مواد لازم و طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ کرده

پلو و چلو ۰۱ آذر ۱۴۰۳ یک دیدگاه

وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.

استانبولی با گوشت چرخ کرده

استانبولی با گوشت چرخ کرده یکی از غذاهای محبوب و سنتی در ایران است که از ترکیب برنج، گوشت چرخ کرده، پیاز، گوجه فرنگی و ادویه‌جات تهیه می‌شود. این غذا معمولاً با نام “استانبولی پلو” نیز شناخته می‌شود و به دلیل طعم دلچسب و تهیه آسان، در بین خانواده‌های ایرانی بسیار محبوب است.

این غذا را می‌توان با سالاد شیرازی، ماست یا ترشی میل کرد. این غذا علاوه بر طعم بی‌نظیر، مغذی بوده و منبع خوبی از پروتئین و کربوهیدرات است.

استانبولی با گوشت چرخ کرده

* مناسب برای: ۴ نفر

* درجه سختی: آسان

اطلاعات زمانی پخت استانبولی با گوشت چرخ کرده
زمان آماده سازیزمان پختکل زمان
۳۰ دقیقه۴۵ دقیقه ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه

مواد لازم

مواد لازم استانبولی با گوشت چرخ کرده

مواد لازم برای پخت استانبولی با گوشت چرخ کرده به شرح زیر می باشد:

گوجه فرنگی: نیم کیلوگرم

برنج: ۴ لیوان فرانسوی

سیب زمینی نگینی خرد شده: ۳ عدد

رب گوجه فرنگی تفت داده شده در کره: دو قاشق غذاخوری

کره: ۳۰ گرم

زنجبیل: یک سوم قاشق چایخوری

پیاز خرد شده: ۲ عدد

گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ الی ۵۰۰ گرم

آب ولرم: یک لیوان

فلفل سیاه نیمکوب: نصف قاشق چایخوری

فلفل قرمز: یک پنجم قاشق چایخوری

پودر سیر: نصف قاشق چایخوری

چوب دارچین: یک عدد

جوز هندی: یک چهارم قاشق چایخوری

زردچوبه: یک قاشق چایخوری

سیر له شده: یک حبه

آبلیمو: یک قاشق چایخوری

نمک: دو قاشق چایخوری

آبغوره یا آب نارنج یا آب لیمو تازه: یک قاشق سوپخوری

روغن سرخ کردنی: به میزان لازم

قرص استاک گوشت: یک عدد

طرز تهیه

طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ کرده

گام اول:

چهار لیوان برنج را کاملا میشوییم و داخل قابلمه سه قاشق غذاخوری روغن میریزیم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم و برنج را برای انسجام بیشتر داخل روغن چند دقیقه تفت میدهیم و حرارت را خاموش میکنیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه پلو ترکی

گام دوم:

نیم کیلوگرم گوجه را رنده ریز میکنیم و گوجه رنده شده و دو قاشق چایخوری نمک را داخل قابلمه برنج (شسته شده و داخل روغن تفت داده شده) میریزیم و یک ساعت خیس میکنیم.

داخل تابه کوچک یک قاشق غذاخوری روغن میریزیم و تابه را روی حرارت قرار میدهیم و اجازه میدهیم روغن داغ شود و دو قاشق غذاخوری رب را با یک قاشق چایخوری آب لیمو ترکیب میکنیم و به همراه یک حبه سیر له شده داخل روغن تفت میدهیم.

گام سوم:

دو عدد پیاز متوسط را نگینی ریز خرد میکنیم. یک تابه مناسب روی اجاق قرار میدهیم و پیازهای خرد شده را داخل تابه میریزیم و بدون روغن کمی تفت میدهیم تا آبش کشیده شود و سبک شود سپس مقداری روغن سرخ کردنی اضافه میکنیم و پیازها را خوب تفت میدهیم، یک قاشق چایخوری زردچوبه اضافه میکنیم و همراه پیاز تفت میدهیم تا کاملا بوی مطبوع پیاز بلند شود.

گام چهارم:

بعد از طلایی شدن پیازها ۴۰۰ الی ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده را اضافه میکنیم و با پیاز خوب مخلوط میکنیم و خوب تفت میدهیم (گوشت ها باید خوب تفت خورده و تغییر رنگ بدهد) سپس دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و سیر له شده تفت خورده داخل کره را اضافه میکنیم و به همراه گوشت کاملا تفت میدهیم.

گام پنجم:

(اگر احساس کردیم رب نیاز دارد دوباره اضافه میکنیم) بعد از این که گوشت به همراه رب کاملا تفت خورد یک لیوان آب ولرم روی گوشت میریزیم و شعله را زیاد میکنیم تا گوشت شروع به جوشیدن بکند، ادویه را بعد از جوشیدن اضافه میکنیم و حرارت را کم میکنیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه عدس پلو مجلسی

گام ششم:

نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و یک سوم قاشق چایخوری فلفل قرمز و نصف قاشق چایخوری پودر سیر و یک تکه چوب دارچین و یک چهارم قاشق چایخوری جوز هندی و یک سوم قاشق چایخوری زنجبیل و پودر استاک گوشت را به گوشت در حال جوش اضافه میکنیم و هم میزنیم تا ادویه به خورد گوشت برود و در ظرف را میگذاریم و اجازه میدهیم گوشت با حرارت کم پخته شود.

گام هفتم:

بعد از کم شدن آب گوشت نمک را اضافه میکنیم ابتدا نصف قاشق چایخوری نمک اضافه میکنیم و هم میزنیم و مواد را میچشیم اگر نیاز باشد یک قاشق چایخوری دیگر اضافه میکنیم و هم میزنیم و یک قاشق غذاخوری آب نارنج یا آب لیمو یا آب آبغوره، یک قاشق غذاخوری اضافه میکنیم و هم میزنیم تا به خورد گوشت برود. بعد از آماده شدن گوشت آن را کنار میگذاریم.

کام هشتم:

سیب زمینی ها را میشوییم و پوست میگیریم و به صورت مربع یک سانتیمتری خرد میکنیم. داخل تابه روغن میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا روغن داغ شود سپس سیب زمینی ها را داخل روغن داغ سرخ میکنیم. در حین سرخ شدن می توانیم یک پنجم قاشق چایخوری زرد چوبه به روغن اضافه کنیم تا سیب زمینی ها رنگ و طعم خوبی بگیرند. سیب زمینی ها را بعد از سرخ شدن با صافی توری از داخل روغن خارج میکنیم و تا داغ هستند با احتیاط نمک میپاشیم.

گام نهم:

گوشت چرخ کرده پخته شده و سیب زمینی سرخ شده را به داخل قابلمه برنج (خیس خورده درآب گوجه) میریزیم و خوب هم میزنیم.

همچنین بخوانید:  مواد لازم و طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم، باید یک بند انگشت آب گوجه روی برنج باشد در صورت کم بودن آب گوجه آب جوش اضافه میکنیم و ۲۵ گرم کره اضافه میکنیم و اجازه میدهیم بجوشد و آب برنج کشیده شود سپس در قابلمه را قرار میدهیم و اجازه میدهیم به مدت ۴۵ دقیقه بپزد و بعد از پخت در ظرف مناسبی میریزیم.

گام دهم:

در روشی دیگر میتوانیم برنج را (حذف شود) با آب گوجه و کره بپزیم و موقع ریختن برنج داخل دیس، گوشت و سیب زمینی پخته را لایه به لایه، لای برنج میریزیم و روی مواد گوشت و سیب زمینی پودر گل محمدی و پودر دارچین نیز میپاشیم.

نکات مهم

– اگر آب گوجه رنده شده کم بود و در حین پختن اگر به اندازه یک بند انگشت آب گوجه روی برنج نبود آب جوش اضافه کنید.

– اگر خواستید استانبولی ته دیگ داشته باشد بعد از کشیده شدن آب برنج در قابلمه دیگر روغن و زعفران بریزید و ته دیگ دلخواه را قرار دهید و برنج را به آن قابلمه منتقل کنید و اجازه دهید تا بپزد.

– اگر با طعم زیره مشکل نداشتید میتوانید نصف قاشق چایخوری زیره آسیاب شده نیز روی برنجی که داخل دیس ریختید بعد از پخت استانبولی بپاشید.

در صورت تمایل این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
تلگرام واتس آپ فیس بوک پیامک
برچسب ها
اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
بازخورد برخط
مشاهده تمامی دیدگاه ها
سمیرا
۲۷ آبان ۱۴۰۳ ساعت: ۱۷:۴۵

عالیییییه درست کردم