مواد لازم و طرز تهیه انار پلو مجلسی
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
انار پلو مجلسی
انار پلو مجلسی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به دلیل داشتن انار به عنوان یکی از مواد اصلیاش، معمولا در فصل پاییز و زمستان و در جشنها و مهمانیهای خاص سرو میشود. این پلو با ترکیبی از برنج، انار، گوشت (معمولا گوشت مرغ یا گوسفند)، پیاز، و گاهی اوقات با اضافه کردن خلال بادام و پسته، خرما یا کشمش، تهیه میشود که نه تنها غنی از طعم و مزه است، بلکه بسیار زیبا و دلنشین نیز به نظر میرسد.
این غذا را معمولاً با مخلوطی از ترشیجات، ماست و سالاد سبزیجات سرو میکنند، و غذایی است که در مهمانیهای خاص ایرانی مورد توجه قرار میگیرد.
* مناسب برای: ۴ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۱ ساعت | ۱ ساعت | ۲ ساعت |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت انار پلو مجلسی به شرح زیر می باشد:
فیله مرغ: نیم کیلوگرم
پیاز خرد شده: دو عدد
سیر له شده: دو حبه
پودر زنجیبل: یک سوم قاشق چایخوری
پاپریکا دودی: نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه نیمکوب: یک سوم قاشق چایخوری
زردچوبه: یک چهارم قاشق چایخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
فلفل قرمز: یک پنجم قاشق چایخوری
زعفران آب کرده: سه قاشق سوپخوری
روغن زیتون: ۳ قاشق سوپخوری
گشنیز خرد شده: یک لیوان فرانسوی
خلال بادام: نصف لیوان فرانسوی
خلال پسته (اختیاری): دو قاشق غذاخوری
انار بزرگ: یک عدد
برنج: چهار لیوان فرانسوی
کره: ۶۰ گرم
روغن حیوانی: دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه
گام اول:
نیم کیلوگرم سینه مرغ را به صورت نواری برش میزنیم و داخل ظرف مناسبی قرار میدهیم. برای برش راحت تر، سینه مرغ را روی تخته کار قرار میدهیم و با کف دست فشار وارد میکنیم تا کاملا پهن شود و برش نواری میزنیم. سه قاشق سوپخوری زعفران غلیظ روی فیله مرغ میریزیم و خوب ترکیب میکنیم و روی ظرف سلفون میکشیم و نیم ساعت داخل یخچال استراحت میدهیم.
گام دوم:
داخل یک کاسه کوچک تمامی ادویه ها را که شامل (نصف قاشق چایخوری پودر پاپریکا دودی و یک پنجم قاشق چایخوری فلفل قرمز و یک سوم قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و یک سوم قاشق چایخوری پودر زنجبیل و یک چهارم قاشق چایخوری زردچوبه و یک قاشق چایخوری نمک) میباشد، میریزیم و با هم مخلوط میکنیم.
گام سوم:
ادویه هایی که ترکیب کردیم را روی فیله ها میریزیم و خوب ترکیب میکنیم تا فیله ها خوب مزه دار شوند و یک ربع استراحت میدهیم سپس سه قاشق سوپخوری روغن زیتون و دو عدد سیر له شده و یک عدد پیاز خلالی خرد شده میریزیم و خوب ترکیب میکنیم و روی ظرف سلفون میکشیم و یک ساعت داخل یخچال استراحت میدهیم.
گام چهارم:
برای مواد لای پلو، یک عدد پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و داخل تابه مناسبی به اندازه ۳ قاشق غذاخوری روغن مخصوص سرخ کردن میریزیم و تابه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا روغن داغ شود و پیازها را داخل تابه میریزیم و خوب تفت میدهیم تا سبک و طلایی شوند و حرارت را ملایم میکنیم و یک لیوان گشنیز خرد شده را اضافه میکنیم و سه دقیقه تفت میدهیم.
گام پنجم:
سپس نصف لیوان خلال بادام را که از یک ساعت قبل خیس و آبکش کردیم اضافه میکنیم و یک دقیقه تفت میدهیم و دانه های یک عدد انار را اضافه میکنیم و یک دقیقه تفت میدهیم و یک قاشق چایخوری نمک و یک سوم قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب اضافه میکنیم و یک دقیقه هم میزنیم و حرارت را خاموش میکنیم.
گام ششم:
داخل کاسه مناسبی، چهار لیوان برنج ایرانی را با آب ولرم میشوییم و سه الی شش ساعت قبل از پخت، با سنگ نمک خیس میکنیم سپس آب برنج را آبکش میکنیم و داخل قابلمه ای که آب داخل آن در حال جوش میباشد میریزیم و با کفگیر یکبار هم میزنیم و اجازه میدهیم تا دوباره بجوشد، برنج را تست میکنیم و اگر مغز برنج کمی سفت بود و شکننده نبود، به صورت نیم پخت و زنده تر آبکش میکنیم. (به علت متفاوت بودن جنس برنج ایرانی آبکش کردن زمان دقیقی ندارد و باید برنج را قبل از آبکش تست کنیم).
گام هفتم:
داخل قابلمه مناسب روغن مایع و یک قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و روغن و زعفران را ترکیب میکنیم و نان را به عنوان ته دیگ، کف قابلمه قرار میدهیم و نصف برنج را آرام آرام با کفگیر داخل قابلمه میریزیم و از مواد لای پلو (ترکیب انار و پیاز و گشنیز و خلال بادام) که آماده کردیم روی برنج میریزیم و (مقداری از مواد لای پلو را برای تزیین نگه میداریم) و نصف بقیه برنج را روی مواد لای پلو میریزیم و مجددا از مواد لای پلو روی برنج میریزیم و در قابلمه را قرار میدهیم.
گام هشتم:
۲۵ گرم کره و ۲ قاشق غذاخوری روغن حیوانی را داخل یک شیرجوش میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا ذوب شود و بعد از ذوب شدن کره حرارت را خاموش میکنیم و چهار قاشق سوپخوری آب جوش به کره ذوب شده اضافه میکنیم و هم میزنیم. بعد از گرم شدن برنج و بلند شدن بخار، مخلوط کره و آب را روی برنج میریزیم و حرارت را کم میکنیم و مجددا در قابلمه را قرار میدهیم و اجازه میدهیم برنج، یک ساعت دم بکشد.
گام نهم:
فیله های مرغ را می پیچیم و به شکل حلزون در می آوریم و یک عدد خلال دندان داخلش فرو میکنیم تا باز نشود.
داخل ماهیتابه ۳۰ گرم کره میریزیم و ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و یک طرف مرغ ها را شش دقیقه تفت میکنیم و مرغ ها را بر میگردانیم و در تابه را قرار میدهیم و طرف دیگر را نیز شش دقیقه تفت میکنیم.
گام دهم:
برنج داخل قابلمه انار پلو را کمی با کفگیر به آرامی ترکیب میکنیم و با کفگیر روی دیس میریزیم و روی برنج را با مواد لای پلو تزیین میکنیم و فیله های حلزونی را روی انار پلو قرار میدهیم و یک الی دو قاشق غذاخوری خلال پسته نیز به عنوان تزیین روی انار پلو میریزیم.
نکات مهم
– میتوانید فیله ها را به صورت ریز خرد کنید و داخل کره تفت دهید و همراه با مواد لای پلویی، داخل برنج بریزید یا بعد از کشیدن انار پلو داخل دیس روی برنج بریزید.
– اگر از خلال پسته داخل انار پلو استفاده نمودید همراه با خلال بادام داخل تابه تفت بدهید.