مواد لازم و طرز تهیه رشته پلو
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
رشته پلو
رشته پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که بیشتر در مناسبتهای خاص و مهمانیها تهیه میشود. این غذا از ترکیب برنج، رشته فرنگی (نوعی ماکارونی بسیار نازک و ریز)، پیاز، زعفران، کره یا روغن، و گاهی اوقات با افزودنیهایی مثل خلال بادام و پسته، زرشک، گوشت چرخ کرده یا مرغ پخته شده تهیه میشود.
برای تهیه این غذا، ابتدا رشتهها را در کره یا روغن تفت میدهند تا طلایی و برشته شوند. سپس، رشتهها را با برنج آبکش شده مخلوط کرده و با زعفران دم میکنند. این غذا معمولاً با خورشت قیمه یا خورشت دیگری همچون خورشت بامیه سرو میشود و طعمی خوشمزه و منحصر به فرد دارد.
* مناسب برای: ۳ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۳۰ دقیقه | ۱ ساعت | ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت رشته پلو به شرح زیر می باشد:
برنج: ۳ لیوان فرانسوی
رشته پلویی: ۱۵۰ گرم
کره: ۷۰ گرم
روغن حیوانی: دو قاشق غذاخوری
خرما: ۲۰۰ گرم
دارچین: یک چهارم قاشق چایخوری
پودر گل سرخ: ۳ قاشق سوپخوری
کشمش: ۱۰۰ گرم
مغز گردو: ۷۰ گرم
پیاز داغ: ۵۰ گرم
طرز تهیه
گام اول:
داخل کاسه مناسبی، سه لیوان برنج ایرانی را با آب ولرم میشوییم و سه الی شش ساعت قبل با سنگ نمک کمی خیس میکنیم سپس آب برنج را آبکش میکنیم و داخل قابلمه ای که آب داخل آن در حال جوش میباشد میریزیم و با کفگیر یکبار هم میزنیم و اجازه میدهیم تا دوباره بجوشد، سپس رشته ها را به اندازه دو الی سه سانتی متر خرد میکنیم و به برنج اضافه میکنیم و اجازه میدهیم بجوشد و برنج را تست میکنیم و اگر مغز برنج کمی سفت بود و شکننده نبود، به صورت نیم پخت و زنده تر آبکش میکنیم.
گام دوم:
(به علت متفاوت بودن جنس برنج ایرانی آبکش کردن زمان دقیقی ندارد و باید برنج را قبل از آبکش تست کنیم).
گام سوم:
داخل قابلمه مناسب روغن مایع و یک قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و روغن و زعفران را ترکیب میکنیم و نان یا سیب زمینی را به عنوان ته دیگ داخل قابلمه میچینیم و ترکیب برنج و رشته را آرام آرام با کفگیر داخل قابلمه میریزیم و در قابلمه را قرار میدهیم و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم.
گام چهارم:
۵۰ گرم کره و ۲ قاشق غذاخوری روغن حیوانی را داخل یک شیرجوش میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا ذوب شود و بعد از ذوب شدن کره حرارت را خاموش میکنیم و چهار قاشق سوپخوری آب جوش به کره ذوب شده اضافه میکنیم و هم میزنیم. بعد از گرم شدن برنج و بلند شدن بخار، مخلوط کره و آب را روی برنج میریزیم و حرارت را کم میکنیم و مجددا در قابلمه را قرار میدهیم و اجازه میدهیم رشته پلو، یک ساعت دم بکشد.
گام پنجم:
هسته خرما را در می آوریم و پوستش را جدا می کنیم و ۵ گرم کره و یک قاشق غذاخوری زعفران آب کرده و یک چهارم قاشق چایخوری دارچین اضافه می کنیم و خوب له می کنیم بعد دستمان را خیس می کنیم و به خرمای له شده توسط دستمان فرم خرما می دهیم و در وسط خرما فرم داده شده گردو قرار می دهیم. روغن را با حرارت ملایم داغ می کنیم و خرما را داخل آن به مدت کوتاه تفت می دهیم. سپس خرماهای تفت خورده را داخل پودر گل سرخ میغلتانیم.
گام ششم:
کشمش پلویی را در آب به مدت یک دقیقه خیس می کنیم بعد آبکش می کنیم و اجازه می دهیم خشک شوند بعد از خشک شدن آب کشمش به مدت یک دقیقه داخل ۱۰ گرم کره تفت میدهیم و یک قاشق آب داغ در آخر اضافه می کنیم و هم میزنیم تا کشمش ها فرم خود را حفظ کنند و در داخل ظرف میریزیم.
گام هفتم:
بعد از آماده شدن تمام موادمان در یک دیس پذیرایی رشته پلو دم کشیده را میریزیم و کشمش و خرما تفت خورده را یا به صورت دور تا دور یا تکه ای روی رشته پلو قرار میدهیم و پیاز داغ را نیز برای تزیین روی رشته پلو میریزیم.
نکات مهم
– برای پخت رشته پلو میتوانید از رشته صنعتی یا سنتی استفاده نمایید.
– رشته ها دارای نمک میباشند برای جلوگیری از شور شدن رشته پلو، برنج را با سنگ نمک کمتری خیس کنید.
با درود فراوان بسیار سایت خوبی دارید من از مطالب آشپزی خیلی استفاده کردم و یاد گرفتم ممنون از مطالب با ارزشتون.