمک خیس میکنیم سپس آب برنج را آبکش میکنیم و داخل قابلمه ای که آب داخل آن در حال جوش میباشد میریزیم و با کفگیر یکبار هم میزنیم و اجازه میدهیم تا دوباره بجوشد.

برنج ها را به صورت نیم پخت و زنده تر آبکش میکنیم و قبل از آبکش کردن برنج، سبزی های خرد شده و سیر خرد شده را به برنج اضافه میکنیم و هم میزنیم و بلافاصله بعد از هم زدن، برنج و سبزی را آبکش میکنیم و آب سرد روی برنج و سبزی میریزیم.

گام سوم:

داخل قابلمه مناسب روغن مایع و یک قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و روغن و زعفران را ترکیب میکنیم و نان را داخل قابلمه قرار میدهیم و برنج را آرام آرام با کفگیر داخل قابلمه میریزیم. برای عطر بهتر سبزی پلو پوست یک عدد بوته سیر تازه را میگیریم و از وسط نصف میکنیم و وسط سبزی پلو قرار میدهیم.

گام چهارم:

دو قاشق غذاخوری زعفران حل شده در آب را به یک طرف سبزی پلو میریزیم و در قابلمه را قرار میدهیم و قابلمه را روی حرارت متوسط رو به پایین قرار میدهیم تا دم بکشد. ۵۰ گرم کره و ۲ قاشق غذاخوری روغن حیوانی را داخل یک شیرجوش میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا ذوب شود و بعد از ذوب شدن کره حرارت را خاموش میکنیم و چهار قاشق سوپخوری نیز آب جوش به کره ذوب شده اضافه میکنیم و هم میزنیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه رشته پلو

گام پنجم:

بعد از گرم شدن برنج و بلند شدن بخار، مخلوط کره و آب را روی برنج میریزیم و حرارت را کم میکنیم و مجددا در قابلمه را قرار میدهیم و اجازه میدهیم تا پنجاه دقیقه سبزی پلو دم بکشد. بعد از دم کشیدن در دیس مناسبی میکشیم و بوته سیر را که داخل برنج بود کنار برنج داخل دیس قرار میدهیم.

گام ششم:

ماهی را میشوییم و اجازه میدهیم تا خشک شود و اگر ماهی بزرگ بود چند تکه میکنیم و روی آن مقداری پیاز درشت خرد شده و جعفری میریزیم و در ظرف در بسته قرار میدهیم و یک ساعت داخل یخچال استراحت میدهیم. بعد از استراحت روی هر ماهی نصف قاشق چایخوری نمک و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل میریزیم.

داخل یک کاسه یک لیوان آرد و یک قاشق چایخوری زردچوبه میریزیم و با هم ترکیب میکنیم و دو طرف ماهی را به آرد و زردچوبه آغشته میکنیم و میتکانیم تا آرد اضافی بریزد.

گام هفتم:

داخل تابه مناسبی به اندازه کافی روغن مخصوص سرخ کردن میریزیم و تابه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا روغن داغ شود بعد از داغ شدن روغن، ماهی آغشته به آرد را از سمت پوست با احتیاط داخل روغن داغ قرار میدهیم و با قاشق چوبی یک تکان کوچک موقع سرخ شدن ماهی میدهیم و بعد از سرخ شدن یک طرف ماهی آن را برمیگردانیم تا طرف دیگر را نیز سرخ کنیم و به هیچ وجه موقع سرخ شدن ماهی در تابه را قرار نمیدهیم. بعد از سرخ شدن دو طرف ماهی در ظرف مناسبی قرار میدهیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه پلو یونانی با میگو

غذا را با نارنج و سیر ترشی و ترشی پرورده سرو میکنیم.

نکات مهم

– از بوته سیر کوچک برای سبزی پلو استفاده نمایید.

– سبزی را به صورت استاندارد خرد کنید.

– ماهی را برای سرخ کردن برای سبزی پلو با ماهی از طرف پوست با احتیاط داخل روغن داغ قرار دهید.

در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها