مواد لازم و طرز تهیه رولت مرغ
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
رولت مرغ
رولت مرغ یک غذای لذیذ و مجلسی است که از مرغ خرد شده و پردازش شده تهیه میشود. در تهیه این غذا، سینه مرغ را به صورت ورقهای باز میکنند و با مخلوطی از پنیر، سبزیجات، و ادویهها پر میکنند. سپس، مرغ را مانند رول کرده و با نخ یا خلال دندان محکم میبندند تا شکل خود را حفظ کند.
این غذا را معمولاً در فر میپزند تا طلایی و پخته شود. گاهی اوقات از برشهای بیکن یا ژامبون برای پوشاندن رولت استفاده میشود که به آن طعم دودی و لایه بیرونی ترد میبخشد. این غذا را میتوان به عنوان غذای اصلی در مهمانیها و مناسبتهای خاص سرو کرد و معمولاً با سسهای مختلف مانند سس قارچ یا سس خردل همراه میشود.
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۳۰ دقیقه | ۳۰ دقیقه | ۱ ساعت |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت رولت مرغ به شرح زیر می باشد:
مخلوط سینه مرغ و ران مرغ چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
هویج درسته: دو عدد
جعفری ریز خرد شده: چهار قاشق غذاخوری
پیاز: یک عدد
آرد سوخاری: نصف الی یک لیوان فرانسوی
سیر: دو حبه
زرشک: دو قاشق غذاخوری
تخم مرغ: یک عدد
فلفل سیاه نیمکوب: نصف قاشق چایخوری
پاپریکا دودی: یک سوم قاشق چایخوری
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
زعفران غلیظ: یک قاشق غذاخوری
پنیر ورقه ای (اختیاری): ۶ عدد
کره: ۱۰ گرم
مواد لازم برای سس:
پیاز متوسط: یک عدد
فلفل سیاه نیمکوب: نصف قاشق چایخوری
پاپریکا: نصف قاشق چایخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
آب جوش: یک و نیم لیوان فرانسوی
زعفران غلیظ: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه
گام اول:
ابتدا برای درست کردن رولت مرغ ۲۵۰ گرم سینه مرغ بدون استخوان و ۲۵۰ گرم ران مرغ بدون استخوان را چرخ میکنیم. دو عدد هویج را میشوییم و پوست میگیریم و درسته میپزیم. جعفری را میشوییم و داخل آبکش میریزیم تا آبش کشیده و خشک شود و ریز خرد میکنیم. یک عدد پیاز را با رنده متوسط رنده میکنیم و آبش را میگیریم.
گام دوم:
مرغ چرخ کرده و دو حبه سیر له شده و پیاز رنده شده آب گرفته و یک قاشق چایخوری نمک و نصف قاشق چایخوری زردچوبه و یک سوم قاشق چایخوری پاپریکا دودی و نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و نصف لیوان فرانسوی آرد سوخاری و یک عدد تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری زعفران را داخل کاسه مناسبی میریزیم و خوب مخلوط میکنیم و ورز میدهیم. اگر مخلوط گوشت شل بود مجددا نصف لیوان فرانسوی پودر سوخاری میریزیم و ورز میدهیم تا گوشت جمع شود.
گام سوم:
روی میز کار نایلون یا سلفون پهن میکنیم و کمی چرب میکنیم و مواد گوشتی را ابتدا با دست سپس توسط وردنه روی نایلون یا سلفون به شکل مستطیل پهن میکنیم.
روی مواد گوشتی که پهن کردیم جعفری میریزیم و زرشک میریزیم و پنیر ورقه ای قرار میدهیم و هویجی که پختیم در عرض مواد گوشتی پهن شده قرار میدهیم و با کمک نایلون یا سلفون رول میکنیم و دستمان را خیس میکنیم و دو انتها رول را جمع میکنیم.
سلفون را دور رول گوشتی میپیچیم و داخل دیس قرار میدهیم و نیم ساعت داخل فریزر قرار میدهیم.
گام چهارم:
سس رولت را تهیه میکنیم برای تهیه سس یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد میکنیم و داخل تابه کمی روغن میریزیم و تابه را روی حرارت قرار میدهیم تا روغن داغ شود و پیاز را داخل روغن داغ میریزیم و تفت میدهیم تا طلایی شود و نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه نیمکوب و نصف قاشق چایخوری پاپریکا و یک قاشق چایخوری نمک و نصف قاشق چایخوری زردچوبه میریزیم و هم میزنیم و ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی میریزیم و هم میزنیم تا رب تفت بخورد و یک و نیم لیوان آب جوش میریزیم و اجازه میدهیم بجوشد و پنج دقیقه بعد از به جوش آمدن خاموش میکنیم.
گام پنجم:
داخل تابه سایز بزرگ روغن میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا روغن داغ شود و حرارت را کم میکنیم و رولت را داخل روغن داغ قرار میدهیم و در تابه را میبندیم و چهار طرف رولت را داخل روغن داغ با حرارت کم تفت میدهیم.
گام ششم:
بعد از سرخ کردن چهار طرف رولت، سسی را که آماده کردیم روی رولت میریزیم و در تابه را قرار میدهیم و بیست دقیقه اجازه میدهیم تا سس کاملا به خورد رولت برود و رولت را چند بار داخل سس میچرخانیم و یک قاشق غذاخوری زعفران و ده گرم کره دو دقیقه آخر داخل سس میریزیم و سس را روی رولت با قاشق میریزیم.
این غذا را داخل ظرف مناسب قرار میدهیم و از سس روی رولت میریزیم و با گوجه گیلاسی و جعفری تزیین میکنیم.
نکات مهم
– برای پخت این غذا بهتر است از ترکیب سینه و ران مرغ استفاده نمایید.
– میتوانید ۵۰ گرم چربی حیوانی نیز به گوشت مرغ چرخ کرده اضافه کرده و چرخ کنید تا طعم رولت خوشمزه تر شود.
– موقع سرخ کردن رولت در تابه را قرار دهید تا رولت مرغ شما خشک نشود.
– اضافه کردن پنیر ورقه ای کاملا اختیاری میباشد اما طعم بی نظیری به غذای شما میدهد.