مواد لازم و طرز تهیه باقالی پلو با ماهی

پلو و چلو ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ بدون دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

باقالی پلو با ماهی

باقالی پلو با ماهی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به‌ویژه در ایام نوروز و مناسبت‌های خاص مانند شب‌های چهارشنبه‌سوری و روزهای عید، سرو می‌شود. این غذا ترکیبی از باقالی پلو (پلو با دانه‌های باقالی) و ماهی است که طعم و مزه‌ای بسیار لذیذ و خاص دارد. در این غذا، ماهی معمولاً از نوع ماهی سفید یا ماهی قزل‌آلا است، که به‌طور معمول به همراه سبزیجات معطر، سیر و ادویه‌جات به خوبی طعم‌دار می‌شود.

باقالی پلو با ماهی

* مناسب برای: ۴ نفر

* درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت باقالی پلو با ماهی
زمان آماده سازیزمان پختکل زمان
۳۰ دقیقه۱ ساعت ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه

مواد لازم

مواد لازم باقالی پلو با ماهی

مواد لازم برای پخت باقالی پلو با ماهی به شرح زیر می باشد:

باقالی سبز: یک لیوان فرانسوی

برنج: چهار لیوان فرانسوی

شوید تازه: ۲۰۰ گرم

زعفران: شش قاشق سوپخوری

دارچین: یک قاشق چایخوری

شوید خشک: سه قاشق سوپخوری

کره: ۵۰ گرم

روغن حیوانی: یک قاشق سوپخوری

ماهی: ۴ عدد

آرد: یک پیمانه

نمک: نصف قاشق چایخوری

فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چایخوری

زردچوبه: یک قاشق چایخوری

پیاز و جعفری: به میزان لازم

طرز تهیه

طرز تهیه باقالی پلو با ماهی

گام اول:

برای پخت باقالی پلو با ماهی، باقالی خشک یک ساعت قبل از پخت آن را داخل کاسه میریزیم و روی باقالی ها آب جوش میریزیم تا زودتر نرم شود. و اگر باقالی داخل فریزر باشد، از فریز خارج میکنیم و آب گرم روی باقالی میریزیم و آبکش میکنیم.

گام دوم:

شوید را خوب میشوییم و داخل آبکش قرار میدهیم و سپس روی پارچه پهن میکنیم و اجازه میدهیم کاملا آبش خشک شود و به صورت ریز خرد میکنیم. داخل کاسه مناسبی، چهار لیوان برنج ایرانی را با آب ولرم میشوییم و سه الی شش ساعت قبل از پخت، با سنگ نمک و آب خیس میکنیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه کلم پلو شیرازی

گام سوم:

داخل یک قابلمه آب میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا اب داخل قابلمه بجوشد سپس باقالی خیس شده را آبکش میکنیم و به آب در حال جوش اضافه میکنیم و بعد از جوشیدن مجدد کف های روی باقالی را بر میداریم و دو دقیقه بعد آب برنج خیس شده را آبکش میکنیم و داخل قابلمه باقالی که آب داخل آن در حال جوش میباشد میریزیم و با کفگیر یکبار هم میزنیم و اجازه میدهیم تا دوباره بجوشد، برنج را تست میکنیم و اگر مغز برنج کمی سفت بود و شکننده نبود، به صورت نیم پخت و زنده تر آبکش میکنیم.

گام چهارم:

(به علت متفاوت بودن جنس برنج ایرانی آبکش کردن زمان دقیقی ندارد و باید برنج را قبل از آبکش تست کنیم).

شوید خرد شده را روی برنج آبکش شده میریزیم و با هم به آرامی و با احتیاط مخلوط میکنیم تا برنج له نشود.

گام پنجم:

داخل قابلمه مناسب روغن مایع و یک قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و روغن و زعفران را ترکیب میکنیم و نان را به عنوان ته دیگ، کف قابلمه قرار میدهیم و باقالی پلو را آرام آرام با کفگیر داخل قابلمه میریزیم و در طول ریختن برنج داخل قابلمه سه قاشق سوپخوری شوید خشک و یک قاشق چایخوری پودر دارچین را لا به لای برنج میریزیم و در قابلمه را قرار میدهیم و قابلمه را روی حرارت متوسط رو به پایین قرار میدهیم.

گام ششم:

۵۰ گرم کره و ۱ قاشق غذاخوری روغن حیوانی را داخل یک شیرجوش میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا ذوب شود و بعد از ذوب شدن کره حرارت را خاموش میکنیم و چهار قاشق سوپخوری آب جوش به کره ذوب شده اضافه میکنیم و هم میزنیم. بعد از گرم شدن برنج و بلند شدن بخار، مخلوط کره و آب را روی برنج میریزیم و حرارت را کم میکنیم و مجددا در قابلمه را قرار میدهیم و اجازه میدهیم باقالی پلو، یک ساعت دم بکشد.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه استانبولی

گام هفتم:

بعد از دم کشیدن باقالی پلو دو کفگیر از آن را برمیداریم و داخل کاسه مناسبی میریزیم و آب زعفران را به باقالی پلو اضافه میکنیم و هم میزنیم.

گام هشتم:

ماهی را میشوییم و اجازه میدهیم تا خشک شود و اگر ماهی بزرگ بود چند تکه میکنیم و روی آن مقداری پیاز درشت خرد شده و جعفری میریزیم و در ظرف در بسته قرار میدهیم و یک ساعت داخل یخچال استراحت میدهیم. بعد از استراحت روی هر ماهی نصف قاشق چایخوری نمک و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل میریزیم. داخل یک کاسه یک لیوان آرد و یک قاشق چایخوری زردچوبه میریزیم و با هم ترکیب میکنیم و دو طرف ماهی را به آرد و زردچوبه آغشته میکنیم و میتکانیم تا آرد اضافی بریزد.

گام نهم:

داخل تابه مناسبی به اندازه کافی روغن مخصوص سرخ کردن میریزیم و تابه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا روغن داغ شود بعد از داغ شدن روغن، ماهی آغشته به آرد را از سمت پوست با احتیاط داخل روغن داغ قرار میدهیم و با قاشق چوبی یک تکان کوچک موقع سرخ شدن ماهی میدهیم و بعد از سرخ شدن یک طرف ماهی آن را برمیگردانیم تا طرف دیگر را نیز سرخ کنیم و به هیچ وجه موقع سرخ شدن ماهی، در تابه را قرار نمیدهیم. بعد از سرخ شدن دو طرف ماهی در ظرف مناسبی قرار میدهیم.

گام دهم:

باقالی پلو دم کشیده را در دیس مناسب میریزیم و روی آن، ترکیب باقالی پلو زعفرانی را میریزیم و ماهی سرخ شده را نیز بر میداریم و روی باقالی پلو قرار میدهیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه پلو ترکی

ته دیگ را نیز به تکه های کوچک تقسیم میکنیم و روی باقالی پلو قرار میدهیم.

نکات مهم

– در دستور بالا از ساده ترین روش پخت ماهی استفاده شده است شما میتوانید با توجه به فرهنگ پخت ماهی شهر خود از روش دلخواه استفاده نمایید.

– برای پخت ماهی دستور دیگری در سایت با عنوان ماهی سرخ کرده شب عید موجود میباشد و میتوانید از این دستور پخت نیز استفاده نمایید.

در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها