مواد لازم و طرز تهیه حمص (هوموس)
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
حمص (هوموس)
حمص (هوموس) یک غذای محبوب و سنتی خاورمیانهای است که از نخود پخته شده تهیه میشود. این غذا به عنوان یک پیش غذا یا دیپ سرو میشود. این غذا اغلب با افزودنیهایی مانند فلفل، زیره و پاپریکا طعمدار میشود و میتوان آن را با سبزیجات تازه، نان پیتا یا چیپس ترتیلا سرو کرد.
این غذا نه تنها خوشمزه است بلکه به دلیل داشتن نخود، منبع خوبی از پروتئین و فیبر محسوب میشود. این غذا به دلیل ترکیبات غنی و مغذیاش، گزینهای سالم برای وعدههای غذایی است و در سراسر جهان محبوبیت دارد.
* مناسب برای: ۱ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۲۰ دقیقه | ۱۵ دقیقه | ۳۵ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت حمص (هوموس) به شرح زیر می باشد:
نخود: ۱۰۰ گرم
ارده کنجد: یک چهارم لیوان فرانسوی
سیر: یک حبه
روغن زیتون: سه قاشق سوپخوری
زیره سیاه نیمکوب: یک قاشق چایخوری سر خالی
نمک: نصف قاشق چایخوری
آب یخ یا آب نخود کاملا سرد: یک چهارم لیوان فرانسوی
آب لیمو تازه: یک عدد لیمو
چیپس نان برای تزیین:
نان لواش: دو عدد
روغن زیتون: ۲ قاشق سوپخوری
زیره سیاه نیمکوب: نصف قاشق چایخوری سر خالی
پاپریکا: نصف قاشق چایخوری سر خالی
نمک: نصف قاشق چایخوری سر خالی
طرز تهیه
گام اول:
ابتدا ۱۰۰ گرم نخود را داخل یک کاسه با آب سرد از ۲۴ ساعت قبل خیس میکنیم و چندین بار آب آن را عوض میکنیم. سپس آب نخود را بیرون میریزیم و نخود را داخل یک قابلمه میریزیم و مقداری آب سرد میریزیم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم و اجازه میدهیم نخود خوب بپزد بعد از پخت نخود پوست نخود را دانه به دانه جدا میکنیم و برای حمص از نخود بدون پوست و کاملا پخته استفاده میکنیم.
گام دوم:
نخودهای پخته و پوست گرفته را به همراه یک عدد سیر و دو قاشق سوپخوری روغن زیتون و یک چهارم لیوان ارده کنجد و نصف قاشق چایخوری نمک و یک قاشق چایخوری سر خالی زیره سیاه نیمکوب داخل میکسر میریزیم و میکس میکنیم و در طی میکس شدن یک چهارم لیوان آب یخ یا آب نخود که داخل فریزر قرار دادیم و کاملا سرد شده است اضافه میکنیم و میکس میکنیم.
بعد از میکس شدن آب یک عدد لیمو تازه را داخل میکسر میریزیم و مجددا میکس میکنیم.
گام سوم:
دو عدد نان لواش را به مثلث های ۵ سانتیمتری برش میزنیم و به همراه دو قاشق سوپخوری روغن زیتون و نصف قاشق چایخوری نمک و نصف قاشق چایخوری پاپریکا و نصف قاشق چایخوری زیره سیاه نیمکوب داخل کاسه میریزیم و خوب ترکیب میکنیم و بعد از طعم دار شدن نان، داخل سینی فر قرار میدهیم و سینی فر را داخل فر از قبل گرم شده و با دمای ۲۰۰ درجه و به مدت ۴ دقیقه قرار میدهیم تا نان ما چیپسی شود.
گام چهارم:
حمص را داخل کاسه مناسبی میریزیم و با چنگال به صورت مورب روی آن طرح میدهیم و روی حمص را با پیاز قرمز ریز خرد شده و جعفری خرد شده و یک قاشق سوپخوری روغن زیتون و نان های چیپسی و پاپریکا دودی تزیین میکنیم.
نکات مهم
– پوست نخود را بعد از پخت حتما بگیرید تا حمص صاف و یکدستی داشته باشید.