مواد لازم و طرز تهیه آلبالو پلو
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
آلبالو پلو
آلبالو پلو یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که عمدتاً در فصل تابستان تهیه میشود، زمانی که آلبالوها تازه و فراوان هستند. این غذا ترکیبی از برنج پخته شده با آلبالوهای ترش و شیرین است و گاهی اوقات با مرغ یا گوشت همراه میشود. آلبالو پلو برای مجالس و دورهمیهای خانوادگی بسیار مناسب است و به دلیل طعم ترش و شیرینش، بسیار محبوب است.
این غذا به دلیل داشتن آلبالو، سرشار از ویتامینها و آنتیاکسیدانها است. آلبالو میتواند به بهبود گوارش و کاهش فشار خون کمک کند. همچنین، برنج به عنوان منبع اصلی کربوهیدرات در این غذا، انرژی زیادی به بدن میرساند.
* مناسب برای: ۴ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۳۰ دقیقه | ۴۰ دقیقه | ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت آلبالو پلو به شرح زیر می باشد:
برنج: ۴ لیوان فرانسوی
آلبالو رسمی: ۵۰۰ گرم
شکر: ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم
گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
پیاز: یک عدد
نمک: یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه نیمکوب: یک چهارم قاشق چایخوری
کره: ۸۰ گرم
زعفران: پنج قاشق سوپخوری
خلال پسته: ۲ قاشق سوپخوری
طرز تهیه
گام اول:
۵۰۰ گرم آلبالو را میشوییم و آبکش میکنیم و اجازه میدهیم آب آلبالو ها خشک شود و هسته آلبالو ها را خارج میکنیم.
گام دوم:
یک عدد پیاز را با رنده ریز رنده میکنیم و آب پیاز را میگیریم و داخل یک کاسه مناسب میریزیم و ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده (ترکیب گوشت گوسفند و گوساله) را به همراه ادویه ها که شامل یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و یک قاشق چایخوری نمک میباشد و یک قاشق سوپخوری زعفران به پیاز رنده شده اضافه میکنیم و خوب ورز میدهیم و چندین بار به کف کاسه میکوبیم تا گوشت چسبنده شود.
گام سوم:
به اندازه فندق از گوشت ها بر میداریم و قلقلی میکنیم و روی سینی میچینیم.
داخل تابه ۴۰ گرم کره میریزیم و تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا کره ذوب شود و گوشت های قلقلی را آرام آرام داخل تابه قرار میدهیم و داخل کره ذوب شده تفت میدهیم (گوشت قلقلی ها را به یکباره اضافه نمیکنیم تا له نشوند و زیاد تفت نمیدهیم تا خشک نشوند) و حرارت را خاموش میکنیم.
گام چهارم:
آلبالو های هسته گرفته شده را داخل یک تابه مناسب میریزیم و روی آلبالو ها ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم شکر میریزیم و مخلوط میکنیم و دو ساعت استراحت میدهیم و تابه را روی حرارت متوسط با در باز قرار میدهیم و یک قاشق سوپخوری کره نیز اضافه میکنیم و چند بار هم میزنیم و اجازه میدهیم آلبالو ها ۱۰ دقیقه بجوشند.
گام پتجم:
سپس آلبالو ها را از صافی رد میکنیم و داخل تابه گوشت های قلقلی پخته میریزیم و هم میزنیم و شیره باقی مانده آلبالو را مجددا ده دقیقه دیگر داخل همان تابه میجوشانیم تا غلیظ تر شود.
گام ششم:
داخل کاسه مناسبی، چهار لیوان برنج ایرانی را با آب ولرم میشوییم و سه الی شش ساعت قبل از پخت، با سنگ نمک خیس میکنیم سپس آب برنج را آبکش میکنیم و داخل قابلمه ای که آب داخل آن در حال جوش میباشد میریزیم و با کفگیر یکبار هم میزنیم و اجازه میدهیم تا دوباره بجوشد، برنج را تست میکنیم و اگر مغز برنج کمی سفت بود و شکننده نبود، به صورت نیم پخت و کمی زنده تر آبکش میکنیم.
(به علت متفاوت بودن جنس برنج ایرانی آبکش کردن زمان دقیقی ندارد و باید برنج را قبل از آبکش تست کنیم). برنج آلبالو پلو را به علت اضافه کردن شیره به برنج کمی زنده تر آبکش میکنیم.
گام هفتم:
داخل قابلمه مناسب روغن مایع و یک قاشق غذاخوری زعفران میریزیم و روغن و زعفران را ترکیب میکنیم و نان را به عنوان ته دیگ، کف قابلمه قرار میدهیم و آرام آرام با کفگیر یک لایه برنج حدود یک سوم از برنج را داخل قابلمه میریزیم و یک لایه از مواد گوشت قلقلی و آلبالو که ترکیب کردیم، میریزیم مجددا یک لایه برنج حدود یک سوم از برنج را داخل قابلمه میریزیم و یک لایه از مواد گوشت قلقلی و آلبالو که ترکیب کردیم، میریزیم و در لایه آخر برنج میریزیم و مقداری از مواد گوشت و آلبالو را برای تزیین نگه میداریم و در قابلمه را قرار میدهیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم.
گام هشتم:
۲۵ گرم کره را داخل تابه شیره آلبالو میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا کره ذوب شود و بعد از ذوب شدن کره داخل شیره حرارت را خاموش میکنیم و هم میزنیم. بعد از گرم شدن برنج و بلند شدن بخار، مخلوط کره و شیره آلبالو را روی یک طرف برنج میریزیم و سه قاشق سوپخوری زعفران را در طرف دیگر برنج میریزم و مجددا در قابلمه را قرار میدهیم و زیر قابلمه شعله پخش کن قرار میدهیم و اجازه میدهیم آلبالو پلو، یک ساعت با حرارت کم و همراه با شعله پخش کن دم بکشد.
گام نهم:
بعد از دم کشیدن آلبالو پلو برنج های زعفرانی را با کفگیر بر میداریم و داخل یک ظرف میریزیم دیگر و برای تزیین کنار میگذاریم و برنج هایی که شیره آلبالو ریخته بودیم را نیز با کفگیر بر میداریم و داخل یک ظرف میریزیم و برای تزیین کنار میگذاریم.
گام دهم:
برنج داخل قابلمه آلبالو پلو را کمی با کفگیر به آرامی ترکیب میکنیم و با کفگیر روی دیس میریزیم و برنج زعفرانی و برنج شیره دار را که برداشتیم، برای تزیین روی آلبالو پلو میریزیم و از آلبالو و گوشت قلقلی که نگه داشتیم نیز روی آلبالو پلو برای تزیین قرار میدهیم و دو قاشق سوپخوری خلال پسته برای تزیین روی آلبالو پلو میریزیم.
ته دیگ را به تکه های کوچک تقسیم میکنیم و اطراف آلبالو پلو قرار میدهیم.
نکات مهم
– برای پخت آلبالو پلو حتما از شعله پخش کن استفاده نمایید تا به علت استفاده از شیره ته دیگ نسوزد.