مواد لازم و طرز تهیه سیب زمینی تنوری با سس پنیری
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
سیب زمینی تنوری با سس پنیری
سیب زمینی تنوری با سس پنیری یک غذای خوشمزه و محبوب است که اغلب به عنوان پیش غذا یا غذای کناری سرو میشود. این غذا از سیب زمینیهای بزرگ که به دقت پخته شده و سپس با سس پنیری غنی و خامهای ترکیب میشوند، تهیه میشود.
این سس که روی سیب زمینی ریخته میشود، معمولاً از ترکیب پنیرهای مختلف مانند چدار، موزارلا، یا گورگونزولا با خامه یا شیر تهیه میشود. این سس میتواند شامل افزودنیهایی مانند سیر، پیازچه، فلفل سیاه، و گاهی اوقات بیکن نیز باشد. سس را میتوان روی حرارت ملایم گرم کرد تا پنیرها ذوب شوند و سسی صاف و یکدست حاصل شود.
سیب زمینیهای پخته شده را معمولاً از وسط نصف کرده و فضای داخل آنها را کمی فشار میدهند تا مقداری فضا برای ریختن سس پنیری باز شود. سپس سس گرم پنیری را روی آنها ریخته و ممکن است با پیازچه خرد شده، فلفل سیاه تازه آسیاب شده، و دیگر تاپینگها تزئین میکنند.
این غذا نه تنها خوشمزه و دلچسب است، بلکه به عنوان یک گزینه سریع و آسان برای میهمانیها یا شامهای خانوادگی نیز بسیار محبوب است.
* مناسب برای: ۱ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۲۰ دقیقه | ۱۵ دقیقه | ۳۵ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت سیب زمینی تنوری با سس پنیری به شرح زیر می باشد:
سیب زمینی: یک کیلوگرم
روغن زیتون یا کره ذوب شده: ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
پودر چیلی یا فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چایخوری
پودر پاپریکا: نصف قاشق چایخوری
پودر سیر: نصف قاشق چایخوری
آویشن: نصف قاشق چایخوری
رزماری: یک چهارم قاشق چایخوری
پودر پیاز: یک سوم قاشق چایخوری
سس پنیری:
کره: ۱۰۰ گرم
آرد: یک قاشق غذاخوری سرپر
شیر سرد: یک لیوان فرانسوی
پنیر موزارلا: ۱۵۰ گرم
نمک و فلفل: یک چهارم قاشق چایخوری از هر کدام
طرز تهیه
گام اول:
برای تهیه سیب زمینی تنوری از سیب زمینی که پوست یکدست و نازک و لطیف دارد استفاده میکنیم و به مدت نیم ساعت داخل کاسه آب سرد قرار میدهیم تا خیس شود سپس به کمک برس یا اسکاچ خوب میشوییم.
ابتدا سیب زمینی را که خوب شستیم همراه پوست اگر کوچک بود به چهار قسمت و اگر بزرگ بود به هشت قسمت تقسیم میکنیم.
گام دوم:
داخل یک قابلمه مناسب آب میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا آب بجوشد. بعد از جوشیدن آب سیب زمینی را با احتیاط داخل آب در حال جوش میریزیم و اجازه میدهیم آب مجددا شروع به جوشیدن کند حدود هفت دقیقه بعد از جوش آمدن مجدد، زمان میدهیم تا سیب زمینی ها پیش پخت شود (روی زمان دقت میکنیم و دقیقا بعد از هفت دقیقه حرارت را خاموش میکنیم). سپس سیب زمینی را با احتیاط روی صافی یا آبکش میریزیم و اجازه میدهیم آب سیب زمینی ها کشیده شود.
گام سوم:
بعد از کشیده شدن آب سیب زمینی ها داخل یک سینی مناسب قرار میدهیم و مزه دار میکنیم. همه سیب زمینی ها را به صورتی قرار میدهیم که پوست آنها در زیر قرار بگیرد سپس ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون یا کره ذوب شده توسط قلمو آشپزخانه روی سیب زمینی ها میمالیم سپس ادویه ها را که شامل نصف قاشق چایخوری نمک و یک چهارم قاشق چایخوری پودر چیلی و نصف قاشق چایخوری پودر پاپریکا و نصف قاشق چایخوری پودر سیر و نصف قاشق چایخوری آویشن و یک چهارم قاشق چایخوری رزماری و یک سوم قاشق چایخوری پودر پیاز میباشد روی سیب زمینی ها با دست و با احتیاط میریزیم و آرام روی سیب زمینی ها با فرچه میکشیم تا ادویه ها روی سیب زمینی ها خوب مالیده شود.
گام چهارم:
یک عدد سینی مناسبی برای قرار گیری داخل فر انتخاب میکنیم و با ورقه تفلون نچسب یا کاغذ روغنی میپوشانیم و سیب زمینی ها را داخل سینی میچینیم و روغن و ادویه باقیمانده در سینی قبل را به کمک فرچه مجددا روی سیب زمینی ها میمالیم.
سینی را در طبقه وسط فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه و حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قرار میدهیم و تا زمان برشته شدن روی سیب زمینی ها اجازه پخت میدهیم.
بعد از پخت داخل ظرف مناسبی قرار میدهیم و سس خردل و سس گوجه را به صورت جداگانه داخل قیف یکبار مصرف میریزیم و نوک قیف سوراخ کوچکی ایجاد میکنیم و روی سیب زمینی ها به صورت خطی میریزیم.
گام پنجم:
برای تهیه سس پنیری برای سرو سیب زمینی تنوری ابتدا داخل یک شیرجوش صد گرم کره قرار میدهیم و شیرجوش را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا کره ذوب شود سپس یک قاشق غذاخوری سرپر آرد میریزیم و مدام با قاشق چوبی هم میزنیم تا رنگ آن کمی تغییر کند سپس یک لیوان فرانسوی شیر سرد میریزیم و مدام هم میزنیم تا کمی غلیظ شود و شروع به جوشیدن کند به محض پدیدار شدن حباب های کناری ۱۵۰ گرم پنیر موزارلا را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا سس کشدار شود و یک چهارم قاشق چایخوری نمک و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل میریزیم و هم میزنیم سپس حرارت را خاموش میکنیم و برای سرو در کنار سیب زمینی تنوری داخل کاسه مناسبی میریزیم.
نکات مهم
– روی زمانی که سیب زمینی را داخل آب در حال جوش ریختید دقت کنید و دقیقا بعد از هفت دقیقه بعد از به جوش آمدن مجدد حرارت را خاموش کنید و سیب زمینی ها را خارج کنید.
– میزان استفاده از ادویه ها به ذائقه شخصی شما بستگی دارد میتوانید کم یا زیاد یا حذف کنید.