مواد لازم و طرز تهیه برنج کته
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
برنج کته
برنج کته، که به آن برنج دمی یا برنج پخته نیز گفته میشود، یکی از روشهای معمول پخت برنج در ایران است. این روش پخت به برنج فرصت میدهد تا عطر و طعم بهتری پیدا کند و بافتی نرمتر و لطیفتر داشته باشد.
برای پخت این غذا، ابتدا برنج را به مدت چند ساعت در آب خیس میکنند تا نشاسته اضافی آن خارج شود. سپس، برنج را با مقداری آب و نمک میجوشانند تا نیمپز شود. پس از خارج کردن آب، برنج را دوباره در قابلمه میریزند و کمی روغن یا کره به آن اضافه میکنند و با حرارت ملایم دم میکنند. در این مرحله، معمولاً یک دمکنی (پارچه یا دستمال نازک) بر روی دهانه قابلمه قرار میدهند تا بخار آب درون برنج باقی بماند و به خوبی دم بکشد.
نتیجه نهایی، برنجی خوش عطر و طعم است که دانههای آن جدا از هم بوده و به هم نچسبیدهاند. این روش پخت برای تهیه غذاهای ایرانی معروفی مانند چلو کباب و مرغ پلو استفاده میشود.
* مناسب برای: ۴ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۳۰ساعت | ۳۰ ساعت | ۱ ساعت |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت برنج کته به شرح زیر می باشد:
برنج: ۴ پیمانه
آب جوش برای خیس کردن: ۸ پیمانه
آب برای پختن برنج: ۶ پیمانه (یک بند انگشت آب روی برنج)
طرز تهبه
گام اول:
ابتدا برای پخت برنج کته، برنج را چندین بار با آب ولرم میشوییم و آبش را حداقل سه بار عوض میکنیم.
برنج شسته شده را داخل ظرفی میریزیم و دو برابر حجم برنج آب جوش میریزیم و بدون نمک اجازه میدهیم تا دو الی چهار ساعت خیس شود.
گام دوم:
برای شروع پخت، برنج خیس شده را آبکش میکنیم و اجازه میدهیم کاملا آبش کشیده شود.
داخل یک قابلمه به ازای هر پیمانه یک قاشق غذاخوری روغن مایع (یا یک قاشق غذاخوری کره یا روغن حیوانی مذاب) داخل قابلمه میریزیم بعد از این که روغن داغ شد برنج خیس خورده را داخل قابلمه میریزیم و همراه روغن خوب تفت میدهیم برنج را به حدی تفت دهید که بوی برنج بلند شود بعد به ازای هر یک پیمانه، یک و نیم پیمانه آب میریزیم (یک بند انگشت آب روی برنج باشد) و اجازه میدهیم آب به جوش بیاید و نمک (به ازای هر یک پیمانه دو سوم قاشق چایخوری) را اضافه میکنیم و با قاشق چوبی هم میزنیم.
بعد از کشیده شدن آب برنج، آن را به حالت تپه ای در می آوریم و چند عدد سوراخ با پشت قاشق ایجاد میکنیم و اجازه میدهیم با حرارت کم به مدت یک ساعت دم بکشد.
نکات مهم
– بهتر است یرای خوش طعم شدن برنج کته ۵ دقیقه قبل از برداشتن برنج چند قاشق کره مذاب یا حیوانی به روی برنج دم کشیده بریزید.
– برای زعفرانی کردن کته بعد از کشیده شدن آب برنج در کف قابلمه دیگر روغن و زعفران آب شده بریزید و برنج را که آبش کشیده شده داخل قابلمه که روغن و زعفران آب شده دارد بریزید و اجازه دهید تا دم بکشد.
– مقدار نمک بستگی به ذائقه شخصی دارد میتوانید با تست کردن کم یا زیاد کنید.
– تفت دادن برنج با روغن مانع از خمیری شدن یا وا رفتن برنج میشود.
– برای خیس کردن برنج از آب جوش استفاده نمایید باعث میشود برنج حجم بگیرد.