مواد لازم و طرز تهیه استانبولی ساده با سیب زمینی
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
استانبولی ساده با سیب زمینی
استانبولی ساده با سیب زمینی یک غذای سنتی و محبوب ایرانی است که معمولاً به عنوان یک وعده غذایی کامل و راحت تهیه میشود. این غذا با ترکیب برنج، گوجهفرنگی، پیاز و سیبزمینی تهیه میشود و میتواند به تنهایی یا همراه با مخلفات دیگر مانند ماست یا سالاد سرو شود.
* مناسب برای: ۳ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۱ ساعت | ۴۵ دقیقه | ۱ ساعت و ۴۵ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت استانبولی ساده با سیب زمینی به شرح زیر می باشد:
گوجه فرنگی: نیم کیلوگرم
برنج: ۳ لیوان فرانسوی
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه نیمکوب: نصف قاشق چایخوری
سیب زمینی نگینی خرد شده: ۳ عدد
رب گوجه فرنگی تفت داده شده در کره: دو قاشق غذاخوری
کره: ۳۰ گرم
زنجبیل: یک سوم قاشق چایخوری
سیر له شده: دو حبه
پیاز داغ: سه قاشق غذاخوری
آب لیمو تازه: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه
گام اول:
ابتدا برای درست کردن استانبولی ساده با سیب زمینی سه لیوان برنج را کاملا میشوییم و داخل قابلمه سه قاشق غذاخوری روغن میریزیم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم و برنج را برای انسجام بیشتر داخل روغن چند دقیقه تفت میدهیم و حرارت را خاموش میکنیم.
نیم کیلوگرم گوجه را رنده ریز میکنیم و گوجه رنده شده و دو قاشق چایخوری نمک را داخل قابلمه برنج (شسته شده و داخل روغن تفت داده شده) میریزیم و یک ساعت خیس میکنیم.
داخل تابه کوچک یک قاشق غذاخوری روغن میریزیم و تابه را روی حرارت قرار میدهیم و اجازه میدهیم روغن داغ شود و دو قاشق غذاخوری رب را با یک قاشق چایخوری آب لیمو ترکیب میکنیم و داخل روغن تفت میدهیم.
گام دوم:
داخل یک تابه دیگر یک قاشق غذاخوری روغن میریزیم و تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا روغن داغ شود و یک قاشق چایخوری زردچوبه و نصف قاشق چایخوری سیاه نیمکوب و سه قاشق غذاخوری پیاز داغ و سه عدد سیب زمینی خرد شده را داخل روغن کمی تفت میدهیم و دو قاشق غذاخوری رب تفت داده شده را به مواد اضافه میکنیم و مجددا تفت میدهیم و یک سوم قاشق چایخوری زنجبیل و یک یا دو حبه سیر له شده را اضافه میکنیم و مجددا تفت میدهیم و به داخل قابلمه برنج (خیس خورده در آب گوجه) میریزیم و خوب هم میزنیم.
گام سوم:
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم، باید یک بند انگشت آب گوجه روی برنج باشد در صورت کم بودن آب گوجه آب جوش اضافه میکنیم و ۲۵ گرم کره اضافه میکنیم و اجازه میدهیم بجوشد و آب برنج کشیده شود سپس در قابلمه را قرار میدهیم و اجازه میدهیم به مدت ۴۵ دقیقه بپزد و بعد از پخت در ظرف مناسبی میریزیم.
نکات مهم
– اگر آب گوجه رنده شده کم بود و در حین پختن اگر به اندازه یک بند انگشت آب گوجه روی برنج نبود آب جوش اضافه میکنیم.
– اگر خواستید استانبولی ساده با سیب زمینی ته دیگ داشته باشد بعد از کشیده شدن آب برنج در قابلمه دیگر روغن و زعفران بریزید و ته دیگ دلخواه را قرار دهید و برنج را به آن قابلمه منتقل کنید و اجازه دهید تا بپزد.
– اگر با طعم زیره مشکل نداشتید میتوانید نصف قاشق چایخوری زیره آسیاب شده موقع تفت دادن زردچوبه اضافه کنید.