مواد لازم و طرز تهیه استانبولی با سویا

پلو و چلو ۰۸ شهریور ۱۴۰۳ بدون دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

استانبولی با سویا

استانبولی با سویا از جمله غذاهایی است که قدمت زیادی در کشور ما داشته و قطعاً همه اشخاص حتی برای یک بار این غذا را در زندگی تجربه کرده‌اند. در حقیقت استانبولی یکی از انواع پلو بوده که به علت روش پخت آسان و مهیا شدن در کوتاه‌ترین زمان، برای کسانی که وقت زیادی در اختیار نداشته و ناچار هستند از غذاهای سریع استفاده کنند، گزینه مناسبی به شمار می‌رود. مواد لازم جهت تهیه این غذا کاملا در دسترس بوده و هزینه اندکی دارد. به طوری که به راحتی می‌توانید آن را در خانه طبخ کنید.

جهت پخت این غذا دستورالعمل‌های متنوعی وجود دارد. ولی در اینجا ما شیوه‌ای را برایتان شرح می‌دهیم که می توانید خوش طعم‌ترین و لذیذترین استانبولی را به آسانی و در کمترین زمان در منزل تدارک ببینید.

استانبولی با سویا

* مناسب برای: ۲ نفر

* درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت استانبولی با سویا
زمان آماده سازیزمان پختکل زمان
۳۰ دقیقه۳۰ دقیقه۱ ساعت

مواد لازم

مواد لازم استامبولی با سویا
مواد لازم برای پخت استانبولی با سویا به شرح زیر می باشد:

برنج ایرانی: ۲ پیمانه

رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری

پیاز: ۲ عدد

سیب زمینی: ۲ عدد

گوجه فرنگی: ۲ عدد

سویا ریز: ۲۵۰ گرم

زعفران: نصف قاشق مربا خوری سرخالی

زردچوبه، نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه

طرز تهیه استانبولی با سویا

گام اول – آماده سازی مواد:

در وهله اول برای درست کردن استانبولی با سویا لازم است برنج را پس از پاک کردن و شستن، برای دو ساعت در آب و نمک بخیسانید تا به این ترتیب برنج رنگ روشن‌تری پیدا کرده و طبخ بهتری پیدا کند.

همچنین سویا را در یک کاسه ریخته و پس از افزودن آب ولرم، آن را به مدت ۳۰ دقیقه استراحت دهید.‌ پس از سپری شدن این مدت، مخلوط آب و سویا را در یک آبکش خالی کرده و با یک قاشق سویاها را فشرده کنید تا آب موجود در آن خارج شود.‌ در صورتی که بخواهید سویاها بافت یک اندازه و ریزی پیدا کند، می‌توانید در این مرحله آنها را در دستگاه غذاساز ریخته و دقایقی میکس کنید.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده

در ادامه پس از شستن سیب زمینی‌ها پوست آنها را جدا کرده و بر روی تخته آشپزخانه به شکل نگینی برش بزنید. سپس سیب زمینی‌های خرد شده را در آبکش ریخته و با آب بشویید تا نشاسته اضافی آنها جدا شود. برای گرفتن رطوبت سیب زمینی‌ها می‌توانید آنها را در میان یک حوله تمیز آشپزخانه پهن کرده و خشک کنید.

هم اکنون تعداد دو عدد پیاز را شسته و پس از گرفتن پوست آن، در اندازه‌های کوچک برش بزنید.‌

گام دوم – تفت دادن پیاز و سویا و سیب زمینی:

در یک تابه مقداری روغن ریخته و پیازهای ریز شده را در آن اضافه کنید. تابه را بر روی شعله کم گاز قرار داده و اجازه دهید پیازها در اثر حرارت تفت خورده و به رنگ طلایی درآید.

در ادامه سویاهایی که قبلاً مهیا کرده‌اید را به پیازها در تابه افزوده و حرارت دهید تا خامی آن گرفته شده و تغییر رنگ دهند.‌ در این مدت لازم است مرتباً سویاها را هم بزنید تا به سطح تابه نچسبند.

سپس سیب زمینی‌های برش خورده را به مواد موجود در تابه افزوده و مخلوط کنید تا در اثر حرارت تفت خورده و طعم بگیرد.

گام سوم – افزودن رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی:

در این مرحله می‌توانید رب گوجه فرنگی را به میزان تعیین شده به مواد موجود در تابه اضافه کرده و حرارت دهید. توصیه می‌شود رب گوجه فرنگی را در یک طرف تابه به طور مجزا ریخته و اجازه دهید بر روی حرارت در روغن سرخ شود. به این ترتیب رب گوجه فرنگی رنگ بهتری پیدا کرده و طعم خوبی حاصل می‌کند.‌ به ویژه در هنگام تهیه استانبولی، افزودن رب گوجه نقش زیادی در خوش رنگ شدن و طعم و مزه آن به جا می‌گذارد. چرا که تنها افزودن گوجه فرنگی‌ها در استانبولی، جهت رنگ دادن این غذا کافی نیست.‌

هم اکنون تعداد دو عدد گوجه فرنگی را شسته و بر روی تخته آشپزخانه در اندازه‌های کوچک برش بزنید. سپس آنها را به مواد موجود در تابه اضافه و مخلوط کنید.‌

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه باقالی پلو با ماهی

گام چهارم – اضافه کردن ادویه:

سپس ادویه‌های لازم همچون نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد موجود در تابه اضافه کرده و حرارت دهید تا به طور یکنواخت در میان مواد مخلوط شده و به آنها طعم دهند. پس از آن به اندازه یک لیوان آب به مواد موجود در تابه افزوده و اجازه دهید بر روی شعله گاز جوشیده شود. سپس شعله گاز را در اندازه کم قرار داده و درب ظرف را بگذارید تا سیب زمینی‌ها به طور کامل طبخ شده و مواد به خورد یکدیگر روند.

گام پنجم – آماده سازی زعفران:

در ادامه در یک استکان و یا لیوان مقداری آب جوش ریخته و در آن زعفران ساییده شده را اضافه کرده و درب آن را بگذارید. اگر ظرف مورد نظر درب مشخصی نداشت، می‌توانید با یک نعلبکی یا درب قندان روی آن را بپوشانید.‌ پس از آن ظرف حاوی آب جوش و زعفران را بر روی بخار کتری قرار داده تا در اثر حرارت زعفران دم ببرد. این مرحله نقش مهم در رنگ دهی زعفران خواهد داشت.

گام ششم – آماده سازی برنج:

پس از آن قابلمه‌ای را در اندازه متوسط انتخاب کرده و به اندازه ۶ لیوان آب در آن بریزید. قابلمه را بر روی شعله زیاد گاز بگذارید تا در اثر حرارت جوشیده شود. پس از آنکه آب موجود در قابلمه شروع به قل زدن کرد، به اندازه ۲ قاشق غذاخوری نمک در آن افزوده و هم بزنید. آبی که برنج را در آن خیسانده‌اید را خالی کرده و برنج را به تنهایی در قابلمه آب جوش اضافه کنید. در حدود ۵ الی ۸ دقیقه زمان دهید که برنج‌ها در آب جوش حرارت دیده و آماده مرحله بعد شوند. برای تعیین زمان مناسب آبکش کردن برنج، می‌توانید یک یا چند عدد دانه‌های برنج را از آب جوش خارج کرده و با پشت قاشق له کنید. چنانچه دانه‌های برنج از وسط به دو نیم شده و مغز آن همچنان نپخته بود، لازم است تا محتویات قابلمه را در آبکش خالی کنید.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه استانبولی با مرغ

پس از آنکه آب اضافی از برنج‌ها در آبکش جدا شد، آبکش حاوی برنج را تکان داده و بالا و پایین کنید تا حرارت موجود در لای برنج‌ها خارج شده و به یکدیگر نچسبند.

گام هفتم – درست کردن ته دیگ:

در ادامه برای استانبولی با سویا یک قابلمه در اندازه مناسب را بر روی شعله گاز قرار داده و در آن مقداری روغن بریزید. به دلخواه می‌توانید همه جای کف قابلمه را نان لواش پهن کرده و یا اینکه آن را با حلقه‌های برش خورده سیب زمینی بپوشانید. سپس مقداری برنج آبکش شده را بر روی ته دیگ مورد نظر ریخته و یک لایه از مخلوط سویا که از قبل مهیا کرده‌اید را بر روی برنج اضافه کنید. به همین ترتیب لایه بعدی برنج و مخلوط سویا را بر روی هم بریزید تا مواد شما به پایان برسد. در آخرین مرحله زعفران دم کشیده را بر روی پلو و مواد موجود در قابلمه بریزید. توصیه می‌شود درب قابلمه را با یک دم کنی پوشانده و بر روی قابلمه قرار دهید. در حدود ۳۰ لقایت ۴۰ دقیقه زمان لازم است تا غذای شما کاملاً دم کشیده و پخته شود.

پس از آنکه غذای شما کاملاً پخته شد، آن را در ظرف مورد نظر ریخته و می‌توانید آن را به همراه سالاد شیرازی و یا سالاد دلخواهتان سرو کرده و نوش جان کنید.

نکات مهم

– استانبولی با سویا یک غذای کاملاً گیاهی بوده و برای گیاهخواران گزینه مناسبی به شمار می‌رود.‌

– به دلخواه می‌توانید در هنگام دم گذاشتن مخلوط برنج و مایه سویا، مقداری پودر دارچین را در میان این مواد اضافه کنید.

– پس از گذشت ۵ الی ۱۰ دقیقه که قابلمه حاوی استانبولی بر روی حرارت به بخار افتاد، می‌توانید یک شعله پخش کن را میان شعله گاز و قابلمه قرار دهیددهید استانبولی به آرامی پخته و دم بکشد.

در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها